Een goeie HTML mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

10/05/2009 13:43:00
Quote Anchor link
Ik heb hier niet zo veel verstand van, dus wat bevat een goeie HTML mail? Dus moet ik zeg maar gewoon een complete HTML pagina opbouwen (html, head, body, etc..), kan ik linken naar style sheets, moet ik afbeeldingen mee sturen of linken, hoe test ik de rendering in verschillende email clients, etc..?

Edit: gebruik ik divs of tabellen (ik zie dat bijv. mails van Apple met tabellen zijn opgebouwd). En welke elementen kan ik niet gebruiken?

Tips zijn ook van harte welkom. Gr. Thomas.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 16:16:57
 

10/05/2009 13:46:00
Quote Anchor link
tipje, stuur de afbeeldingen mee, dan worden ze meestal niet geblokkeerd
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

10/05/2009 13:53:00
Quote Anchor link
martin schreef op 10.05.2009 13:46:
tipje, stuur de afbeeldingen mee, dan worden ze meestal niet geblokkeerd


Het zal hoog uit één afbeelding bevatten. Maar ik gebruik dan dus <img src="data:imagecontent" /> gebruiken of hoe werkt dat?
 
Midas

Midas

10/05/2009 13:54:00
Quote Anchor link
Een goede html mail is ten eerste valid. Valideren @ W3C oid dus. Je kunt CSS het beste tussen <style> en </style> in de head plaatsen.

Je kunt naar afbeeldingen linken, maar die worden niet geaccepteerd door elke client. Veel mensen zullen dan de vraag krijgen: "Wilt u de afbeeldingen laden?" oid.

Div's kan je gewoon gebruiken, denk er wel aan dat je alles zoveel mogelijk procentueel doet, dan werkt het overal. Overigens zou ik sowieso niet teveel toeters en bellen aan je mail hangen, een net, strak bericht is het beste en prettigst voor je lezer.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

10/05/2009 14:05:00
Quote Anchor link
Dit is behoorlijk strak hea. Alleen die afbeelding rechts boven in wordt dus mee gestuurd. Maar ik moet dus iedere keer die afbeelding mee sturen, is er een caching mogelijkheid? Aangezien iedere user iedere dag zeker één mail ontvangt (indien ingesteld).
 
GaMer B

GaMer B

10/05/2009 14:09:00
Quote Anchor link
Je gebruikt toch hopelijk swiftmailer of phpmailer? Die ondersteunen een volledig HTML mailtje inclusief plaatjes toegevoegd.
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

10/05/2009 14:10:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 10.05.2009 14:09:
Je gebruikt toch hopelijk swiftmailer of phpmailer? Die ondersteunen een volledig HTML mailtje inclusief plaatjes toegevoegd.


Ik gebruik Zend_Mail. Ik zal de docs er eens bij pakken.
 
GaMer B

GaMer B

10/05/2009 14:12:00
Quote Anchor link
En zoiets kan ook nog he:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<img alt="Embedded Image"
src="data:image/png;base64,iVBORw0KGgoAAAANSUhEUgAAADIA..." />


EDIT: Moet je wel een base64 afdruk van je plaatje maken.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

10/05/2009 14:18:00
Quote Anchor link
Ja dat was ook het eerste wat in me op kwam. Ik ga het proberen, thx.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.