een tabel weergeven met de functie while

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jeffrey Tukker

Jeffrey Tukker

17/08/2010 15:04:28
Quote Anchor link
Gisteren zat ik met een probleem dat ik een lijst wou weergeven met cursussen en lessen waarbij de lesnaam gelijk als link werkte. Uiteindelijk is dit gelukt dankzij hulp van de phppro's hier maar nu zit ik met een ander probleem.
Mensen of instellingen die lessen aanbieden kunnen op mijn site de cursus plaatsen door formulier waarna het in mijn database word gezet. In dit formulier kan men aanvinken als het gaat om een avondcursus doormiddel van een checkbox waarna mijn waarde in mysql database bij avond als on staat. Nou wil ik ook een tabel weergeven met alle avondcursussen maar hij wil niet selecteren op de waarde on. Weet iemand de oplossing voor mijn probleem zodat ik mijn lijst op het scherm kan weergeven

alvast bedankt,


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php
// Connectie + header importeren
include_once 'includes/connection2.php';
include_once 'includes/header.php';

// Alle lessen selecteren
$query =
"
    SELECT
        *
    FROM
        les
    WHERE
    avond
    =
    on
"
;

    // Kijken of de Query gelukt is
    if( $result = mysql_query( $query ) )
    {

        // While loop
        while( $row = mysql_fetch_assoc( $result ) )
        {

            echo
            '
                <td> <a href="../gegevensles.php?id='
.( int ) $row['id']. '">' .htmlspecialchars( $row['naamles'] ). '</a> </td>
                <td> '
.htmlspecialchars( $row['provincie'] ). '</td>
                <td> '
.htmlspecialchars( $row['uren'] ). '</td>
                <td> '
.htmlspecialchars( $row['niveau'] ). '</td>
            '
;
        }
    }

    else
    {
        // Foutmelding geven dat de Query niet gelukt is
        echo 'Er is een fout opgetreden bij het uitvoeren van de query.';
    }


?>
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 03:24:49
 
Hipska BE

Hipska BE

17/08/2010 15:07:43
Quote Anchor link
Ook in SQL hoort een string door ' omgeven te zijn. Dus: WHERE avond = 'on';
 
Jeffrey Tukker

Jeffrey Tukker

17/08/2010 15:12:41
Quote Anchor link
oowh stomme fout! soms zie ik door mijn gebrek aan ervaring mijn fouten gewoon niet! het werkt super dankje!
 
Niels K

Niels K

17/08/2010 15:13:49
Quote Anchor link
Om te debuggen kan je ook gebruik maken van mysql_error
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.