Een form submit probleempje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michael

michael

09/01/2008 18:52:00
Quote Anchor link
Hallo

Ik heb het volgende probleem:

Ik heb 2 forms en die zien er als het volgt uit:

<form name="form1" action="bla.php?form=1">
<form name="form2" action="bla.php?form=2">
<input type="submit" value="submit2">
</form>

<input type="submit" value="submit1">
</form>

Als ik nu op de submit2 form klik dan voert hij de action uit van form1. Ik krijg het echt niet voor elkaar om dit werkent te krijgen. Ik wil gewoondat form2 wordt uitgevoerd met submit2.

Iemand suggesties? Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:35:25
 
Cake Masher

Cake Masher

09/01/2008 19:01:00
Quote Anchor link
waarom zou je in hemelsnaam 2 forms inelkaar willen?

wil je gewoon 2 knopjes?
gebruik dan 'Onclick'

dus:

<input type="submit" onclick="window.location('bla.php?form=1')" value="submit1">
<input type="submit" onclick="window.location('bla.php?form=12)" value="submit2">


veder weet ik het niet ^^
 
Michael

michael

09/01/2008 19:08:00
Quote Anchor link
Het heeft een reden :) en de reden is een opmaak reden

Ik heb een form met om van iets alle gegevens te wijzigen. Dus alle details. En midden in dat form heb ik een foto upload form die geheel afzonderlijk werkt. Maar hij moet er tussen vanwege de opmaak.

Als ik window.location gebruik dan geeft hij de POST waarden niet mee toch?
 
Michael

michael

09/01/2008 19:11:00
Quote Anchor link
dit werkt ook niet:

<input type="button" onclick="javascript:document.form2.submit();" value="Upload">

Doe ik hierin misschien wat fout?
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2008 19:15:00
Quote Anchor link
Quote:
... en de reden is een opmaak reden
Dat is geen reden, een form op zich heeft niets met opmaak te maken. Je gaat die twee forms dus ook niet binnen elkaar zetten, het mag gewoon niet.

De opmaak verzorg je met CSS. Als je ergens iets tussen wilt plaatsen gebruik je verschillende divs die je vervolgens met CSS gaat positioneren.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/01/2008 19:17:00
Quote Anchor link
Twee forms in elkaar gaat gewoon niet werken. Maak twee aparte forms.

Niet Bumpen.
Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
 
Michael

michael

09/01/2008 19:40:00
Quote Anchor link
volgens mij ben ik niet aan het bumpen, maar dat kan aan mij liggen.

Volgens mij is dit niet op te lossen met css. Ik kan het niet goed uitleggen dus ik hoop dat ik het met een printscreen kan doen.

http://img503.imageshack.us/img503/4342/phpvraagcj4.jpg

Het 2de form staat bij upload a picture: in het scherm: upload pictures.

Zoals je ziet is het een groot Form met een submit knop rechts onderin en een ander Form midden in het beeld. Als dit met css op te lossen is zeg het me aub maar volgens mij is dat niet zo makkelijk.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door michael
 
Joren de Wit

Joren de Wit

09/01/2008 20:01:00
Quote Anchor link
Quote:
volgens mij ben ik niet aan het bumpen, maar dat kan aan mij liggen.
Volgens mij wel, zie je posts van 19.08 en 19.11 uur...

Maar goed. Je zou ook voor een javascriptoplossing kunnen gaan als je de submitbutton later op de pagina wilt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<form method="post" action="pagina1.php" id="form1">
    <input type="text" name="voorbeeld" value="form1" />
</form>
<form method="post" action="pagina2.php" id="form2">
    <input type="text" name="voorbeeld2" value="form2" />
</form>

<button onclick="document.getElementById('form2').submit()">Submit form 2</button>

Maar nog steeds blijft gelden dat je geen form in een form kunt zetten...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.