Een array met objecten sorteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Armaron

Armaron

26/03/2008 17:16:00
Quote Anchor link
Ik heb een array met objecten in. In de objecten zit een datum. Even uitgewerkt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?
$object
= new Type;
$array;

$object->naam = "test";
$object->datum = "2008-03-26";
$array[0] = $object;

$object->naam = "test2";
$object->datum = "2008-03-24";
$array[1] = $object;
?>


Is er een manier om de array te sorteren op de datum van de objecten? Nu wordt test eerst getoond en ik wil test2 eerst krijgen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Armaron
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:25:12
 
Stien ss

stien ss

26/03/2008 17:26:00
Quote Anchor link
Kijk eens naar de usort() of uasort() functie.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
     usort();
     uasort();
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door stien ss
 
Armaron

Armaron

26/03/2008 17:53:00
Quote Anchor link
Bedankt.
 
Armaron

Armaron

26/03/2008 19:04:00
Quote Anchor link
Whew, geen gemakkelijke opgave.

EDIT - het is me gelukt via usort. Bedankt makker.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Armaron
 
GaMer B

GaMer B

26/03/2008 19:05:00
Quote Anchor link
Armaron schreef op 26.03.2008 19:04:
Whew, geen gemakkelijke opgave.

Hoe bedoel je?

En niet bumpen. Gebruik liever de edit (Afbeelding) knop
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.