een function een variable laten returnen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

24/06/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Hallo,

Mijn excuses voor de vaagheid van mijn vorige post.
Wat ik wil is dat een function een variable returned waarvan de waarde uit een mysql database wordt gehaald.
Om dit even te vereenvoudigen, heb ik het volgende gemaakt om de situatie te simuleren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
function gerard()
    {

    $gerard = 'hallo';
    return $gerard;
    }


gerard();
echo $gerard;
?>


Ik wil dus dat de function een bepaalde variable zet die hij returned en dat de variable vervolgens kan worden aangeroepen.
Zoals het er nu uit ziet, is het misschien niet logisch, maar het zou toch gewoon moeten werken?
Maar dat doet het dus niet, wie weet waarom?

Alvast heel erg bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 13:56:54
 
Douwe

Douwe

24/06/2008 22:26:00
Quote Anchor link
Het werkt niet omdat de variable $gerard niet global is, hij kan alleen worden gebruikt in het codeblok van je functie. Je kunt het zo doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
function gerard()
    {

    $gerard = 'hallo';
    return $gerard;
    }


$gerard = gerard();
echo $gerard;
?>
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

24/06/2008 22:29:00
Quote Anchor link
Geweldig, een simpele oplossing voor een probleem waar ik anders niet uit was gekomen :P
Bedankt! :D
 
Douwe

Douwe

24/06/2008 22:31:00
Quote Anchor link
My pleasure :)
 
Chris Avontuur

Chris Avontuur

24/06/2008 22:32:00
Quote Anchor link
Zo iets?:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
function retrieve_value($field,$table,$where) {
    $mysqli = new mysqli($host,$user,$password,$database);
    $sql = "select ".$field." from ".$table." where ".$where." limit 1;";
    $rcs = $mysqli->query($sql);
    if ($rcs->num->rows == 1) {
        $row = rcs->fetch_row();
        $value = $row($field);
    }
else {
        $value = "ERROR!!";
    }

    return $value;
?>
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

24/06/2008 22:33:00
Quote Anchor link
zoiets ja, alleen de mysql code had ik al, wilde het alleen even in een simpele manier simuleren :)
 
Chris Avontuur

Chris Avontuur

24/06/2008 22:35:00
Quote Anchor link
ok
 
Gerard Nijboer

Gerard Nijboer

24/06/2008 22:37:00
Quote Anchor link
toch bedankt hoor :)
 
Steff   an

Steff an

24/06/2008 22:43:00
Quote Anchor link
test(ok nu mag ik)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.