een <div... in een <div...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet Jansen

Piet Jansen

17/08/2011 21:08:10
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil graag een pagina maken waarbij ik een div wil maken (container), welke 600px hoog en 960px breed is en hierin wil ik een volgende container maken die 200px hoog is en 500px breed.

Hier mijn HTML en CSS:

<html>
<title>test</title>
<head>
<link href="style.css" rel="stylesheet" type="text/css">
</head>

<body><center>
<div id="container">

<div id="content"></div>
<center>
</body>
</html>

---------------------------------------------------------

# container {
height: 600px;
width: 960px;
background: red;

}

# content {
height: 200px;
width: 500px;
background: blue;

}

Bestandsnamen en alles zijn goed.
Wat doe ik fout?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:01:38
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

17/08/2011 21:10:12
Quote Anchor link
Wat gaat er fout?
Als #container niet groot genoeg word, probeer clear:both;
 
John Acid

John Acid

17/08/2011 21:22:49
Quote Anchor link
Ik zie dat je een spatie tussen het hekje en je id namen hebt staan, # container, dat moet #container zijn, geldt ook voor je content, moet zijn #content en niet # content.
Je moet ook nog je div container afsluiten, is nu niet het geval.
Gewijzigd op 17/08/2011 21:26:05 door John Acid
 
Piet Jansen

Piet Jansen

17/08/2011 21:40:02
Quote Anchor link
Heel erg bedankt, het is gelukt!
 
John Acid

John Acid

17/08/2011 23:22:27
Quote Anchor link
Your welcome.

Opmerking;
De centertag is/was bedoeld voor het centreren van tekst, niet van divs etc, in html5 wordt de centertag niet meer ondersteunt.
Alle opmaak doe je met CSS.
 
Wouter J

Wouter J

17/08/2011 23:29:45
Quote Anchor link
Nog een paar opmerkingen:
- <center><center> je opent 2 keer een center tag. Voeg bij de laatste een / toe, maar zoals gezegd is de center tag zeer ouderwets en los je dit tegenwoordig op met CSS.
- Je mist een geldig doctype op de 1e regel.
- title tag hoort in het head gedeelte.
- Je sluit #container niet.
 
Richard Augspurger

Richard Augspurger

22/08/2011 15:37:40
Quote Anchor link
Een beter manier om divs te centreren (uit eigen ervaring dan):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
#container
{
   width: 960px;
   margin: 0 auto;
}


Dan worden alle divs netjes in het midden van het scherm gezet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.