edit pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Software Developer je verantwoordelijk voor: - Je werkt voortdurend aan oplossingen voor het op afstand bewaken en besturen van oogstmachines; - Het visualiseren van gegevens in rapporten, apps of andere formaten; - Voorspellend machineonderhoud; - Taakplanning; - Je schrijft aangepaste plug-ins om gegevens te importeren of exporteren

Bekijk vacature »

Backend Developer PHP Laravel SaaS

Dit ga je doen Het ontwikkelen van nieuwe features die bijdragen aan de groei van de klanten van de organisatie; Je denkt mee over nieuwe innovaties, features en verbeteringen in de applicatiearchitectuur; Je draagt bij aan de continue ontwikkeling van jouw team doordat je elke dag streeft naar het verbeteren van jouw eigen prestaties; Je neemt actief deel aan Scrum meetings en de Backend Guild. Hier ga je werken Voor een snel groeiend bedrijf, in de regio Nieuw Vennep, zijn wij opzoek naar een ervaren Backend Developer. De organisatie is actief in de e-commercebranche en ontzorgt haar klanten middels een

Bekijk vacature »

Developer Angular & Kotlin

Dit ga je doen Het (door)ontwikkelen van mobiele apps en webapplicaties; Het opstellen van technisch ontwerp en het bespreken van ontwerpen met de software architect; Het uitvoeren van werkzaamheden op het gebied van technisch testen; Het in de gaten houden van nieuwe ontwikkelingen op jouw vakgebied en het adviseren van de organisatie hierover. Hier ga je werken Het gaat om een bekend internationaal handelsbedrijf met ruim 800 medewerkers, verdeeld over verschillende deelbedrijven. Deze organisatie is van oorsprong een familiebedrijf, er wordt hard gewerkt, er heerst een no nonsense en doeners mentaliteit, een informele sfeer en er is een mix van

Bekijk vacature »

Functioneel applicatiebeheerder - SOP-SYS-SAM

TenneT is hard groeiend om de onze ambities waar te kunnen maken. Zo nemen wij een leidende rol in het aanjagen van de energietransitie. Het werven van nieuw talent speelt daarin een cruciale rol. Wij zijn op zoek naar een gedreven Functioneel Applicatiebeheerder op onze locatie Arnhem die hieraan wil bijdragen en misschien ben jij dat wel? Jouw bijdrage aan TenneT Je gaat samenwerken in een team van circa 15 functioneel applicatiebeheerders en gaat onderdeel uitmaken van een DevOps team. Met dit team ga je applicaties (laten) ontwikkelen en beheren. Hierbij concentreer je je vooral op de functionele aspecten, zodat

Bekijk vacature »

Mendix Developer

Functie Wat ga je doen als Mendix Developer? We leven in een wereld die snel ontwikkelt en veranderd, ook nemen bedrijfsbelangen toe en blijken risico’s moeilijker in te schatten, daarom wij op zoek naar Junior, Medior en Senior Developers die bedrijven kunnen helpen met hun screeningproces en zorgen dat deze efficiënt en 100 procent AVG compliant is. Het concept achter Mendix is duidelijk. De klant heeft een vraag/probleem. Dit kunnen we door middel van slimme software oplossen. In plaats van te werken met de nieuwste technieken en tools, wordt er gekozen voor het implementeren en maken van software dat op

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP - JAVA

Functie Wil jij bij een platte en informele organisatie werken? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Rotterdam dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

Software developer (PHP) - Utrecht centrum

Functie Ieder onderdeel van de software draait op aparte servers en het bestaat dus echt uit verschillende componenten. Het team bestaat uit 4 developers, een klein team dus met korte lijnen. Alles in intern ontwikkeld en je werkt aan alle facetten. Van uitbreiding van de core tot maatwerk voor de klant. Ook liggen er verschillende uitdagingen op servervlak en databases. Je zult de eerste periode veel samenwerken met de lead developer om vervolgens echt je gang te gaan binnen de software. In het team streven ze naast de hoogst haalbare kwaliteit. Hiervoor werken ze nauw met elkaar samen en levert

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving Voor de gemeente Amsterdam zijn wij op zoek naar een softwareontwikkelaar Cleopatra. De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie. Functie

Bekijk vacature »

Developer

Functie omschrijving In deze functie ga je werken als C# Developer. Jij gaat aan de slag met de volgende taken: Maatwerk software bouwen; Huidige softwareprojecten verder uitbouwen en optimaliseren; Ideeën van de klant omzetten naar handige oplossingen en tools; Bovenstaande doe je middels de Microsoft- stack: C#, ASP.NET en MVC/ Entity Framework. Ben je net afgestudeerd aan een HBO opleiding Informatica, aarzel dan niet om te solliciteren. Dit is namelijk de ideale startersfunctie! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van websites. Dit is door

Bekijk vacature »
Frank Thijssen

Frank Thijssen

12/07/2018 12:52:41
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Het aanpassen van gegevens vanuit een MYSQL lukt me niet.
Ik probeer connectie met de database te maken en probeer dan vanuit een <input type="text"> de huidige gegevens te veranderen.

