een <br /> na 50 tekens

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Christian k

christian k

25/01/2014 11:49:36
Quote Anchor link
hallo allemaal,
Ik wil dat er een <br /> komt na 50 tekens ik heb dit al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$message1
  = mysqli_real_escape_string($con, xxsfilter($_POST['message']));
$message   = wordwrap($message1, 50, "<br />");    
?>


maar het probleem is nu dat als je een woord langer dan 50 tekens hebt
dat er dan geen <br /> komt te staan
weet iemand hoe dat kan
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:46:17
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 12:28:01
Quote Anchor link
Ik zou het zo oplossen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php

$message1
= "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz test";

if(strpos($message1, ' ', 0) < 50){
    $message   = wordwrap($message1, 50, "<br />");  
}
else{
    // Actie als het woord groter is dan 50 chars
    $message = substr($message1, 0, strpos($message1, ' '));
}

echo $message;

?>
 
Ivo P

Ivo P

25/01/2014 12:41:13
Quote Anchor link
Gezien de escape functie:

Data sla je raw op. Die br is iets voor de weergave. Dus pas na select.
Stel dat je iets verandert en het later niet 50 maar 40 tekens worden.
Of dat je de invoer nog moet kunnen bewerken. Dan zit je met die <br> in je editor
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 12:44:22
Quote Anchor link
Als het data opslaan is, kan je ook \n opslaan, dat is een karakter en dat kan je simpel vervangen door <br />

Maar om te visualiseren is dat een werkend iets.
 
Christian k

christian k

25/01/2014 12:51:55
Quote Anchor link
ik heb het verandert maar het werkt nog steeds niet als ik dit invoer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
hallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallo

zou er dit uit moeten komen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
hallohallohallohallohallohallohallohallo<br>hallohallohallohallohallohallohallohallo<br>hallo

maar er komt dit uit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
hallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallohallo


Toevoeging op 25/01/2014 12:53:01:

@ivop ik heb de functie nu bij het echo'en van de data staan niet meer bij
het opslaan dat bedoel je toch?
 
Ivo P

Ivo P

25/01/2014 15:12:23
Quote Anchor link
yep.

je hebt dat kennelijk nodig bij het weergeven, dus daar pas je het ook toe.
Iets simpels: stal dat je dat doet bij een bestelling van een klant in een webshop: dan heb je leuk alvast die <br> op in de database staan, en kun je eenvoudig de data weergeven op het scherm.

Maar dan komt je opdrachtgever met "de klant moet de opmerking later nog kunnen aanpassen". Dan moet die <br> er weer uit.
Dan moet de opmerking ook in de email en in de pdf bij het verzenden. Allemaal dingen waar zo'n br in de weg zit
Om dat te voorkomen, sla je ruwe data op en pas je die pas aan op het moment dat daar behoefte aan is.
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 15:13:13
Quote Anchor link
Ik heb het net getest met gewoon

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$message1
= "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz test";

$message   = wordwrap($message1, 50, "<br />");

echo $message;

?>



met als output:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz<br />test


Ik snap dus niet wat je bedoeld? Ik dacht afknippen na het woord?
Gewijzigd op 25/01/2014 15:22:25 door Timothy Callemein
 
Reshad F

Reshad F

25/01/2014 15:33:44
Quote Anchor link
waarom doe je niet gewoon nl2br gebruiken wanneer je iets terug echo'd op het scherm? de data die je in de database gooit gewoon ruw opslaan bij het uitlezen gebruik je nl2br en je krijgt het op exact dezelfde wijze er weer uit.
 
Christian k

christian k

25/01/2014 15:38:08
Quote Anchor link
ja dat snap ik maar het probleem is dat als er een woord van meer dan 50 tekens is dat hij dan na het 50ste
teken een <br /> zet
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 15:40:44
Quote Anchor link
Als je wil dat die gewoon cut tussen je tekst moet je de CUT parameter true maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$message1
= "abcdefghijklmnopqrstuvwxyzabcdefghijklmnopqrstuvwxyz test";

$message   = wordwrap($message1, 50, "<br />", TRUE);

echo $message;

?>


Voorbeeld 2: http://be2.php.net/wordwrap
 
Christian k

christian k

25/01/2014 15:52:57
Quote Anchor link
ja het werkt dankje
 
Timothy Callemein

Timothy Callemein

25/01/2014 15:54:51
Quote Anchor link
Geen probleem ;)
Gewijzigd op 25/01/2014 17:31:25 door Timothy Callemein
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.