Een functie kopelen aan een andere functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

28/06/2007 18:06:00
Quote Anchor link
Beste forumleden,

Ik stuiter nu alweer op een probleem en kom er dus niet uit.

Ik ben bezig met men registratie script, en het gaat ook goed en hij doet alles wat ik wil MAAR 1 ding niet, ik check het formulier dmv de functie check() maar nu wil ik dat als hij klaar is met checken naar de functie afronden() gaat maar hoe doe ik dat?

Heb al verschillende manieren geprobeerd:

ten eerste heb ik: return afronden(); geprobeerd, werkt blijkbaar niet toen heb ik header("Location: afronden()"); gedaan, werkt dus ook niet.

Wat moet ik doen, iemand een suggestie?

De url naar de register pagina is:
http://www.dexora.nl/register.php

Mvg,

Alexander
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:39:00
 
PHP Newbie

PHP Newbie

28/06/2007 18:22:00
Quote Anchor link
function check()
{
...
...
afronden();
}
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

28/06/2007 18:27:00
Quote Anchor link
Die heb ik nu ook ontdekt, maar nu dus de echo van $fout, als er een fout is natuurlijk.
 
PHP erik

PHP erik

28/06/2007 18:28:00
Quote Anchor link
Wat is het probleem met "echo $fout"? Geef anders eens wat code.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP erik
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

28/06/2007 18:36:00
Quote Anchor link
Ik geef even wat code:
stukje van check();
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
function check()
{

       if(isset($_POST['register']))
       {

        if(empty($_POST['repass']))
        {

            $fout.= '&bull; U heeft geen <b>tweede wachtwoord</b> ingebuld.<br>';
        }

        if($_POST['email'] != $_POST['reemail'])
        {

            $fout.= '&bull; U ingevulde <b>email adressen</b> zijn niet hetzelfde.<br>';
        }

        if($_POST['pass'] != $_POST['repass'])
        {

            $fout.= '&bull; U ingevulde <b>wachtwoorden</b> zijn niet hetzelfde.<br>';
        }

        afronden();
        
    }    
}

?>


En hier een stuk van afronden();
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
function afronden()
{

    if($fout)
    {

        check($fout);
        return $fout;
    }

    else
    {
                                 // Hier komt een stuk dat alles in de db geplaatst word en gemaild.
                }
}

?>

Ik hoop dat jullie er wat aan hebben?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Dutch Caffeine
 
PHP erik

PHP erik

28/06/2007 18:59:00
Quote Anchor link
Paar opmerkingen:

1. $fout moet je eerst beginnen met een = in plaats van .=
2. je doet nu gewoon "afronden()". maar in de functie afronden() doe je "return $fout". je moet dan dus wel ergens "echo afronden()" doen. of "return afronden();" en dan ergens "echo check();". snapje?
3. wil je nou $fout uit check() weer gebruiken in afronden()? ik denk niet dat dat werkt :)
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

28/06/2007 19:27:00
Quote Anchor link
Dus als ik het goed begrijp:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

function afronden()
{

      echo check();

       /// verder gaan met alles in de db zetten.
}
[
/code]

En in mijn tpl bestand (register.php) echo afronden(); of return afronden();
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.