Een lijst met woorden aaneen rijgen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Young Roger

Young Roger

07/08/2009 19:56:00
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een lijst met woorden in Word van meer dan 100 pagina's, nu wil ik deze in een array zetten, maar hiervoor moet ik ze dus allemaal gaan kopieren plakken als 'woord1','woord2','woord3','woord4','woord5','woord6' etc etc

Nu wil ik dit automatiseren, welke functies kan ik hiervoor gebruiken? In m'n word staan ze als volgt:

woord1

woord2

woord3

woord4

etc.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 06:18:00
 
GaMer B

GaMer B

07/08/2009 19:57:00
 
Young Roger

Young Roger

07/08/2009 20:18:00
Quote Anchor link
Het zijn geen array elementen. Laat ik het wat makkelijker vertellen, wsl moet het met explode, maar ik kan nergens op splitten omdat als ik de tekst kopieer naar m'n text-editor geen spaties maar alleen nieuwe regels aan geeft.

Ik krijg nu zoiets:

$langezin = "
woord1
woord2
woord3
woord4
woord5
woord6";

Dat zie ik in m'n code-editor, maar als ik nu explode(" ",$langezin); doe om een array er van te maken, lukt dit niet, wsl omdat er geen spaties tussen zitten, maar hoe kan ik splitten op nieuwe regel ofzo?
 
GaMer B

GaMer B

07/08/2009 20:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$langezin
= "
woord1
woord2
woord3
woord4
woord5
woord6"
;
$aWoorden = explode(PHP_EOL, $langezin);
echo implode(',', $aWoorden);[/code]
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

07/08/2009 20:32:00
Quote Anchor link
Volgensmij moet je gewoon de Vervang functie van word gebruiken.

Dan verander je een enter in een ','
 
ToySoldier ZegIkNiet

ToySoldier ZegIkNiet

07/08/2009 23:06:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$aWoorden
= array();
$aLines = explode("\r", $sWordDocument );
foreach( $aLines as $sLine )
{

    if ( !empty( $sLine ) )
    {

        $aWoorden[$sLine] = $sLine;
    }
}

?>


Zoiets anders?
 
GaMer B

GaMer B

08/08/2009 08:25:00
Quote Anchor link
@ToySoldier, dat is een omslachtige manier zoals ik het in het kort doe. Tevens heb je nog geen scheidingsteken; de woorden worden nu gewoon aan elkaar geplakt, dus zonder komma er tussen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.