een txt bestand aanmaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roland Baas

Roland Baas

21/08/2006 13:50:00
Quote Anchor link
Hoi,

Bij de tutorials staat een leuke tutorial over het bewerken en openen van text bestanden.

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/2/112/

is het ook mogelijk om txt bestanden in php aan te maken, ik neem aan van wel ik kan de functie zo snel niet vinden. hebben jullie een idee?

Groeten, Roland.

EDIT,
Ben eruit, de functie Fopen maakt bestanden zelf aan als ze niet bestaan.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Roland Baas
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:26:48
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/08/2006 14:49:00
Quote Anchor link
Nog ff voor anderen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
$post
= "upload/" . $_POST['name']; //Mapbestemming
$_POST['name'] = preg_replace('/\</','',$_POST['name']);
    if(isset($_POST['submit']) && $_POST['name'] != "") {
    $file = 'new.txt';
    $newfile = "upload/" . $_POST['name'] . ".txt";
    copy($file, $newfile);
    echo "<table width=\"300\"><tr class=\"main\"><td>" . $_POST['name'] . ".txt is aangemaakt <script language=\"javascript\">setTimeout('window.close()',500)</script></td></tr></table>";

    }

    // form
echo "<table width=\"300\"><tr class=\"sub\"><td>nieuw bestand</td></tr></table>";
echo "<table width=\"300\"><tr class=\"main\"><form method=\"post\" action=\"   ".$_SERVER['PHP_SELF']." \"><td>
Naam bestand</td><td><input type=\"text\" name=\"name\" maxlength=\"15\" value=\"nieuwtekstbestand\"></td><td><input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"maak aan\"></td></tr></table>"
;
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Schuurman
 
Bo az

Bo az

21/08/2006 14:57:00
Quote Anchor link
@Roland: In die tutorial wordt een ingewikkelde manier gebruikt om bestanden uit te lezen, dit kan veel simpeler met file_get_contents()
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 
Arjan Schuurman

Arjan Schuurman

21/08/2006 15:28:00
Quote Anchor link
en vergeet de stripslashes niet, daar had ik laatst veel problemen mee.
 
Roland Baas

Roland Baas

21/08/2006 16:23:00
Quote Anchor link
Dank u allen, het scriptje is klaar!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.