een '@' in sommige scripts.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ano Niem

Ano Niem

03/09/2004 23:51:00
Quote Anchor link
Hey,
ik heb ff een vraagje :)
Als ik sommige scripts zit te bekijken zie je wel eens een @ voor een bepaalde functie staan.

Wat is het nut hiervan?

Mvg Sickness
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:40:10
 
Dutchcamel

dutchcamel

04/09/2004 00:04:00
Quote Anchor link
Om een eventuele foutmelding op te vangen zodat die niet weergegeven wordt.
 
Micha

Micha

04/09/2004 00:05:00
Quote Anchor link
Dat houdt in dat de foutmeldingen niet gegeven worden (als ik het goed heb)

Als bij @include("bestand.php"); het bestand bestand.php niet bestaat, geeft hij geen errors
 
Ano Niem

Ano Niem

04/09/2004 11:53:00
Quote Anchor link
Dat kan dus nog best handig zijn :)
Maar pas nadat je een script heb ge-debugged
 
B a s
Beheerder

B a s

04/09/2004 12:51:00
Quote Anchor link
uiteraard :)
 
Rick

Rick

04/09/2004 13:23:00
Quote Anchor link
@ gewoon niet gebruiken, het is een lelijke oplossing
als je fouten wil afvangen schrijf dan zelf een goede error handler, ga ze niet op dit soort manieren verbergen want als je dan eens een probleem hebt dan zit je echt met een probleem
 
Bram Z

Bram Z

04/09/2004 13:57:00
Quote Anchor link
@rick kan je wel gebruiken voorbeeld als je file exist doe en hij vind het niet geeft hij een error
 
Vincent elschot

vincent elschot

04/09/2004 14:16:00
Quote Anchor link
Rick heeft in zoverre gelijk dat je @ alleen moet/mag gebruiken als je een alternatieve manier hebt om de fout af te vangen.

@dark; file_exists geeft nooit of tenimmer een error :-)

Dit is goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
if (!@mysql_query("select ...."))
{

  //handel de fout af;
}
else
{
  // ga verder.
}

dit is fout:

@
mysql_query("select ....");
// ga verder.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.