een omgekeerde array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Timor bos

Timor bos

02/06/2007 19:57:00
Quote Anchor link
beste mensen, ik heb een php script dat alle afbeeldingen uit een directory uitleest en ze in een array zet

hier de code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?
Header("content-type: application/x-javascript");
$pathstring=pathinfo($_SERVER['PHP_SELF']);
$locationstring="http://" . $_SERVER['HTTP_HOST'].$pathstring['dirname'] . "/";

function
returnimages($dirname=".") {
     $pattern="(\.jpg$)|(\.png$)|(\.jpeg$)|(\.gif$)";
   $files = array();
     $curimage=0;
   if($handle = opendir($dirname)) {
       while(false !== ($file = readdir($handle))){
               if(eregi($pattern, $file)){
                     echo 'picsarray[' . $curimage .']="' . $file . '";';
                     $curimage++;
               }
       }


       closedir($handle);
   }

   return($files);
}


echo 'var locationstring="' . $locationstring . '";';
echo 'var picsarray=new Array();';
returnimages()
?>


en hier de output:
http://wdka.hro.nl/~0786824/pics/getpics.php

je ziet dat hij de bestandsnamen van de afbeeldingen op alfabetische volgorde in de array zet, is het mogelijk om dit om te draaien, dat hij dus bij picsarray[0] de laatste afbeelding (dus met het hoogste nummer) zet en zo aflopend ipv dus oplopend?

zou fijn zijn als iemand me hiermee kan helpen!

thanx
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 12:51:40
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

02/06/2007 19:59:00
Quote Anchor link
met ksort of een van de andere array functies die op die pagina staan...

Edit:
array_flip niet iig...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mebus Hackintosh
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

02/06/2007 20:12:00
Quote Anchor link
array_reverse();

;)
 
Timor bos

Timor bos

02/06/2007 20:33:00
Quote Anchor link
hmm thanx voor de replies, maar waar moet ik die array_reverse(); dan plaatsen want alles wat ik probeer werkt niet? en met rsort zou het ook moeten lukken maar dit werkt ook niet bij me.. iemand idee waar precies deze codes geplaatst moeten worden? (ben niet zo handig met dit)
 
- SanThe -

- SanThe -

02/06/2007 22:38:00
Quote Anchor link
$files = array();

Ik zie alleen niet dat je dat array ergens vult.
Ga dat array vullen en reverse het vlak voor de return($files);
 
Bo az

Bo az

02/06/2007 23:08:00
Quote Anchor link
Gezien je geen php, maar volgens mij een javascript array vult, zou je 'm in javascript moeten omdraaien:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
picsarray.reverse();


De regel : $files = array(); is overbodig in je code en ook een return($files); is overbodig gezien je echo in je functie gebruikt ...
 
Timor bos

Timor bos

02/06/2007 23:13:00
Quote Anchor link
yep thanx Boaz! nu gaatie goed
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.