Wat ik nu aan resultaat krijg is dat bij een click op de EDIT button ik een lege pagina zie met de text (Failed). de ulr is dan: html/updates/edit?edit=3
Dus er wordt wel naar de ID row verwezen, maar laad in de <input type="text"> niet de weggeschreven data in.


Ik gebruik daarvoor 2 pagina's
- index.php
- htmlfiles/edit.php

in de index hen ik een link verwezen naar de ID zoals hieronder is weggeschreven.
echo "<td><a href='updates/edit?edit=$row[ID]' >Edit</a>";

in de edit.php heb ik het volgende :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    $host
       = "BLABLA";
    $dbuser     = "BLABLA";
    $dbpassword = "BLABLA";
    $dbname     = "BLABLA";
    $conn = new mysqli($host, $dbuser, $dbpassword, $dbname);
    
 if (isset($_GET['edit']) )
 {

    $id = $_GET['edit'];
    $res =mysqli_query($conn, "UPDATE `afwijking` WHERE id='$id'") or die("[i][u]Failed[/u][/i]");
    $row= mysqli_fetch_array($res);
 }


 if (isset($_POST['tag'])) {
     $tag      = $_POST['tag'];
     $ID     = $_POST['ID'];
     $sql      = "UPDATE afwijking SET name='$tag WHERE id='$id'";
     $res      = mysqli_query($sql) or die("Kan geen verbinding maken.");
     echo "<meta http-equiv=refresh' content='0;url=../afwijking.php'>";
 }

?>



En het formulier waar men de huidige data kan aanpasen is hieronder weergegeven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<form action="edit.php" method="post">
    <div class="row">
          <table>
            <tr>
                                <th>Tag</th>
            </tr>
            <tr>    
                <td><input type="text" name="tag" value=".$row['tag']." size="35"></td>
                <td><input type="hidden" name="ID" value=".$row['id']."></td>
                <td><input type="submit" value="Update"></td>
            </tr>
        </table>
    </div>
</form>


In de database heten de kolommen dan ook -ID- en -tag-.


Alvast bedankt voor het meedenken.


Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 12/07/2018 13:03:33 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:22:27
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2018 13:03:11
Quote Anchor link
Waarom plaats je het $row['id'] als hidden veld in je formulier? Je kan deze prima in de URL meegeven. Je moet wel even je action-attribuut aanpassen, maar je kan deze ook leeglaten.

Tevens zie ik dat je zeer vatbaar bent voor SQL-injection, waarbij iedereen je querie kan manipuleren met kwade gevolgen van dien. Gebruik dus $conn->real-escape_string($_GET['edit']).

Ook raad ik aan om geen procedurele en object-gerienteerde functies van MySQLi door elkaar te gebruiken. het kan wel, maar soms zijn de functies net iets anders wat voor verwarring kan zorgen. Ikzelf raad aan om de object-georiënteerde manier te gebruiken, en dus $conn->query() etc...

Verder is or die() niet de juiste manier van fouten afhandelen. Dit kan netjes met een if-else of zelfs met exceptions.
Gewijzigd op 12/07/2018 13:04:26 door - Ariën -
 
Frank Thijssen

Frank Thijssen

12/07/2018 13:54:56
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

Bedankt voor je reactie, ik heb even het eea bekeken.
Ik begrijp niet zo goed wat je bedoeld met je $conn-> terugkoppeling,

Weet deze niet goed te implementeren.

Nu heb ik even wat aanpassingen gedaan en krijg de volgende melding.

