edit pagina

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Bedrijfsomschrijving Functieomschrijving Java ontwerpen, bouwen en testen (T-shaped). Als senior ontwikkelaar ben je bekend in zowel de back-end als de frontend van een applicatie. Angular, Continious Delivery / Integration. Een ervaren iemand die de leiding kan nemen, een weg vindt in nieuwe situaties, en in oude applicaties. Initiatiefrijk, bekend met de (technische) omgevingen die we bij duo gebruiken, niet te beroerd om collega’s te helpen. Als senior programmeur in staat om op te treden als lead programmeur. Ondersteunt de testers bij de testautomatisering en minder ervaren programmeurs bij dagelijks werkzaamheden. Dit laatste met name op het gebied van Angular. Achtergrond

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Wij zijn op zoek naar een PHP programmeur voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alblasserdam. Heb jij altijd al willen werken bij een bedrijf dat veilige netwerkverbindingen levert door middel van veilige oplossingen? Lees dan snel verder. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van geleverde software en webapplicaties. Tevens

Bekijk vacature »

Software Developer (Junior functie)

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een Software Developer! Sta jij in de startblokken om je carrière te beginnen en kan je niet wachten om toffe software te gaan ontwikkelen? Kortom, ben je onlangs afgestudeerd of sta je op het punt om je papiertje te behalen? Voor een IT dienstverlener dat gespecialiseerd is in Microsoft technologie zijn wij op zoek naar C#.NET Developers. Het bedrijf heeft meerdere klanten in regio Utrecht waar je permanent kan komen te werken. Kom je liever te werken bij een klein softwarebedrijf of bij een groot consultancy bureau? Dat is helemaal aan jou de keuze!

Bekijk vacature »

Developer Full Stack

Functie omschrijving Developer gezocht! Ben jij een enthousiaste developer die graag wil bijdragen aan ontwikkelingen binnen een mooie organisatie? Solliciteer dan snel. Wij zijn op zoek naar een Full Stack Developer uit de regio Nijkerk die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van een SaaS applicatie. Je moet beschikken over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal aangezien je samen met de klant gaat werken. Bedrijfsprofiel Je komt te werken binnen een echt familiebedrijf dat al sinds 1925 actief is binnen de FMCG branche. Het bedrijf heeft 40 medewerkers en er heerst een platte communicatiestructuur waarbij

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Als Front-end developer samenwerken met de beste c

Functie Momenteel zijn we voor één van de projecten bij hun key partner, een voorloper in de energiesector, op zoek naar gedreven Front-end developers. Ze nemen de lead in dit project en werken uitsluitend met vooruitstrevende technologieën. Ze verwachten dat de technologie die hier wordt ontwikkeld uiteindelijk door veel meer grote corporates, in verschillende sectoren zal worden toegepast. Dit is dan ook een heel uitdagend project om aan mee te gaan werken. Het team bestaat o.a. uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van

Bekijk vacature »

Back end developer PHP

Functie Met een complex en uitgebreid e-commerce platform, een eigen PIM-systeem en eigen scan applicatie – krijg jij dagelijks te zien hoe jouw werk gebruikt wordt door miljoenen gebruikers. En we staan qua development pas in de startblokken, aangezien er nog meerdere projecten op de plank liggen te wachten! Ons huidige development team bestaat uit 8 programmeurs. Er wordt dagelijks gereflecteerd op geschreven code, Scrum taken en kennisdelen onderling is een must. Onze voertaal binnen ons team is Engels, dit omdat wij twee internationale collega’s hebben. Ons huidige “IT Landschap” bestaat voornamelijk uit allerlei losse onderdelen die individueel, maar ook

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Software Developer

Longship.io gaat de wereld veroveren met baanbrekende software en legendarische... pizza-avonden! Lees hier de vacature van Software Developer! Bij Longship werken we met een team van 5 mensen aan software voor laadpaal operators. Longship is ontstaan in 2020 met als doel om de elektrische mobiliteitstransitie aan te jagen. We zijn nu al een wereldwijde speler doordat we continu voorop lopen in innovatie. Ons platform helpt het versneld elektrificeren van wagenparken, internationaal! Wij zijn een startup met grote ambities die we willen bereiken met een relatief klein en efficiënt team. Je krijg de kans om ontzettend veel te leren van ervaren

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Binnen het team bouw je aan een applicatie met andere .Net Developers, testers een Product Owner en een Business Analyst. Met het team wordt de backlog besproken. In overleg claim jij jouw deel en zorgt ervoor dat onderhoud en innovatie wordt gerealiseerd. Het project dat momenteel draait is het opgraden van de omgeving. Doorontwikkelen van de huidige applicatie; Overleggen met teamleden om de backlog te verdelen; Onderhouden van de huidige omgeving; Sparren met de business en het ophalen van nieuwe requirements. Hier ga je werken De organisatie is een van de grootste landelijke aanbieder van diverse

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »
Frank Thijssen

Frank Thijssen

12/07/2018 12:52:41
Quote Anchor link
Hallo allemaal.

