Een mail verwerken.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nicky de maeyer

nicky de maeyer

26/07/2012 11:35:06
Quote Anchor link
Hey

Ik heb een probleem en zie niet waar ik verkeerd zit mss kunnen jullie mij helpen ?
het is een formulier dat ik met php wil verzenden naar mijn e-mail adres.
dit is de html code gevolgd door de php code.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<form method="post" enctype="" action="verwerkenpar.php" accept-charset="utf-8">
<input type="hidden" name="usernum" value="">
<input type="hidden" name="cpv" value="2">
<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0" align="center">
    <tr>
      <td>
      <div id="codeOutput" name="codeOutput">
      <label for="Naam" style="float:left;width:140px;">Naam</label>
      <input type="text" name="Naam" id="Naam" value="" maxlength="50" style="width:200px;">
      <div style="clear:left;height:20px;">&nbsp;</div><br><br>
      <label for="Voornaam" style="float:left;width:140px;">Voornaam</label>
      <input type="text" name="Voornaam" id="Voornaam" value="" maxlength="50" style="width:200px;">
      <div style="clear:left;height:20px;">&nbsp;</div><br><br>
      <label for="e-mail" style="float:left;width:140px;">E-mail</label>
      <input type="text" name="e-mail" id="e-mail" value="" maxlength="100" style="width:200px;" />
      <div style="clear:left;height:20px;">&nbsp;</div><br><br><label style="float:left;width:140px;" for="aard">Aard werken</label>
      <select name="aard" id="aard"><option value="1" selected>1</option>
      <option value="2">2</option>
      <option value="3">3</option>
      <option value="4">4</option>
      <option value="5">5</option>
      <option value="6">6</option>
      <option value="7">7</option>
      </select>
      <div style="clear:left;height:20px;">&nbsp;</div><br><br>
      <label for="bericht" style="float:left;width:140px;">Adres </label>
      <textarea name="bericht" id="bericht" style="width:200px;height:80px;">
      </textarea><div style="clear:left;height:20px;">&nbsp;</div><br><br></div></td>
<tr>
  <td align="right">
  <input type="submit" value=" Submit "> <input type="reset" value=" Reset ">
  </td>
</tr>
</table>
</form>

dan nu de verwerking in php geschreven.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?php  
if (isset($_POST['Submit'])) {
    if (!isset($_POST['Naam'])) {
        $error = "Naam is niet ingevuld<BR />";
    }
if (!isset($_POST['Voornaam'])) {
        $error .= "Voornaam is niet ingevuld<BR />";
    }
if (!isset($_POST['e-mail'])) {
        $error .= "e-mail is niet ingevuld<BR />";
    }
if (!isset($_POST['aard'])) {
        $error .= "Aard van de werken is niet ingevuld<BR />";
    }
if (!isset($_POST['bericht'])) {
        $error .= "Uw adres is niet ingevuld<BR />";
    }

    
    if (!isset($error)) {

        $bericht  .= "Mijn naam is ". $_POST['Naam']." mijn voornaam is ".$_POST['Voornaam']." Mijn email is ".$_POST['e-mail']." De aard van de werken zijn".$_POST['aard']." het adres is" .$_POST['bericht'];
      
       mail ("[email protected]", "Verwerken van een formulier", $bericht, "FROM: dinotales.be");
          
    }
else {
    
        echo "Gelieve alle formuliervelden netjes in te vullen !<BR /><BR />";
        echo "<FONT COLOR=\"#FF0000\">".$error."</FONT>";
        
    }
    
}
else {

    echo "U moet eerst het formulier invullen !";

}

?>


ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. afwel ben ik verkeerd bezig maar als ik dus op submit druk geeft hij de laatste else opdracht weer.
Gewijzigd op 26/07/2012 12:38:32 door Chris -
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:32:03
 
Chris PHP

Chris PHP

26/07/2012 12:20:13
Quote Anchor link
TIP: Haal je email eruit als je hier post op regel 19.

Vervang het door [email protected] of iets dergelijks.
 
Chris -

Chris -

26/07/2012 12:39:53
Quote Anchor link
Nicky, bij je verwerking check je op "if (isset($_POST['Submit'])) { " maar je submit button heeft geen naam mee gekregen. Je kan dus beter controleren op:

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {

Doe "if (isset($_POST['Submit'])) { " vervangen met die hierboven en het werkt :)
Gewijzigd op 26/07/2012 12:44:48 door Chris -
 
- SanThe -

- SanThe -

26/07/2012 12:59:09
Quote Anchor link
Dit is gewoon fout: mail ("..", "..", $.., "FROM: dinotales.be");
http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

26/07/2012 13:00:08
Quote Anchor link
Gebruik in html " en in php (zoals echo) ' --> scheelt escapen zoals op regel 24.

Kijk eens naar phpmailer of swiftmailer om je zelf een boel werk t.a.v. de mailfunctie in php te besparen.
Gewijzigd op 26/07/2012 13:03:40 door Obelix Idefix
 
Nicky de maeyer

nicky de maeyer

26/07/2012 14:57:04
Quote Anchor link
Chris

dankje wel nu werkt het en weet dus nu waar de fout zat.

sanThe: dat moet nog aangepast worden.

Obelix en Idefix: Ik zal eens naar phpmailer of swiftmailer kijken ;).

bedankt iedereen voor de tips.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.