een noob probleem (class)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sylvester vader

sylvester vader

11/08/2019 16:22:30
Quote Anchor link
lol hi
ja ik denk dat dit een noop probleem is echter werk ik nooit met classes

ok uhm ik ben sinds kort over gegaan naar php 7 en uiteraard werkte 80% niet meer
ik heb dit nu allemaal weer gefixt echter werkte mijn upload script niet meer
ik gebruik hiervoor de basis van github.com/blueimp/jQuery-File-Upload
mooi scriptje vind ik :)

echter wil ik nu aan de class een id meegeven deze moet hij pakken via _GET
maar dit werkt blijkbaar dus niet
zoals ik al zei ik ben een noob met classes :P

vroeger onder php5 werkte dit dus wel

ik heb dus een php script en deze opent via een .js, de index.php van een map en deze index.php include een andere .php en hierin zit de class die info moet krijgen

het werkt bv wel met _POST maar ik wil juist via _GET

is hier een simpele oplossing voor?

mvg sylvester
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 13:59:24
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2019 16:28:33
Quote Anchor link
Krijg je nog bepaalde foutmeldingen?
 
Sylvester vader

sylvester vader

11/08/2019 16:32:31
Quote Anchor link
ja als ik gewoon simpel een _get opvraag dan krijg ik
Undefined variable: user_id .....

hij kan de get dus niet zien dus ik moet op andere manier die info doorsturen
zal wel iets heel simpels zijn maar ik zie hem ff niet :P
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2019 16:34:12
Quote Anchor link
Laat je code eens zien wat je precies doet?
 
Sylvester vader

sylvester vader

11/08/2019 16:44:42
Quote Anchor link
uhm is heel veel code
ik zal makkelijker doen

https://github.com/blueimp/jQuery-File-Upload/blob/master/index.html
dat is de basic upload file deze heb ik aangepast naar php

deze linkt door naar
https://github.com/blueimp/jQuery-File-Upload/blob/master/server/php/index.php
deze file is bij mij zelfde maar een par kleine aanpassingen
ik heb er een database aan gekoppelt om de files op te slaan

hierin linkt hij naar
https://github.com/blueimp/jQuery-File-Upload/blob/master/server/php/UploadHandler.php

op regel 241 staat een functie
protected function get_user_path() {

deze is aangepast naar

protected function get_user_path() {
if ($this->options['user_dirs']) {

if(isset($_get['id'])) {
return "user".$_GET['id']."/";
}
else {
return "all/";
}
}
return '';
}


hier moet ik dus die info hebben
en waarschijnlijk nog wel meer info maar ik moet eerst die get werkent krijgen
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2019 16:52:50
Quote Anchor link
gebruik $_GET
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/08/2019 16:54:27
Quote Anchor link
Moet het niet zijn :

if(isset($_GET['id'])) {

met hoofdletters.
 
Sylvester vader

sylvester vader

11/08/2019 16:56:01
Quote Anchor link
lol ja ok logies maar zelfs als ik alleen doe

protected function get_user_path() {
if ($this->options['user_dirs']) {

return "user".$_GET['id']."/";

}
return '';
}

dan werkt hij ook niet dan krijg ik dus melding van Undefined variable: id .....

Toevoeging op 11/08/2019 16:57:46:

lol correctie ik krijg Notice</b>: Undefined index: id ......
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2019 17:00:11
Quote Anchor link
Dan bestaat 'id' niet in de URL.
 
Sylvester vader

sylvester vader

11/08/2019 17:04:50
Quote Anchor link
jup staat erin maar probleem is dus dat dit via een .js wordt ge include
meestal stuur ik dan de info door van ene pagina naar ander binnenin de functie doormiddel van global

maar dit werkt helaas ook niet

Toevoeging op 11/08/2019 17:05:56:

heeft iets met de class temaken
je can niet een get in een class doen maar wel een var
echter moet je die dus via een functie in die class krijgen
en ik heb daar dus geen kaas van gegeten

Toevoeging op 11/08/2019 17:07:33:

ik ga nu kijken of ik die info in eerste instantie kan sturen via _POST en dan er een var van kan maken in de class of zoiets


Toevoeging op 11/08/2019 17:39:45:

heb jij verstand van bind_param ?

ik heb het nu zover dat hij in iedergeval info naar me database stuurt echter is bv de user_id 99 en hij slaat alleen 9 op
:( heel vaag
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

11/08/2019 18:36:37
Quote Anchor link
Helaas is mijn glazen bol naar de reparateur. Dus laat eens zien wat je precies doet? En wat voor datatype is dat veld?
 
Sylvester vader

sylvester vader

11/08/2019 18:49:41
Quote Anchor link
lol uhm de simpele int(11)

hij moet id's opslaan bij elke upload en dit is code die hij daarbij gebruikt voor de invoer

protected function handle_form_data($file, $index) {
$file->title = @$_REQUEST['title'][$index];
$file->description = @$_REQUEST['description'][$index];
$file->user_id = @$_REQUEST['user_id'][$index];
}

protected function handle_file_upload($uploaded_file, $name, $size, $type, $error,
//global $user_id, $account_id;
$index = null, $content_range = null) {
$file = parent::handle_file_upload(
$uploaded_file, $name, $size, $type, $error, $index, $content_range
);
if (empty($file->error)) {
$sql = 'INSERT INTO `'.$this->options['db_table']
.'` (`user_id`, `name`, `size`, `type`, `title`, `description`)'
.' VALUES (?, ?, ?, ?, ?, ?)';
$query = $this->db->prepare($sql);
$query->bind_param(
'ssisss',
$file->user_id,
$file->name,
$file->size,
$file->type,
$file->title,
$file->description
);
$query->execute();
$file->id = $this->db->insert_id;
}
return $file;
}


in de form heb ik als extra neergezet
<input name="user_id" type="hidden" value="99">

hij zou dus 99 moeten opslaan maar hij doet alleen 9
 
Adoptive Solution

Adoptive Solution

11/08/2019 19:00:45
Quote Anchor link
De eerst 's' moet een 'i' zijn. user_id is een integer, geen string.

Kijk eens of het dat is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
$query->bind_param(
    'ssisss',
    $file->user_id,


https://www.php.net/manual/en/mysqli-stmt.bind-param.php
Gewijzigd op 11/08/2019 19:05:44 door Adoptive Solution
 
Sylvester vader

sylvester vader

11/08/2019 19:09:58
Quote Anchor link
ok lol dat had ik eerst en dat werkte niet maar ik heb het nu weer ff getest en inderdaad nu werkt hij wel :S

ok dat is 1 probleem :P

nu de rest :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.