Een functie om een volledig pad te tonen die werkt zowel op localhost als op een live server

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Snelle Jaap

Snelle Jaap

25/01/2022 15:14:45
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een project waarbij ik lokaal ontwikkel. Er worden een hoop bestanden ge-include op pagina's dus ik wil graag dat de paden van die includes altijd kloppen, of ze nou bij mij lokaal staan of op de live webserver.

Eerst dacht ik eraan $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] te gebruiken maar dit pakt dus alleen maar de root. Ik schrijf via git naar een backupmap 1 niveau dieper dan public_html en met $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] pakken de includes dus de bestanden uit public_html en niet uit de map die 1 niveau dieper ligt, de backup map.

Toen dacht ik getcwd(); te kunnen gebruiken, dit lost namelijk wel bovenstaand probleem op maar toen kwam ik erachter dat op localhost een pad er nu ongeveer zo uitziet: C:\xampp\htdocs\admin Dit werkt dus niet voor het includen van lokale bestanden.

Wat kan ik doen zodat mijn include altijd werkt, ongeacht waar het bestand staat?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 14:37:18
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/01/2022 15:19:53
Quote Anchor link
Ikzelf gebruik dit:

dirname(dirname(__FILE__)) in plaats van $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].
Voornamelijk omdat $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] bij scripts die als cronjob gebruikt worden een andere waarde hebben. Maar in jouw situatie zal deze ook prima passen.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

25/01/2022 15:32:35
Quote Anchor link
Bedankt maar dit geeft ook hetzelfde lokale pad, namelijk: C:\xampp\htdocs

Ik heb ook $_SERVER['SERVER_NAME'].$_SERVER['REQUEST_URI'] geprobeerd maar dit is dan weer voor de url van de huidige pagina, niet waar het bestand fysiek staat. In mijn geval krijg ik dan dit: localhost/login
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

25/01/2022 15:42:33
Quote Anchor link
Plak dit in een PHP bestand en zet het op beide servers.
Het toont alle voorkomende variabelen.
Vergelijk ze.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<style>

code {color: red;}

</style>

<hr>

<p>done met xml (@php_uname)</p>

<hr>

<?php

echo "Hostname (n) : <code>" . @php_uname(n) . "</code><br />\n";

if (function_exists( 'shell_exec' )) {
    echo "Hostname : <code>" . @gethostbyname(trim(`hostname`)) . "</code><br />\n";
}

else {
    echo "Server IP : <code>". $_SERVER['SERVER_ADDR'] . "</code><br />\n";
}

echo "Platform (s) : <code>" . @php_uname(s) . "</code>, (r) : <code>" . @php_uname(r) . "</code>, (v) : <code>" . @php_uname(v) . "</code><br />\n";
echo "Architecture (m) : <code>" . @php_uname(m) . "</code><br />\n";
echo "Username : <code>" . get_current_user () . "</code> ( UiD: <code>" . getmyuid() . "</code>, GiD: <code>" . getmygid() . "</code> )<br />\n";
echo "Curent Path (getcwd) : <code>" . getcwd () . "</code><br />\n";
echo "--FILE-- : <code>" . __FILE__ . "</code><br />\n";
echo "dirname FILE : <code>" . dirname(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "basename FILE : <code>" . basename(__FILE__) . "</code><br />\n";
echo "dirname SCRIPT_NAME : <code>" . dirname($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "basename SCRIPT_NAME : <code>" . basename($_SERVER["SCRIPT_NAME"]) . "</code><br />\n";
echo "<hr>";

$path_parts = pathinfo(__FILE__);

echo '$path_parts = <code>pathinfo(__FILE__)</code><br />' . "\n";

echo '$path_parts[' . "'dirname']'" . "<br />\n";

echo "dirname : <code>" . $path_parts['dirname'], "</code><br />\n";
echo "basename : <code>" . $path_parts['basename'], "</code><br />\n";
echo "extension : <code>" . $path_parts['extension'], "</code><br />\n";
echo "filename : <code>" . $path_parts['filename'], "</code><br />\n"; // since PHP 5.2.0

echo "<hr>";

echo '<p>All names have prefix <b>$_SERVER["name"]</b></p>';

echo "USER                           " . " : <code>" . $_SERVER["USER"] . "</code><br />\n";
echo "HOME                           " . " : <code>" . $_SERVER["HOME"] . "</code><br />\n";
echo "FCGI_ROLE                      " . " : <code>" . $_SERVER["FCGI_ROLE"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED" . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_HANDLER               " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_HANDLER"] . "</code><br />\n";
echo "REDIRECT_STATUS                " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_STATUS"] . "</code><br />\n";

echo "MOD_X_SENDFILE_ENABLED         " . " : <code>" . $_SERVER["MOD_X_SENDFILE_ENABLED"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_HOST                      " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_HOST"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_USER_AGENT                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT                    " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_ACCEPT_LANGUAGE           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_LANGUAGE"] . "</code><br />\n";
echo "HTTP_ACCEPT_ENCODING           " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_ACCEPT_ENCODING"] . "</code><br />\n";

echo "HTTP_CONNECTION                " . " : <code>" . $_SERVER["HTTP_CONNECTION"] . "</code><br />\n";
echo "PATH                           " . " : <code>" . $_SERVER["PATH"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_SIGNATURE               " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SIGNATURE"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_SOFTWARE                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_SOFTWARE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_NAME"] . "</code><br />\n";
$ip_server = $_SERVER["SERVER_ADDR"];

if (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_server, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_server_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "SERVER_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADDR"] . "</code> $ip_server_echo<br />\n";
echo "SERVER_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PORT"] . "</code><br />\n";

