een png file tonen in de body van de mail

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Berta Pappens

Berta Pappens

22/10/2017 20:14:30
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil in mijn hoofding van de mail eerst een logo tonen,maar in plaats van de logo geeft het mij telkens dit

<img src="http://www.dcjt.be/mail/geo_db_logo.png" alt="Hotel" \r\nBeste Dirk,<br/><br/>Dit is een automatische mail opgemaakt vanuit Geo_database, u kan daar dan ook geen replay op doen.

normaal zou je dit moeten zien :
Afbeelding




dit is mijn code , wat is er hier mis aan .

Alvast bedankt
Dirk



code:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php
if (IsSet($_POST['submit']))
{

    $email_ontvanger = $_POST['naar_emailadres'];
     $voornaam = $_POST['naar_voornaam'];

    $onderwerp = "Inbreng in Geo_database";
    
    $headers = "From: NOREPLAY(Geo_db)\r\n";
    
    
            
            $body = '<img src="http://www.dcjt.be/mail/geo_db_logo.png" alt="Hotel" \r\n';
            $body .= 'Beste '.$voornaam.',<br/><br/>';
            $body .= "Dit is een automatische mail opgemaakt vanuit Geo_database, u kan daar dan ook geen replay op doen.\r\n";
            $body .= "Volgens de laatste gegevens is het al minimum een maand geleden dat u nog een inbreng hebt gedaan in Geo_database.\r\n";
            $body .= "Afspraak was om regelmatig(per maand) een eigen inbreng te doen(actief lid).\r\n";
            $body .= "Een actief lid is een meerwaarde voor iedereen die hier actief deelneemt.\r\n";
            $body .= "Mogen wij u beleefd vragen om actief deel te nemen , zo heeft er iedereen iets aan.\r\n\r\n";
            $body .= "mvg,\r\n";
            $body .= "Geo_db ";

    

    

 
  

    mail($email_ontvanger, $onderwerp, $body, $headers);

}

else
{
    ?>

<form action="" method="post">
<br /><br />
Mail versturen naar een lid van GEO_DB die niet actief meer is <br />
-----------------------------------------------------------------------------
<br /><br />

Voornaam ...............: <input type="text" size="35" name="naar_voornaam"><br /><br />
Email ontvanger......: <input type="text" size="35" name="naar_emailadres"><br /><br />

<br /><br />
<input type="submit" name="submit" value="versturen">
</form>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
}
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 16:52:16
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/10/2017 20:23:08
Quote Anchor link
Je moet in de headers van je email aangeven dat je HTML gebruikt in je body. Voor meer informatie: http://wiki.phpbeginners.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders

Toevoeging op 22/10/2017 20:25:38:

Een andere (betere) oplossing is gebruik maken van PHPMailer: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

22/10/2017 23:07:22
Quote Anchor link
Daarnaast is het reply, niet replay. Dit soort domme foutjes staan echt ontzettend amateuristisch. Ik zal zwijgen over de rest van het taalgebruik ;-)
 
- SanThe -

- SanThe -

22/10/2017 23:21:57
Quote Anchor link
Frank Nietbelangrijk op 22/10/2017 20:23:08:
Je moet in de headers van je email aangeven dat je HTML gebruikt in je body. Voor meer informatie: http://wiki.phpbeginners.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders


Let dan wel vooral op dit:
Als je een html mail maakt, zorg dan dat de html W3C Valid is.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

23/10/2017 07:38:31
Quote Anchor link
Voor Ben Van Velzen
Blijkbaar is deze materie gevoelig voor U... geocacher zeker ?
Als je geen oplossing kan geven zou je beter zwijgen.
 
Ivo P

Ivo P

23/10/2017 10:03:36
Quote Anchor link
Wat niet wegneemt, dat het taalgebruik tenenkrommend is.


"u kunt"
"minimaal een maand geleden"
"De afpraak"
En de laatste zin eindigt ook wat krom.
 
