Een Sql statement controle voor dat ie er echt aan toe is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

16/09/2003 15:56:00
Quote Anchor link
Het probleem is . dat ik de $sql wil controleren. maar hij moet dat eerst nog doen en dan wil ik als sql gelijk is aan leeg dat ie die tabel enzo wel laat en alleen het bericht laat zien ?? kan iemand mij helpen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
include('projecten_det.php');
 mysql_connect('localhost',",");
 mysql_select_db('dhuren');

    ?>

<table width="750" height="" cellspacing="0" cellpadding="0" border="1" bordercolor="dodgerblue">
<tr>
<td>
<b>Code:</b>
</td>
<td>
<b>Omschrijving:</b>
</td>
<td>
<b>Gebudget.:</b>
</td>
<td>
<b>Besteed:</b>
</td>
<td>
<b>%:</b>
</td>
<td>
<b>%.volt.:</b>
</td>
</tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?
    $_POST
["Code"] = addslashes ($_POST["Code"]);
    $code = $_POST["Code"];
    $sql = "Select code,budguren from projecten where code like '$code%' group by code";
    $result = mysql_query($sql);
    while ($row = mysql_fetch_array($result))
    {

        if ($sql == "")
        {

            echo "Er zijn geen resultaten gevonden voor";
            echo "<b> ";
            echo "' ";
            echo $_POST['Code'];
            echo " '";
            echo "</b>";
        }

        
        ?>

<tr>
<td>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?= $row['code']; ?>

</td
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 12:11:41
 
B a s
Beheerder

B a s

16/09/2003 16:08:00
Quote Anchor link
erg duidelijke altijd jou vragen Bart :)
probeer je vraag eens rustig en duidelijk te formuleren..

$sql kun je op deze manier tjekken:

if ($sql || $HTTP_GET_VARS["sql"] || $HTP_POST_VARS["sql"])
{
mysql_query($sqlgetpostding);
}

zoiets?? ik snap echt niet wat je bedoelt :)
 

16/09/2003 16:14:00
Quote Anchor link
Hier een duidelijk geformuleerde vraag.. :
Ik heb dus een mysql query.. die heeft de naam $sql. Ik wil dus de $sql uitlezen. maar dat moet eigenlijks gelijk gebeuren zodra je op de knop gedrukt hebt. Maar Als ik die controle zin na de $sql query zet. Dan krijg ik niks . Zet ik m in het begin dan krijg ik alleen maar dat ie niks kan vinden. is er ook een mogelijkheid om die query goed in het begin te kunnen uitlezen dat ie dan ook werkelijk controleerd en niet dat ie elke keer weer aangeeft dat ie niks gevonden heeft ??? is deze duidelijker ??
 
B a s
Beheerder

B a s

16/09/2003 16:18:00
Quote Anchor link
dit kun je ook zo doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?
$sql
= "sql statement";
$res = mysql_query($sql);

if (mysql_num_rows($res) >= 1)
{

   echo "Ga verder";
}

else
{
   echo "Er kan niks gevonden worden";
}

?>


Edit:


je kijkt dus via de functie mysql_num_rows($res) of er een resultaat is van de mysql query.. als er dus 1 of meerdere rijen ( >= ) gevonden zijn, gaatie verder, zo niet, stoppen dan

trouwens, als je jezelf ff registreerd bouw je een 'posts' op en je hoeft niet steeds je naam in te vullen :)
Gewijzigd op 16/09/2003 16:21:00 door B a s
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.