een file verplaatsen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter  paul

peter paul

29/05/2012 19:08:43
Quote Anchor link
De titel verteld mijn probleem eigenlijk al. Is het mogelijk om een file te verplaatsen naar een andere folder. Zo ja, hoe?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:30:40
 
Reshad F

Reshad F

29/05/2012 19:11:38
Quote Anchor link
file welke file? een beetje duidelijkheid zou wel helpen.

mijn antwoord nu is cmd+c en cmd+v :)
 
Wouter J

Wouter J

29/05/2012 19:33:54
Quote Anchor link
rename?
Gewijzigd op 29/05/2012 19:34:11 door Wouter J
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

29/05/2012 20:14:22
Quote Anchor link
Je kan zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$file
= 'example.txt';
$newfile = 'test/example.txt';

if (!copy($file, $newfile)) {
    echo "Er is een fout opgetreden!";
}
else{
    unlink($file);
}

?>
 
Wouter J

Wouter J

29/05/2012 22:36:53
Quote Anchor link
Nick, waarom moeilijk doen?
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

29/05/2012 23:15:41
Quote Anchor link
Wouter J op 29/05/2012 22:36:53:
Nick, waarom moeilijk doen?


Ja, idd ;)
 
Peter  paul

peter paul

30/05/2012 11:19:38
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties. Ik ben het meteen gaan proberen maar ik kom er nog niet helemaal uit.

De structuur zit er zo uit:

Pagina met het scriptje:
http://localhost:8080/test/move.php

folder:
http://localhost:8080/test/temp-img/

new folder:
http://localhost:8080/test/img/

Dit heb ik geprobeerd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
rename("/test/temp-img/temp-plaatje.jpg", "/test/img/plaatje.jpg");
?>


maar dan krijg ik de foutmelding:
Warning: rename(/test/temp-img/temp-plaatje.jpg,/test/img/plaatje.jpg) [function.rename]: No such file or directory in C:\...\server\root\test\move.php on line 2
 
Wouter J

Wouter J

30/05/2012 11:25:34
Quote Anchor link
Nou blijkbaar is je path verkeerd. Kijk eens of C:\...\server\root\test\ wel bestaat.
 
- SanThe -

- SanThe -

30/05/2012 11:33:43
Quote Anchor link
De map /test moet wel al bestaan.
En beide dirs en de file moeten schrijfrechten hebben.
Gewijzigd op 30/05/2012 11:34:46 door - SanThe -
 
Peter  paul

peter paul

01/06/2012 10:46:52
Quote Anchor link
Ik ben er achter wat ik fout heb gedaan dit had het moeten zijn, de .. er voor

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
rename("../test/temp-img/temp-plaatje.jpg", "../test/img/plaatje.jpg");
?>
Gewijzigd op 01/06/2012 10:50:55 door peter paul
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.