Een nieuwe variabel automatisch aan de classe toevoegen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Alex Hakkenberg

Alex Hakkenberg

06/12/2011 11:05:39
Quote Anchor link
Hoi..
Ik heb een vraagje.
Ben bezig met een simpele klasse om een pagina te genereren.

Wat ik wil, is dat je onbeperkt aan de klasse waardes kunt toevoegen en zodra je ermee klaar bent deze kunt parsen.
Het lukt nu half.
Het waardes toevoegen ok. Het parsen op het scherm lukt ook.

Maar het nadeel is dat hij elke keer maar één waarde wil accepteren.
Zodra ik een nieuwe waarde invoeg. Overschrijft hij de vorige.

Op zich logisch. Maar ik zit me even af te vragen hoe ik het dan wel voor elkaar kan krijgen?


$contents = new pagina;

$contents->css = "css/style.css";
$contents->css = "css/menu.css";


Dus dat de bovenstaande waarde css net zolang gevuld wordt als dat ik wil.
En uiteindelijk alle opgegeven css bestanden bijgesloten worden.

Kan iemand mij een trap in de goede richting geven?

TIAD :D
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 10:01:22
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/12/2011 12:16:25
Quote Anchor link
Geen idee wat je bedoelt, maar mijn 1e ingeving is array.
 
Alex Hakkenberg

Alex Hakkenberg

06/12/2011 14:09:24
Quote Anchor link
Wat ik bedoel..

Ik heb een class waarnaar ik een variabel doorstuur.
Maar hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er onbeperkt variabelen naar kan doorsturen.
En dat hoeveel waarden ik erin gestopt heb.
Automatisch de functie wordt uitgevoerd?
 
Peter Dorn

Peter Dorn

06/12/2011 14:23:20
Quote Anchor link
Je class zal er ongeveer zo uit moeten gaan zien:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
class Pagina
{
   protected $css = array();

   public function addCss( $file )
   {

      $this -> css[] = $file;
   }


   public function parseCss()
   {

      $return = null;
      foreach ( $this -> css as $file )
      {

         $return .= '<link rel="stylesheet" href="' . $file . '" type="text/css" />';
      }

      return $return;
   }
}


$pagina = new Pagina;
$pagina -> addCss( 'css/style.css' );
$html = $pagina -> parseCss();
?>
Gewijzigd op 06/12/2011 14:24:03 door Peter Dorn
 
Alex Hakkenberg

Alex Hakkenberg

06/12/2011 17:16:07
Quote Anchor link
@Peter Dorn!! Je bent een schat!!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.