[edit] | SELECT Laatst toegevoegd ID

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mr.Ark

Mr.Ark

14/07/2009 12:36:00
Quote Anchor link
Beste mensen,

Heb een hele domme vraag, Maar kom er even niet uit.
Om zo min mogelijk query's te gebruiken voeg ik veel samen in 1 query.

Dit is mijn query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?PHP

$aQuery
=
"
    SELECT
        poll.ID,
        poll.Vraag,
        poll.Datum,
        antwoorden.Antwoord
    FROM
        poll,
        antwoorden
    WHERE
        poll.ID = antwoorden.Poll_ID
    ORDER BY
        poll.Datum
    DESC
"
;

?>


Zoals je ziet haal ik de vraag en de antwoorden in 1 query op.
Nu komt dus mijn vraag, Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik de vraag 1 keer kan weergeven en daaronder met een while loop de antwoorden voor de vraag?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:12:12
 
Michel W

Michel W

14/07/2009 15:29:00
Quote Anchor link
je kunt iets doen met concat ( antwoord1|antwoord2) en dan exploden op de |
Maar je hebt toch bij iedere vraag + antwoord maar 2 queries? Hoeveel vragen heb je op elke pagina ? 100000000?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

14/07/2009 17:58:00
Quote Anchor link
Ik heb het op de volgende manier opgelost:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?PHP

/* Laat poll vraag zien */
echo '<strong>'.mysql_result($aResult, 0, 'Vraag').'</strong><br/><br/>';
                
/* mysql_data_seek zodat we onze while loop compleet kunnen laten zien */
mysql_data_seek($aResult, 0);
                
/* While loop beginnen zodat we alle antwoorden kunnen weergeven */
while($aRow = mysql_fetch_assoc($aResult))
{

    echo $aRow['Antwoord'].'<br/><br/>';
}


?>


Alleen ben ik er dus achter gekomen dat me Query niet ok is, Het probleem ligt hem bij het toevoegen van nog een poll.

Als ik bijvoorbeeld een poll toevoeg, Dan laat hij de bijhorende antwoorden wel zien, Alleen laat hij ook de antwoorden van de vorige poll zien.

Het probleem ligt hem volgens mij dat na de WHERE nog een AND moet komen, Als ik bijvoorbeeld AND poll.ID = 2 toevoeg, Dan laat hij het kerug netjes zien, Iemand enig idee hoe ik dit op kan lossen? Ik heb ook geprobeerd gebruik te maken van INNER JOIN alleen dat maakt geen verschil.

Graag hoor ik reacties van jullie.

Edit:


INNER JOIN versie:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?PHP

$aQuery
=
"
    SELECT
        p.ID,
        p.Vraag,
        a.Antwoord
    FROM
        poll AS p
    INNER JOIN
        antwoorden AS a
    ON
        p.ID = a.Poll_ID
    ORDER BY
        p.Datum
    DESC
"
;

?>


Nog steeds hetzelfde, Als ik een WHERE p.ID = 1 na de ON zet, Dan laat hij het wel goed zien, Ik moet dus een oplossing hebben dat hij de laatst toegevoegde id pakt.

[edit2]

Titel even aangepast omdat het een ander probleem is.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Mr.Ark

Mr.Ark

15/07/2009 17:27:00
Quote Anchor link
*bump*
 
Jacco Engel

Jacco Engel

15/07/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Vrolijke vriend :) jij wil niet het laatst toegevoegde ID hebben jij wil een aanmaakdatum opslaan en daar de laatste uit selecteren ;)

en volgens mij moet dat gewoon met max kunnen
 
Mr.Ark

Mr.Ark

15/07/2009 17:39:00
Quote Anchor link
@ Jacco

Zoals je misschien wel ziet, selecteer ik de vraag en de bij behorende antwoorden in 1 query. Ik gebruiker order by om de juiste vraag te selecteren, Alleen nu heb je dan dus dat probleem, Dan selecteerd hij dus alle antwoorden inplaats van de antwoorden die bij de vraag horen. Heb je misschien een idee hoe ik dit kan oplossen? Wil zo min mogelijk query's gebruiken. Ik heb al een beetje zitten te kijken met MAX, Maar helaas geen resultaat.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
Jacco Engel

Jacco Engel

15/07/2009 17:43:00
Quote Anchor link
Het enige antwoord wat ik zo kan bedenken :

zo min mogelijk != 1


+ dan was je al lang klaar geweest :P
 
Mr.Ark

Mr.Ark

15/07/2009 17:50:00
Quote Anchor link
Hmmm ok. Zelf dacht ik dat het wel kon om de vraag en de antwoorden te selecteren in 1 query. Ik wacht nog even af of er nog anderen zijn die een oplossing weten. Ik gebruik nooit !=1 ^-^ .
 
Mr.Ark

Mr.Ark

16/07/2009 17:29:00
Quote Anchor link
Heeft niemand een idee?
Zou mijn methode wel werken?
 
Mr.Ark

Mr.Ark

17/07/2009 19:05:00
Quote Anchor link
*bump*
 
Mr.Ark

Mr.Ark

20/07/2009 16:25:00
Quote Anchor link
* Nog maar een bumpje *
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.