Het aanpassen van gegevens vanuit een MYSQL lukt me niet.
Ik probeer connectie met de database te maken en probeer dan vanuit een <input type="text"> de huidige gegevens te veranderen.

Wat ik nu aan resultaat krijg is dat bij een click op de EDIT button ik een lege pagina zie met de text (Failed). de ulr is dan: html/updates/edit?edit=3
Dus er wordt wel naar de ID row verwezen, maar laad in de <input type="text"> niet de weggeschreven data in.


Ik gebruik daarvoor 2 pagina's
- index.php
- htmlfiles/edit.php

in de index hen ik een link verwezen naar de ID zoals hieronder is weggeschreven.
echo "<td><a href='updates/edit?edit=$row[ID]' >Edit</a>";

in de edit.php heb ik het volgende :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
    $host
       = "BLABLA";
    $dbuser     = "BLABLA";
    $dbpassword = "BLABLA";
    $dbname     = "BLABLA";
    $conn = new mysqli($host, $dbuser, $dbpassword, $dbname);
    
 if (isset($_GET['edit']) )
 {

    $id = $_GET['edit'];
    $res =mysqli_query($conn, "UPDATE `afwijking` WHERE id='$id'") or die("[i][u]Failed[/u][/i]");
    $row= mysqli_fetch_array($res);
 }


 if (isset($_POST['tag'])) {
     $tag      = $_POST['tag'];
     $ID     = $_POST['ID'];
     $sql      = "UPDATE afwijking SET name='$tag WHERE id='$id'";
     $res      = mysqli_query($sql) or die("Kan geen verbinding maken.");
     echo "<meta http-equiv=refresh' content='0;url=../afwijking.php'>";
 }

?>



En het formulier waar men de huidige data kan aanpasen is hieronder weergegeven.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<form action="edit.php" method="post">
    <div class="row">
          <table>
            <tr>
                                <th>Tag</th>
            </tr>
            <tr>    
                <td><input type="text" name="tag" value=".$row['tag']." size="35"></td>
                <td><input type="hidden" name="ID" value=".$row['id']."></td>
                <td><input type="submit" value="Update"></td>
            </tr>
        </table>
    </div>
</form>


In de database heten de kolommen dan ook -ID- en -tag-.


Alvast bedankt voor het meedenken.


Edit:
Ik heb code-tags geplaatst. Gelieve dit in het vervolg zelf toe te voegen aan je bericht.
Zie ook: Veel gestelde vragen: Welke UBB-codes kan ik gebruiken.
Gewijzigd op 12/07/2018 13:03:33 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 22:22:58
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2018 13:03:11
Quote Anchor link
Waarom plaats je het $row['id'] als hidden veld in je formulier? Je kan deze prima in de URL meegeven. Je moet wel even je action-attribuut aanpassen, maar je kan deze ook leeglaten.

Tevens zie ik dat je zeer vatbaar bent voor SQL-injection, waarbij iedereen je querie kan manipuleren met kwade gevolgen van dien. Gebruik dus $conn->real-escape_string($_GET['edit']).

Ook raad ik aan om geen procedurele en object-gerienteerde functies van MySQLi door elkaar te gebruiken. het kan wel, maar soms zijn de functies net iets anders wat voor verwarring kan zorgen. Ikzelf raad aan om de object-georiënteerde manier te gebruiken, en dus $conn->query() etc...

Verder is or die() niet de juiste manier van fouten afhandelen. Dit kan netjes met een if-else of zelfs met exceptions.
Gewijzigd op 12/07/2018 13:04:26 door - Ariën -
 
Frank Thijssen

Frank Thijssen

12/07/2018 13:54:56
Quote Anchor link
Hallo Ariën,

Bedankt voor je reactie, ik heb even het eea bekeken.
Ik begrijp niet zo goed wat je bedoeld met je $conn-> terugkoppeling,

Weet deze niet goed te implementeren.

Nu heb ik even wat aanpassingen gedaan en krijg de volgende melding.