"Notice: Undefined index: tag in C:\wamp64\www\E..S\testopdracht\html\updates\edit_afwijking.php on line 10"

op line 10 staat dan het volgende

06. $conn = new mysqli($host, $dbuser, $dbpassword, $dbname) or die ("could not connect to mysql");
07.
08. if (isset($_GET['edit']) )
09. {
10. $tag = $_POST['tag']; <<---<<----<<--- line 10
11. $id = $_GET['edit'];
12. $res = mysqli_query($conn, "UPDATE afwijking WHERE id='$id'");
13. }


Op een een of andere manier wordt value van de Tag-data in mij edit.php niet goed meegenomen.
<td><input type="text" name="tag" value=".$row['tag']." size="35"></td>

zie printscreen:
http://nl.tinypic.com/view.php?pic=120owe9&s=9#.W0dAtsIyWUk

Nu zie je twee velden (een daarvan is nu de ID) deze hoeft men niet te zien en daarom HIDDEN
Gewijzigd op 12/07/2018 13:59:09 door Frank Thijssen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2018 14:07:39
Quote Anchor link
Ik raad aan om eens deze workflow te lezen over de Object-Oriënted werkwijze van MySQLi:
http://php.net/manual/en/mysqli.query.php
Deze werkt met objecten in PHP, welke herkenbaar zijn aan de pijlen ->

Hiermee kan je veel meer uit de voeten dan de normale functies.

Over je probleem: Blijkbaar wordt het tag-element uit je formulier niet meegeven in je POST-request. Deze zal dan niet bestaan.

Verder hebben we ook code-tags op het forum ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/07/2018 14:40:31
Quote Anchor link
Ik zie sowieso een aantal dingen die niet kloppen?
Quote:
UPDATE `afwijking` WHERE id='$id'

Als dit je hele query is dan wordt er niets geupdate. Ook is deze syntax volgens mij niet correct, het SET-deel is verplicht.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE afwijking SET name='$tag WHERE id='$id'

Je mist een enkele quote na $tag, en deze SQL-code is vatbaar voor SQL-injectie, zorgt dat je altijd de externe DATA-delen voorziet van quotes en deze escaped met real_escape_string().
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<td><input type="text" name="tag" value=".$row['tag']." size="35"></td>
<td><input type="hidden" name="ID" value=".$row['id']."></td>

Tenzij deze hele lap HTML wordt ge-echo'd - en zelfs dan - is deze constructie niet goed, de values bevatten waarschijnlijk letterlijk de tekst ".$row['tag']." en ".$row['id']." omdat je niet in een PHP-blok zit. En ook hier geldt het principe van output escaping, alleen dit keer niet in de SQL- maar in de HTML-context. Een geschikte functie daarvoor is htmlspecialchars(). Ik zou dus zoiets verwachten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="tag" value="<?php echo htmlspecialchars($row['tag'], ENT_QUOTES, 'UTF-8'); ?>" size="35">


Daarnaast is het handig om je debugging-functionaliteit "mondig" te laten zijn. Je doet er dus verstandig aan het melden + weergeven van foutmeldingen tijdens ontwikkeling aan te zetten, bijvoorbeeld door aan het begin van je code de volgende passage te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
ini_set('display_startup_errors', true);
?>
 
Frank Thijssen

Frank Thijssen

12/07/2018 23:37:03
Quote Anchor link
Ik heb het eea gelezen en op me in laten werken.
Nou zijn alle Notice: warnings weg. Maar.. mijn gegevens uit de datebase worden niet in de velden weergegeven die ik toch graag in de edit pagina had gezien.

Om dit stukje code gaat het nu denk ik:

$editid = isset($_GET['eid']) ? $_GET['eid'] : '';

//Neem Record
$editquery = mysqli_query($conn, " SELECT * FROM afwijking WHERE id='{$editid}'" ) or die("Contact maken met de database is mislukt. Fout, " . mysqli_error($conn));
$row = mysqli_fetch_row($editquery);




Onderstaande while-loop staat in de index pagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
     while($row = mysqli_fetch_array($records))
     {

          echo "<tr><form method=post>";
     echo "<td><input type=text action=update.php name=tag value='".$row['tag']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=nr value='".$row['nr']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=reference value='".$row['reference']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=scores value='".$row['scores']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=evaluates value='".$row['evaluates']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=conform value='".$row['conform']."'></td>";
     echo "<input type=hidden name=id value='".$row['ID']."'>";
     echo "<td><a href='updates/edit_afwijking?edit=$row[0]'>Edit</a>";
     echo "<td><a href='updates/delete_afwijking?del=$row[0]'>Delete</a>";
     echo "</form></tr>";
     }
    
?>



Wat doe ik nou fout?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/07/2018 00:30:07
Quote Anchor link
Levert die query uberhaupt resultaten op?

Je hoeft ook trouwens geen statische HTML te echo'en - je kunt op elk moment een PHP blok onderbreken en voortzetten, dit vergroot de leesbaarheid aanzienlijk. Daarnaast doe je er verstandig aan om alle tag-property-waarden te voorzien van "dubbele quotes" en alle PHP-data die je in het HTML-document in wilt voegen te escapen, zoals reeds eerder uitgelegd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.