een form met list

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

14/04/2004 13:07:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met het maken van een vergelijkingssite, waarin maakt niet uit. Hierbij kunnen bezoekers uit een lijst verschillende merken kiezen. Meerdere is mogelijk. Nu wordt het formulier wel verzonden, maar enkel de laatst geselecteerde optie kan ik laten weergeven. Kijk zelf, en als je weet waar t m in zit, dan hoor ik t graag!!!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
//CONTROLEREN OF EEN FORMULIER IS GEPOST EN VERVOLGENS DE NEWS_ID GEBRUIKEN IN EEN QUERY
if($_POST['Submit']){
$article=$_POST['article'];
$SQL="SELECT * FROM news WHERE news_ID=$article";
$result = mysql_query($SQL);
//ZOLANG ER RSULTAAT IS UIT DE DB HET VOLGENDE WEERGEVEN
while($news=mysql_fetch_array($result)){
echo $news['news_header'];}
}


//ALS ER GEEN FORM IS GEPOST WORDT DEZE HIERONDER WEERGEGEVEN EN KAN DEZE INGEVULD WORDEN
else{
//ALLE ITEMS OPHALEN UIT DE TABEL news SORTEREN OP DATE MET MAXIMAAL 4 ITEMS
$SQL="SELECT * FROM news ORDER BY news_datetime DESC LIMIT 4";
$result=mysql_query($SQL);
?>


<form action="TESTGURU.php" method="post">
<select name="article" size="3" multiple id="article">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//ZOLANG ER RESULTAAT IS UIT DE DB DE LIJST BLIJVEN VULLEN
while($news=mysql_fetch_array($result)){
?>

<option value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $news['news_ID']; ?>
">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo $news['news_header']; ?>
</option>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>

</select>
<input type="submit" name="Submit" value="Submit">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 13:20:21
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

14/04/2004 14:04:00
Quote Anchor link
Misschien doe je er beter aan om niet alles in één <select> te zetten. Het ziet er wel heel mooi uit, maar je komt zoals je merkt voor een probleem te staan.

Ik zou twee <select>'s maken. Of meer, als je meer dingen tegelijk wilt bekijken. Dan geef je de ene de naam article1 en de andere article2. Dan haal je op de volgende pagina het veel makkelijker op.
Nadeel is wel dat je even moet controleren of article1 en article2 niet aan elkaar gelijk zijn.

Elwin

[Edit: Typo]
Gewijzigd op 14/04/2004 14:05:00 door Elwin - Fratsloos
 

14/04/2004 15:19:00
Quote Anchor link
zou inderdaad kunnen, maar t probleem daarbij is dat er na verloop van tijd zoveel merken moeten zijn te kiezen, dat je de zoekopdracht van de bezoeker gaat beperken.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

14/04/2004 16:59:00
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe je de vergelijking wilt presenteren maar meestal is het zoiets:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
+----------+----------+----------+----------+
|
onderdeel| artikel1 | artikel2 | artikel3 |
+----------+----------+----------+----------+
|
onder-   | gege-    | gege-    | gege-    |
|
delen    | vens1    | vens2    | vens3    |
+----------+----------+----------+----------+

?>


Anders vergelijk je niet makkelijk. Een mens leest immers horizontaal van links naar rechts.

Dan moet je dus uiteindelijk de klant een optie geven voor zoveel producten te selecteren als dat jij kolommen kwijt kan op je pagina. En geloof me, met wat informatie erbij mag je he gelukkig prijzen als je drie kolommen kan plaatsen.

Elwin
 
Gregor

gregor

14/04/2004 17:38:00
Quote Anchor link
Het gaat erom dat een bezoeker ongeveer binnen 20 merken, die elk weer 10 verschillende type producten hebben, gaat zoeken naar het product dat het beste bij diegene past.

De zoekopdracht kan alleen uitgevoerd worden mbv de merken. Dus zeg dat iemand naar 4 merken wil zoeken, dan wordt het moeilijk deze met elkaar te vergelijken wanneer men drie merken kan selecteren.

Ik heb even verder gekeken en ben nu bezig met het toepassen van radiobuttons. Kijk hieronder maar ff mee, en als je ideeen hebt, schroom niet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($_POST['Submit']){
//HIER BEN IK GEBLEVEN, DEZE OPDRACHT LEVERT ECHTER NIKS OP.....
echo $_POST['brand'];
}

else{
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
//ALLE ITEMS OPHALEN UIT DE TABEL news SORTEREN OP DATE MET MAXIMAAL 4 ITEMS
$SQL="SELECT * FROM news ORDER BY news_datetime DESC LIMIT 4";
$result=mysql_query($SQL);
?>


<form name="search" action="TESTGURU.php" target="_self" method="post">

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//ZOLANG ER RESULTAAT IS UIT DE DB DE BUTTONS BLIJVEN PLAATSEN
while($news=mysql_fetch_array($result)){
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $news['news_header']; ?>
<input type="radio" name="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $news['news_header']; ?>
[]" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $news['news_ID']; ?>
">
<br>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>

<input name="Submit" type="submit" id="Submit" value="Submit">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
 
Rick

Rick

14/04/2004 20:16:00
Quote Anchor link
als ik jouw was zou ik een paar javascript arrays maken waarmee je het regelt

gewoon 1 select waar je het merk kiest, daarna het type, daarna nog wat
en dan met javascript wijzigen, moet niet al te moeilijk zijn :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.