"Notice: Undefined index: tag in C:\wamp64\www\E..S\testopdracht\html\updates\edit_afwijking.php on line 10"

op line 10 staat dan het volgende

06. $conn = new mysqli($host, $dbuser, $dbpassword, $dbname) or die ("could not connect to mysql");
07.
08. if (isset($_GET['edit']) )
09. {
10. $tag = $_POST['tag']; <<---<<----<<--- line 10
11. $id = $_GET['edit'];
12. $res = mysqli_query($conn, "UPDATE afwijking WHERE id='$id'");
13. }


Op een een of andere manier wordt value van de Tag-data in mij edit.php niet goed meegenomen.
<td><input type="text" name="tag" value=".$row['tag']." size="35"></td>

zie printscreen:
http://nl.tinypic.com/view.php?pic=120owe9&s=9#.W0dAtsIyWUk

Nu zie je twee velden (een daarvan is nu de ID) deze hoeft men niet te zien en daarom HIDDEN
Gewijzigd op 12/07/2018 13:59:09 door Frank Thijssen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

12/07/2018 14:07:39
Quote Anchor link
Ik raad aan om eens deze workflow te lezen over de Object-Oriënted werkwijze van MySQLi:
http://php.net/manual/en/mysqli.query.php
Deze werkt met objecten in PHP, welke herkenbaar zijn aan de pijlen ->

Hiermee kan je veel meer uit de voeten dan de normale functies.

Over je probleem: Blijkbaar wordt het tag-element uit je formulier niet meegeven in je POST-request. Deze zal dan niet bestaan.

Verder hebben we ook code-tags op het forum ;-)
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

12/07/2018 14:40:31
Quote Anchor link
Ik zie sowieso een aantal dingen die niet kloppen?
Quote:
UPDATE `afwijking` WHERE id='$id'

Als dit je hele query is dan wordt er niets geupdate. Ook is deze syntax volgens mij niet correct, het SET-deel is verplicht.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE afwijking SET name='$tag WHERE id='$id'

Je mist een enkele quote na $tag, en deze SQL-code is vatbaar voor SQL-injectie, zorgt dat je altijd de externe DATA-delen voorziet van quotes en deze escaped met real_escape_string().
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<td><input type="text" name="tag" value=".$row['tag']." size="35"></td>
<td><input type="hidden" name="ID" value=".$row['id']."></td>

Tenzij deze hele lap HTML wordt ge-echo'd - en zelfs dan - is deze constructie niet goed, de values bevatten waarschijnlijk letterlijk de tekst ".$row['tag']." en ".$row['id']." omdat je niet in een PHP-blok zit. En ook hier geldt het principe van output escaping, alleen dit keer niet in de SQL- maar in de HTML-context. Een geschikte functie daarvoor is htmlspecialchars(). Ik zou dus zoiets verwachten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<input type="text" name="tag" value="<?php echo htmlspecialchars($row['tag'], ENT_QUOTES, 'UTF-8'); ?>" size="35">


Daarnaast is het handig om je debugging-functionaliteit "mondig" te laten zijn. Je doet er dus verstandig aan het melden + weergeven van foutmeldingen tijdens ontwikkeling aan te zetten, bijvoorbeeld door aan het begin van je code de volgende passage te zetten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors', 'stdout');
ini_set('display_startup_errors', true);
?>
 
Frank Thijssen

Frank Thijssen

12/07/2018 23:37:03
Quote Anchor link
Ik heb het eea gelezen en op me in laten werken.
Nou zijn alle Notice: warnings weg. Maar.. mijn gegevens uit de datebase worden niet in de velden weergegeven die ik toch graag in de edit pagina had gezien.

Om dit stukje code gaat het nu denk ik:

$editid = isset($_GET['eid']) ? $_GET['eid'] : '';

//Neem Record
$editquery = mysqli_query($conn, " SELECT * FROM afwijking WHERE id='{$editid}'" ) or die("Contact maken met de database is mislukt. Fout, " . mysqli_error($conn));
$row = mysqli_fetch_row($editquery);




Onderstaande while-loop staat in de index pagina.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
     while($row = mysqli_fetch_array($records))
     {

          echo "<tr><form method=post>";
     echo "<td><input type=text action=update.php name=tag value='".$row['tag']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=nr value='".$row['nr']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=reference value='".$row['reference']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=scores value='".$row['scores']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=evaluates value='".$row['evaluates']."'></td>";
     echo "<td><input type=text name=conform value='".$row['conform']."'></td>";
     echo "<input type=hidden name=id value='".$row['ID']."'>";
     echo "<td><a href='updates/edit_afwijking?edit=$row[0]'>Edit</a>";
     echo "<td><a href='updates/delete_afwijking?del=$row[0]'>Delete</a>";
     echo "</form></tr>";
     }
    
?>



Wat doe ik nou fout?
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

13/07/2018 00:30:07
Quote Anchor link
Levert die query uberhaupt resultaten op?

Je hoeft ook trouwens geen statische HTML te echo'en - je kunt op elk moment een PHP blok onderbreken en voortzetten, dit vergroot de leesbaarheid aanzienlijk. Daarnaast doe je er verstandig aan om alle tag-property-waarden te voorzien van "dubbele quotes" en alle PHP-data die je in het HTML-document in wilt voegen te escapen, zoals reeds eerder uitgelegd.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.