Een experiment / idee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/08/2011 14:00:28
Quote Anchor link
Eerlijk gezegd vind ik 0.3 seconden best wel veel, vooral als ik een pagina al kan laden in 140ms (inclusief ontvangen) en dit maakt gebruik van smarty.
Gewijzigd op 24/08/2011 14:01:49 door Jacco Brandt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 09:27:34
 
Dennis Sluijk

Dennis Sluijk

24/08/2011 14:02:18
Quote Anchor link
Jah idd dat is wel veel!
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

24/08/2011 14:07:02
Quote Anchor link
oke, ik heb zelf wat benchmarks gedaan, en dit zijn de laadtijden van alleen het maken van een pagina met smarty (layout+onderdeel) in milliseconden.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5.75304031372
4.18305397034
3.99899482727
5.43808937073


benchmark-code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
$time
= microtime(true);
        
        // check exists
        if(file_exists($path)){
    
            // fetch current view
            $content = $this->fetch($path);
    
        }
else{
            
            echo 'Error loading page :'.$path;
            
        }

        
        // assign content to smarty
        $this->assign('headers', $this->build_headers());
        $this->assign('content', $content);
        
        // display layout
        if ($this->helpers->admin->in_admin()) {
            
            $this->display('views/molds/admin.tpl');
        
        }
else {
            
            $this->display('views/molds/layout.tpl');
            
        }

        
        $endtime = (microtime(true) - $time) * 1000;
        $fopen = fopen('tijden.txt', 'a');
        fwrite($fopen, $endtime . "\r\n");
        fclose($fopen);
?>


edit) Geef alsjeblieft geen commentaar op de foutafhandeling :S
Gewijzigd op 24/08/2011 14:11:50 door Jacco Brandt
 
Pim -

Pim -

24/08/2011 14:33:08
Quote Anchor link
Goede template parsers kosten géén extra tijd. Door te cachen gebeurt alle parsing maar 1x en houd je gewone native PHP over. De featureset is dan irrelevant.
 
Dennis Sluijk

Dennis Sluijk

24/08/2011 15:02:22
Quote Anchor link
Pim - op 24/08/2011 14:33:08:
Goede template parsers kosten géén extra tijd. Door te cachen gebeurt alle parsing maar 1x en houd je gewone native PHP over. De featureset is dan irrelevant.


Je hebt gelijk
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.