Een backup maken van een database bij een hoster

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2022 09:28:09
Quote Anchor link
Ze blokkeren de system() functie.
Best jammer!

Welke functies zijn er volgens phpinfo() nog meer geblokkeerd?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/03/2024 03:35:20
 
Jan R

Jan R

01/12/2022 10:16:11
Quote Anchor link
Functies bij mij disabled:
Virtual Directory Support
Thread Safety
DTrace Support
HTTP input encoding translation
File Cache
JIT

disable_functions disk_total_space, diskfreespace, exec, system, popen, proc_open, proc_nice, shell_exec, passthru, dl
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2022 10:43:35
Quote Anchor link
Dan is het tijd om de hosting te vragen om dit te deblokkeren.
Hopelijk zijn ze bereid om mee te helpen.
Gewijzigd op 01/12/2022 10:45:45 door - Ariën -
 
Ronny Vangaster

Ronny Vangaster

01/12/2022 15:22:24
Quote Anchor link
De hosting kan mij helaas niet verder helpen ....
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

01/12/2022 15:35:48
Quote Anchor link
Ik zou in jouw situatie overstappen naar een andere webhosting. Eentje die wel meedenkt met de klant.

Wat is er mis met linux-binairies aanroepen? ;-)
Gewijzigd op 01/12/2022 16:17:35 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

02/12/2022 10:28:05
 
Ronny Vangaster

Ronny Vangaster

02/12/2022 10:34:09
Quote Anchor link
Klopt, dat is met phpMyAdmin, werkt uitstekend, maar ik wil een script inbouwen in een eigen geschreven applicatie zodat de gebruiker van de applicatie slechts op een knopje moet drukken, waarna de backup wordt gedownload.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2022 10:36:30
Quote Anchor link
Blijkbaar blokkeert je hosting de functies hiervoor. Als je dit belangrijk vindt zou ik adviseren om over te stoppen naar een andere hosting.

Liefst eentje die ook SSH heeft.
Gewijzigd op 02/12/2022 10:37:36 door - Ariën -
 
Jan R

Jan R

02/12/2022 10:49:22
Quote Anchor link
Ik heb ook nog eens een mailtje gestuurd. want ik zou ook liever op die manier werken.
Kijk hier eens naar: https://gist.github.com/jlopezcur/30c3f27bb28750865b84

ikzelf werk met het origineel van https://davidwalsh.name/backup-mysql-database-php Aangepast aan mijn noden :)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2022 10:57:39
Quote Anchor link
Dit kan ook. En ik herinner me zojuist ook BigDump. Het zijn wel tools die het wiel opnieuw uitvinden.
 
Ronny Vangaster

Ronny Vangaster

02/12/2022 17:12:39
Quote Anchor link
Bestaat er een of ander tooltje dat ik via mijn software kan aanspreken ?
Een tool die een backup maakt van de datbase ( mits uiteraard inlog )
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2022 17:19:21
Quote Anchor link
Zie hierboven en BigDump.
 
Ronny Vangaster

Ronny Vangaster

02/12/2022 18:26:34
Quote Anchor link
bigdump is een script waarmee je een backup kan uploaden naar een server (voor zover ik kan zien)
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

02/12/2022 18:31:07
Quote Anchor link
Klopt, en er werd ook nog naar een functie op Github gelinkt.
 
Jan R

Jan R

08/12/2022 19:28:13
Quote Anchor link
Ik heb antwoorden ontvangen van one.com
1° antwoord
Quote:
Om veiligheidsredenen is het op de One.com servers niet mogelijk om een externe databaseconnectie aan te gaan.

mijn 1° reactie
Quote:
Sorry maar uitleg klopt niet. Het gaat hier niet over externe database maar onze eigen databases.

2° antwoord
Quote:
Als ik het goed begrijp probeert u een verbinding aan te gaan met de One.com databases. Klopt dat? Probeert u dit te doen met SSH commands?

Mijn 2° reactie.
Quote:
WIJ willen kunnen gebruik maken van een mysqldump. Ik hoop dat jullie toch weten wat een mysqldump is want gezien de antwoorden vermoed ik van niet. Sorry!
Het gewoon aanspreken van de database is geen probleem.

Wat eigenlijk dus wilt zeggen "Kennen jullie wel mysql" :)
3° antwoord
Quote:
Ik heb dit doorgezet naar onze 2e lijns technici voor nader onderzoek.


Ik blijf afwachten
Gewijzigd op 08/12/2022 19:29:48 door Jan R
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.