Een bestandsbackup maken naar een verwisselbare schijf

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Steen

steen

26/06/2009 23:05:00
Quote Anchor link
Beste PHP'ers,

Ik wil graag via een script op de server bestanden overzetten naar een verwisselbare schrijf (niet op de server), hoe kan ik dat doen?

Hoe kan ik dit allemaal downloaden? Copy kan alleen intern, niet? De zip class wordt niet standaard ondersteund, misschien een alternatief?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Steen
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:02:22
 
- SanThe -

- SanThe -

26/06/2009 23:17:00
Quote Anchor link
PHP is serverside.
Bestand op server zetten en dan downloaden.
 
Steen

steen

26/06/2009 23:21:00
Quote Anchor link
Daar was ik al achter, maar ik ben opzoek naar een werkende code. Ik heb al wel een lijst van alle bestanden en mappen.

EDIT:
Ik heb een beter idee:
Op de server plaats ik een script dat de inhoud van een bestand weergeeft en via de GET geef je de pagina aan. Op de locale computer ze ik dan een script dat alle bestanden op gaat vragen.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door steen
 
Midas

Midas

26/06/2009 23:32:00
Quote Anchor link
Heb je niet nodig. Gebruik glob() of PHP's Recursive Directory Iterator.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Midas
 
Steen

steen

26/06/2009 23:34:00
Quote Anchor link
dat is voor een overzicht, ik wil ze op mijn locale computer hebben staan:) (nouja, een usb-stick)
 
Midas

Midas

26/06/2009 23:35:00
Quote Anchor link
Waarom gebruik je dan niet gewoon FTP?
 
Steen

steen

26/06/2009 23:40:00
Quote Anchor link
ik wil dat het automatisch gaat;)
 
Midas

Midas

26/06/2009 23:45:00
Quote Anchor link
steen schreef op 26.06.2009 23:40:
ik wil dat het automatisch gaat;)
En je hebt niet de mogelijkheid om te zippen?

Als je dat wel hebt, zie dan hier.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Midas
 
Steen

steen

27/06/2009 11:06:00
Quote Anchor link
Dat is wat ik zeg, ik kan alleen zippen met een niet-ingebouwde class. (lees het eerste bericht)
 
Midas

Midas

27/06/2009 18:10:00
Quote Anchor link
Nou, dan weet je nu toch wat je te doen staat?
 
Mar kla

mar kla

28/06/2009 12:31:00
Quote Anchor link
Is dit niks voor je??


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
<?php
    #create a sql backup and send it to your e-mail address
    //define settings
    //database host

    DEFINE('dbhost','');
    //database name
    DEFINE('dbnaam','');
    //database user
    DEFINE('dbuser','');
    //database passwordt
    DEFINE('dbpass','');
    //domeinnaam
    DEFINE('domein','');
    //doel
    DEFINE('email','');
    
    //connect with database
    $link = mysql_connect(dbhost,dbuser,dbpass) or die('No datbase conection could be establised');
    mysql_select_db(dbnaam,$link) or die('No datbase selected');
    
    //query to recive table names
    $query = mysql_query('SHOW TABLE STATUS') or die(mysql_error());
    $sql_backup = '';
    
    //whileloop to loop trough every table
    while($row = mysql_fetch_assoc($query))
    {

         //show sql query to rebuild the query
         $sql = 'SHOW CREATE TABLE '.$row['Name'].'';
         //exucte error or give a error
         $query2 = mysql_query($sql) or die(mysql_error());
        
         //create sql
         $sql_backup.="\r\n#Create table ".$row['Name']."\r\n\r\n";
         $out = mysql_fetch_assoc($query2);
    
         $sql_backup.=$out['Create Table'].";\r\n\r\n";
         $sql_backup.="#Dump data\r\n\r\n";
    
         //SQL code to select everything for table
         $sql = 'SELECT * FROM '.$row['Name'];
         $out = mysql_query($sql);
         $sql_code = '';
    
         //loop trough the colloms
         while($code = mysql_fetch_array($out,MYSQL_ASSOC))
         {

              $sql_code .= "INSERT INTO ".$row['Name']." SET ";
              
              foreach($code as $insert => $value)
              {

                    $sql_code.=$insert ."='".addslashes($value)."',";
              }

              $sql_code = substr($sql_code, 0, -1);
              $sql_code.= ";\r\n";
         }

         $sql_backup.= $sql_code;
    }

    
    //generade a unique id
    $unique = md5(uniqid(time()));
    
    //message
    $message = "Backup database: ".dbnaam." was succesfull.
    de bijlage een backup van de inhoud gemaakt op. "
.date('d-m-Y H:i:s')."\r\n Autobot";
    
    //maak headers aan
    //form header

    $headers = "From: Autobot <noreply@".domein.">\r\n";
    //terug sturen naar een niet bestaand mail adress ([email protected])
    $headers .= "Reply-To: Autobot <noreply@".domein.">\r\n";
    //vertel dat het een mine versie is
    $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    //email bestaat uit meerdere  bestanden dus vertel wat de scheidings teken is en dat het een multipart is
    $headers .= "Content-Type: multipart/mixed; boundary=\"".$unique."\"\r\n";
    //we zenden een attachment mee
    $headers .= "Content-Disposition:  attachment\r\n";
    
    //generenen een body. Dit is een multi part gezeik
    $body.= "This is a multi-part message in MIME format.\r\n";
    $body.= "\r\n";
    //boundary
    $body.= "--".$unique."\r\n";
    //content type + charater set (iso in dit geval)
    $body.= "Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-1\r\n";
    //codering (7 bit)
    $body.= "Content-Transfer-Encoding: 7bit\r\n";
    $body.= "\r\n";
    //het bericht
    $body.= $message ."\r\n";
    //boundaty
    $body.= "--".$unique."\r\n";
    //content type + naam bestand (database.sql)
    $body .= "Content-Type: application/octet-stream; name=database.sql\r\n";
    //codering
    $body .= "Content-Transfer-Encoding: base64\r\n";
    //als bijlage toegevoegd
    $body.= "Content-disposition: attachment\r\n";
    $body .= "\n";
    //de inhoud van het bestand
    $body .= chunk_split(base64_encode($sql_backup)) . "\r\n";
    //zet alles op email!
    //hier kan wat tijdsverschil in zitten!

    if (mail(email,'Mysql backup '.date('d-m-Y H:i:s'),$body,$headers)) {
        echo '<h2>Backup succesfull</h2>';
        echo '<p>Er is een backup van de database als bijlage verzonden naar ' . email . '</p>';
    }

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.