Een Require in een Require

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JunkieXP

JunkieXP

24/01/2007 12:19:00
Quote Anchor link
Mijn Pagina's worden standaard opgebouwd op de volgende manier

require('top');

Tekst

require('bottom');

en in die require('top'); zit weer een require('menu'); opzich gaat alles goed maar ik wil aangeven dat de require('menu'); pas inlaad als de require('top'); klaar is.

Dit omdat de require('menu') anders sommige variable's niet meepakt.

Is er dus een mogelijkheid om een volgorde mee te geven of is het gewoon niet toegestaan een require/include in een require te zetten?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 02:24:53
 
- -

- -

24/01/2007 12:19:00
Quote Anchor link
onderaanb in het bestand top zetten
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

24/01/2007 12:23:00
Quote Anchor link
Wat is het verschil tussen require, require_once en include..?
 
JunkieXP

JunkieXP

24/01/2007 12:27:00
Quote Anchor link
@Jonathan: Ja maar hij staat al vrij ver onderaan maar toch pakt hij de variable niet mee.

@Jelle: Require is verplicht en de pagina verschijnt niet wanneer de het niet ingeladen kan worden.

Include laad de rest van de pagina wel in als er niet geinclude word
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door JunkieXP
 
- wes  -

- wes -

24/01/2007 12:27:00
Quote Anchor link
en require_once moet je bij bijv classes gebruiken, aangezien je die maar 1x mag defineren
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

24/01/2007 12:48:00
Quote Anchor link
en include kan geen gehele url meer parsen vanaf php5
dus include('http://www.ikbeneenwebsite');
werkt als het goed is niet meer ivm beveiliging en het tegengaan van XSS


Edit:
zie post martijn

en inderdaad include geeft een warning als niet gelukt en met require stopt het script.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Klaasjan Boven
 
Martijn B

Martijn B

24/01/2007 13:03:00
Quote Anchor link
Quote:
en include kan geen gehele url meer parsen vanaf php5
dus include('http://www.ikbeneenwebsite');
werkt als het goed is niet meer ivm beveiliging en het tegengaan van XSS


Ik kan het niet vinden wat je bedoelt. Is het niet zo dan in PHP5 de instelling
"allow_url_fopen" (of iets anders) gewoon standaard op 0 staat.
PHP5 kan dus denk ik wel gewoon "include('http://www.ikbeneenwebsite');" doen.
Als de instellingen maar goed staan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Martijn B
 
JunkieXP

JunkieXP

24/01/2007 23:51:00
Quote Anchor link
Maar kan ik (via een omweg) een Require in een Require aanroepen...want om nu op iedere pagina zowel menu als top content aan te roepen dmv Require is een beetje zinloos vind ik persoonlijk.
 
Martijn B

Martijn B

25/01/2007 12:24:00
Quote Anchor link
PHP en alle andere Script en programmeer talen (ik ben het nog niet anders gezien) interpreteren bestanden altijd van boven naar onder.

Als je Include of Require doet dan voeg je eigenlijk gewoon de code/html van dat bestand toe aan het huidige bestand. Een require in een require kan dus gewoon.

Wat je misschien beter kunt doen is een script maken die alle standaard zakan doet (voor iedere pagina op je website).

Denk aan:
- DB verbinding maken;
- Sessie;
- Templateset selecteren
- Content (Menu,categorieen, of wat ook);

Je zou ook kunnen werken met overerving. Klasse pagina1 erft over van klasse standaard.

Er zijn nog veel meer goede oplossingen mogelijk, dus denk er even goed over na.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.