een query met voorwaarde

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kurtik watson

kurtik watson

03/09/2011 16:59:35
Quote Anchor link
Beste,

Ik zou graag mijn query willen aanpassen wanneer in de database de velden gebruikersnaam en naam gelijk zijn. Indien dit het geval is, wil ik een andere query.

Dus ik heb een algemene query:

$query ="SELECT * FROM members"

Indien de gegevens uit kolommen "naam" en "gebruikersnaam" gelijk zijn dan wil ik een andere query:

$query="SELECT * FROM members WHERE datum = NOW()"

Is dit mogelijk?

mvg,
Kurt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:33:31
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

03/09/2011 17:01:10
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

03/09/2011 17:08:04
Quote Anchor link
SELECT * FROM members WHERE naam <> gebruikersnaam OR datum = NOW()
 
Kurtik watson

kurtik watson

03/09/2011 18:11:42
Quote Anchor link
Dit werkt niet :-(

Je kan niet telkens als CASE een nieuwe query opstellen

Case $query1=..
Case $query2=..

Dit lukt bij mij niet.
Gewijzigd op 03/09/2011 18:33:09 door kurtik watson
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

03/09/2011 19:12:51
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 03/09/2011 17:08:04:
SELECT * FROM members WHERE naam <> gebruikersnaam OR datum = NOW()


Dit zou gewoon moeten werken.
 
- SanThe -

- SanThe -

03/09/2011 19:37:22
Quote Anchor link
Jacco Brandt op 03/09/2011 19:12:51:
Jacco Brandt op 03/09/2011 17:08:04:
SELECT * FROM members WHERE naam <> gebruikersnaam OR datum = NOW()


Dit zou gewoon moeten werken.


Moet het niet dit zijn?
SELECT * FROM members WHERE naam = gebruikersnaam AND datum = NOW()
 
Jacco Brandt

Jacco Brandt

03/09/2011 19:48:24
Quote Anchor link
Nopes, hij wil alleen een aangepaste query als de naam en gebruikersnaam hetzelfde zijn.

Dus:
SELECT * FROM members WHERE
name <> gebruikersnaam -> naam is geen gebruikersnaam, dus de normale query
OR datum = NOW() -> aangepaste query, met datum = NOW()
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.