Een foutje...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donny

Donny

19/02/2009 15:40:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een script maar wil niet lukken... Ook uit een boek maar is wel een goede... Wat doe ik fout of vergeet ik?

Gr. Donny





Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function kader ($tekst) {
    echo "<table border=\"1\">n";
    echo "<tr><td>".$tekst."</tr></td>\n";
    echo "</table>\n";
}

?>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include "funties.inc.php";
kader("Welkom!");
?>




En met eventueel extra tijd:

Kunnen jullie deze ook bekijken?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
function header() {
...
Deze funtie bouwt de bovenkant van het scherm (logo, knoppenbalk en dergelijk) op.
}
function
footer() {
...
Deze funtie bouwt de onderkant van het scherm op
}
function
check_invoer($invoer) {
...
Deze functie controleerd de invoer
return $uitkomst;                     //geef uitkomst terug
}
function
toon_invoer_scherm() {
...
Deze funtie laat de invoervelden zien
}
function
mededeling($tekst) {
...
Zet mededeling op het scherm
}
                                            //Hoofdprogamma
header();                                    //Laat header zien
$result = check_invoer($invoer);            //Check invoer
if ($result == "incorrect" OR !$result) {    //Klopt de invoer of is hij leeg (eerste keer)
    toon_invoer_scherm();                    //Toon dan het invoerscherm
} else {
    mededeling($invoer);                //In alle andere gevallen: zet de invoer op het
                                            //scherm

}
footer();                                //Toon de footer
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Donny
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:38:29
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/02/2009 16:00:00
Quote Anchor link
En wat gebeurt er volgens jouw?
 
Donny

Donny

19/02/2009 16:02:00
Quote Anchor link
Welke bij de eerste of de 2e?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2009 16:11:00
Quote Anchor link
De eerste moet zo te zien werken en de tweede is nog lang niet af.
 
Donny

Donny

19/02/2009 16:16:00
Quote Anchor link
Ok de eerste dan... Krijg nu in ieder geval geen fout melding maar ook niets te zien... Of ligt dat aan mij?
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2009 16:18:00
Quote Anchor link
Zet dit bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set("display_errors", 1);

// rest
?>
 
Donny

Donny

19/02/2009 16:25:00
Quote Anchor link
Nog een wit scherm
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2009 16:28:00
Quote Anchor link
We hebben het wel over hetzelfde hoop ik.

Dit sla je op als: funties.inc.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function kader ($tekst) {
    echo "<table border=\"1\">\n";
    echo "<tr><td>".$tekst."</tr></td>\n";
    echo "</table>\n";
}

?>


En dit sla je op als bijvoorbeeld: test.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
include "funties.inc.php";
kader("Welkom!");
?>


En dan open je in de browser: test.php
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Donny

Donny

19/02/2009 16:29:00
Quote Anchor link
Yup en dan krijg je ditte:



Warning: main(funties.inc.php): failed to open stream: No such file or directory in c:\documents and settings\jongeren\easyphp1-7\www\welkom.php on line 9

Warning: main(): Failed opening 'funties.inc.php' for inclusion (include_path='.;C:\Documents and Settings\jongeren\EasyPHP1-7\php\pear\') in c:\documents and settings\jongeren\easyphp1-7\www\welkom.php on line 9

Fatal error: Call to undefined function: kader() in c:\documents and settings\jongeren\easyphp1-7\www\welkom.php on line 10
 
Donny

Donny

19/02/2009 16:31:00
Quote Anchor link
Gevonden


include "funties.inc.php";



x op x vergeet ik in het word functies iets...

Gelieve Niet Bumpen: Laatste Keer:
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Donny
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2009 16:32:00
Quote Anchor link
Het staat wel in dezelfde map?
 
Donny

Donny

19/02/2009 16:42:00
Quote Anchor link
Ja ik heb de oplossing al... Ik had inplaats van include "functies.inc.php" had ik include "fuNties.inc.php"


Sorry voor de bumpie
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

19/02/2009 16:53:00
Quote Anchor link
Donny schreef op 19.02.2009 16:42:
Ja ik heb de oplossing al... Ik had inplaats van include "functies.inc.php" had ik include "fuNties.inc.php"


Sorry voor de bumpie

En jij ziet die error niet dat het bestand niet kan worden geincluded..?
Weird
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

19/02/2009 17:06:00
Quote Anchor link
Eén keer overheen lezen en het viel me al op dat je een c miste, maar ja dat weten wij zo ook niet of dat goed of fout is ;-)...
 
Donny

Donny

19/02/2009 17:17:00
Quote Anchor link
Ja ik heb een gigantisch **** toetsenbord en ik let meestal of de {},(),"" etc op de goede plekken staan... Niet zo gauw naar spellingsfouten... Weer wat geleerd thanks!
 
Jesper Diovo

Jesper Diovo

19/02/2009 17:27:00
Quote Anchor link
Maar als de browser je toch al toont dat er iets met je include mis is, waarom zou je dan naar (), {} en "" op zoek gaan? Overigens zou je nooit naar "" opzoek hoeven gaan. Daar heb je als het goed is de kleurtjes voor in je editor.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.