Berta Pappens

Berta Pappens

23/10/2017 10:54:06
Quote Anchor link
Blijkbaar die van U ook IVO
 
Ivo P

Ivo P

23/10/2017 11:06:39
Quote Anchor link
Maar goed, geo-caching is natuurlijk een soort van replay he.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

23/10/2017 11:12:39
Quote Anchor link
Zullen we het gezellig houden?
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

23/10/2017 11:47:18
Quote Anchor link
>> Als je geen oplossing kan geven zou je beter zwijgen.
Mijn oplossing zou heel simpel zijn, gewoon lekker door iemand laten doen die weet waar hij/zij mee bezig is. Dan hebben wij er geen last van dat je zo ontzettend snel op je teentjes getrapt bent. :-)
 
Jan te Pas

Jan te Pas

23/10/2017 13:13:13
Quote Anchor link
Wees blij dat op dit forum mensen op deze 'gaten' wijzen. En leren doe je van fouten maken. Als je te lange tenen hebt, kun je niet goed meer gaan.
 
Lorenzho Dealorde

Lorenzho Dealorde

24/10/2017 16:19:19
Quote Anchor link
gebruik inline-css en maak je foto(png) bestand base64, zodat het niet bij je server opgehaalt moet worden.
Gewijzigd op 24/10/2017 16:23:14 door Lorenzho Dealorde
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/10/2017 16:22:41
Quote Anchor link
Lorenzho Dealorde op 24/10/2017 16:19:19:
gebruik inline-css en maak img base64 i.p.v. dat het bij de server opgehaalt moet worden.

Dit zorgt er tevens voor dat je gebruiker niet achteraf nog de bestanden moeten downloaden om je header te zien. Ik meen dat er ook nog technieken zijn om het als attachement mee te sturen, en het daarvandaan in te laden. Maar hoe die ondersteuning is, weet ik niet. Ik heb het niet vaak gezien.
 
Lorenzho Dealorde

Lorenzho Dealorde

24/10/2017 16:30:32
Quote Anchor link
dit zou je eventueel kunnen toevoegen als je het als een attachment wilt sturen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$attachment = chunk_split(base64_encode(file_get_contents('bestand.png')));


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
--PHP-mixed-<?php echo $random_hash; ?>  
Content-Type: image/png; name="bestand.png"  
Content-Transfer-Encoding: base64  
Content-Disposition: attachment


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<?php echo $attachment; ?>
--PHP-mixed-<?php echo $random_hash; ?>--



of vraag het in een simpele manier op.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$headers = file_get_contents('http://wwww.website.nl/bestand.png');
Gewijzigd op 24/10/2017 16:45:35 door Lorenzho Dealorde
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

24/10/2017 16:42:39
Quote Anchor link
@- Ariën -: waar jij op doelt is Content ID (CID). Je bijlage geef je dan Content-Disposition: inline mee, en een Content-ID, en vervolgens kun je in de mail direct naar deze bijlage verwijzen via <img src="cid:xxx" ... />.

In plaats van zelf met headers te gaan lopen klooien kun je het jezelf ook een stuk makkelijker maken door SwiftMailer te gebruiken: https://swiftmailer.symfony.com/docs/messages.html#embedding-inline-media-files
Gewijzigd op 24/10/2017 16:43:33 door Rob Doemaarwat
 
Lorenzho Dealorde

Lorenzho Dealorde

24/10/2017 16:53:10
Quote Anchor link
Rob Doemaarwat op 24/10/2017 16:42:39:
@- Ariën -: waar jij op doelt is Content ID (CID). Je bijlage geef je dan Content-Disposition: inline mee, en een Content-ID, en vervolgens kun je in de mail direct naar deze bijlage verwijzen via <img src="cid:xxx" ... />.

In plaats van zelf met headers te gaan lopen klooien kun je het jezelf ook een stuk makkelijker maken door SwiftMailer te gebruiken: https://swiftmailer.symfony.com/docs/messages.html#embedding-inline-media-files


^^ lijkt me in het algemeen het beste om te doen.
Gewijzigd op 24/10/2017 16:54:00 door Lorenzho Dealorde
 
Mausie Wausie

Mausie Wausie

26/10/2017 01:38:57
Quote Anchor link
Gebruik gewoon een phpclass oplossing om html mail te kunnen versturen https://github.com/PHPMailer/PHPMailer waarom het wiel uitvinden als iemand anders dital heeft gedaan.
 
Toms Diner

Toms Diner

26/10/2017 23:17:00
Quote Anchor link
Psst!

Op regel 13 mist de > van de image tag:

Dat is de reden dat het een beetje html soep wordt...

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$body = '<img src="http://www.dcjt.be/mail/geo_db_logo.png" alt="Hotel" \r\n';


En als dit helpt: stuur eens een PM met 10 geocaches die ik nog niet ken in de buurt van Arnhem..... #GPS uit het vet trekt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.