$ip_remote = $_SERVER["REMOTE_ADDR"];

if (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV6) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv6 address";
}
elseif (!filter_var($ip_remote, FILTER_VALIDATE_IP, FILTER_FLAG_IPV4) === false) {
    $ip_remote_echo = "is a valid IPv4 address";
}

echo "REMOTE_ADDR                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_ADDR"] . "</code> $ip_remote_echo<br />\n";

echo "DOCUMENT_ROOT                  " . " : <code>" . $_SERVER["DOCUMENT_ROOT"] . "</code><br />\n";
echo "SERVER_ADMIN                   " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_ADMIN"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_FILENAME                " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";
echo "REMOTE_PORT                    " . " : <code>" . $_SERVER["REMOTE_PORT"] . "</code><br />\n";

echo "REDIRECT_URL                   " . " : <code>" . $_SERVER["REDIRECT_URL"] . "</code><br />\n";
echo "GATEWAY_INTERFACE              " . " : <code>" . $_SERVER["GATEWAY_INTERFACE"] . "</code><br />\n";

echo "SERVER_PROTOCOL                " . " : <code>" . $_SERVER["SERVER_PROTOCOL"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_METHOD                 " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_METHOD"] . "</code><br />\n";

echo "QUERY_STRING                   " . " : <code>" . $_SERVER["QUERY_STRING"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_URI                    " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_URI"] . "</code><br />\n";

echo "SCRIPT_NAME                    " . " : <code>" . $_SERVER["SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_SCRIPT_FILENAME           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_FILENAME"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_PATH_INFO                 " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_INFO"] . "</code><br />\n";
echo "ORIG_PATH_TRANSLATED           " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_PATH_TRANSLATED"] . "</code><br />\n";

echo "ORIG_SCRIPT_NAME               " . " : <code>" . $_SERVER["ORIG_SCRIPT_NAME"] . "</code><br />\n";
echo "PHP_SELF                       " . " : <code>" . $_SERVER["PHP_SELF"] . "</code><br />\n";

echo "REQUEST_TIME_FLOAT             " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME_FLOAT"] . "</code><br />\n";
echo "REQUEST_TIME                   " . " : <code>" . $_SERVER["REQUEST_TIME"] . "</code><br />\n";

?>
 
Ivo P

Ivo P

25/01/2022 16:38:58
Quote Anchor link
Ik denk dat je 2 dingen door elkaar haalt:

er is een url: http://domeinnaam.nl/some/path/to/script

en er is een plek op de server waar de files werkelijk staan.
Bijvoorbeeld
/var/www/html/domein/subdomein/some/path
of d:\data\sites\domein\some\path als je windows gebruikt op je server.

Vaak zit er een deel overlap in de mappenstruktuur (some/path) maar dat hoeft niet.

Voor includes en cronjobs heb je het lokale path nodig. Voor aanroepen via de browser moet je een url gebruiken. Behalve als je een html-pagina rechtstreeks van je disk kan laden, maar dan werkt doorgaans PHP niet,omdat je buiten je webserver om werkt in dat geval.

Om de huidige url te pakken:
https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/een-functie-om-een-volledig-pad-te-tonen-die-werkt-zowel-op-localhost-als-op-een-live-server/104241/last/

Het zou zo maar kunnen dat we hier kijken naar het resultaat van een script dat luistert naar de naam
/var/www/phphulp/forum/forum.php

Maar dat is voor ons als bezoekers niet interessant.
Aan de andere kant kan je in je script weer weinig met https://www.phphulp.nl/php/forum/topic/ om iets te includen aangezien je dan gewoon een url aanroept en je dan niet beschikt over de variabelen etc die je in je huidige script gebruikt
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

26/01/2022 13:43:13
Quote Anchor link
Bedankt voor de reacties. Ik heb toch besloten mijn git gewoon te laten uploaden in mijn public_html/ zodat $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] gewoon altijd werkt. Alles wordt toch van te voren gecontroleerd tijdens het mergen van git branches. En mocht er een probleem zijn kan altijd tijdelijk een oudere versie teruggezet worden.

@adoptive solutions , dit script zal nog wel is van pas komen denk ik.
Gewijzigd op 26/01/2022 13:44:13 door Snelle Jaap
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/01/2022 14:18:19
Quote Anchor link
Misschien een handige tip als je websites wilt deployen via GIT.
Zorg ervoor dat alle belangrijke bestanden die niet door de browser opgevraagd worden hoger in de root worden opgeslagen, en dus buiten /public_html.

Op die manier kan je meerdere versies opslaan, en via een configuratie bepalen welke versie je wilt.
Zo kan je ook heel makkelijk updaten zonder veel downtime.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.