Een UBB-bar met JavaScript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Henk

Henk

09/08/2007 02:42:00
Quote Anchor link
Beste,

Ik maak dus zo'n UBB-bar. Je vind hem voor zover als hij is hier.

Ik heb geleerd dat het netjes is om JavaScript buiten de HTML te houden. Daarom heb ik de functie AddEvent die ik uit de AJAX tutorial van Jelmer heb gebruikt.

In mijn HTML zien de knoppen er (voorlopig) nog zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
            <a class="schrijftag" rel="i" href="#">i</a>
            <a class="schrijftag" rel="b" href="#">b</a>
            <a class="schrijftag" rel="u" href="#">u</a>
            <a class="schrijftag" rel="center" href="#">center</a>
            <a class="schrijftag" rel="left" href="#">left</a>
            <a class="schrijftag" rel="right" href="#">right</a>
            <a class="schrijftag" rel="url" href="#">[url][/url]</a>
De JavaScript code is als volgt
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
function init()
{
    var aSchrijfTagsLinks = document.getElementsByTagName('a');
    for ( i = 0 ; i < aSchrijfTagsLinks.length ; i++ )
    {
        if ( aSchrijfTagsLinks [ i ].className == 'schrijftag' )
        {
            var sTag = aSchrijfTagsLinks [ i ].rel;
            
            addEvent ( aSchrijfTagsLinks [ i ] , 'click' , function () { schrijfTag ( sTag , 'textarea' ) } );
        }
    }
    
}

addEvent ( window , 'load' , init );
Maar nu pakt JavaScript alleen de laatste. Dus door de loop wordt de variabele sTag steeds aangepast. Uiteindelijk staat hier dus de laatste waarde in. Deze wordt gebruikt voor het onclick event.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat dit niet gebeurt?

Alvast bedankt,

Henk
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 07:20:27
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/08/2007 06:54:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
function init()
{
    var aSchrijfTagsLinks = document.getElementsByTagName('a');
    for ( i = 0 ; i < aSchrijfTagsLinks.length ; i++ )
    {
        if ( aSchrijfTagsLinks [ i ].className == 'schrijftag' )
        {
            var sTag = aSchrijfTagsLinks [ i ].rel;
            
            addEvent ( aSchrijfTagsLinks [ i ] , 'click' , schrijfTag );
        }
    }
    
}
function schrijfTag () {
// doe hier iets met 'this' en 'textarea'
// 'this' verwijst binnen deze functie naar aSchrijfTagsLinks[i]
}

addEvent ( window , 'load' , init );

Ik weet niet wat de functie schrijfTag precies doet, maar binnen die functie kun je met het keyword 'this' verwijzen naar het object aSchrijfTagsLinks[i]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jan Koehoorn
 
Henk

Henk

09/08/2007 11:06:00
Quote Anchor link
Ah bedank! En ik hoef het natuurlijk niet te zeggen, maar ik doe het toch: het werkt! :-)
 
Henk

henk

09/08/2007 11:08:00
Quote Anchor link
Hoe kan jij nou ook Henk hete??
 
Bart Tuma

Bart Tuma

09/08/2007 11:15:00
Quote Anchor link
off-topic:
Zijn moeder/vader zullen hem wel zo genoemd hebben,,
Maar zijn naam is met een hoofdletter H geschreven......
 
GaMer B

GaMer B

09/08/2007 11:28:00
Quote Anchor link
henk schreef op 09.08.2007 11:08:
Hoe kan jij nou ook Henk hete??

Offtopic:
Wanneer een mannetje en een vrouwtje naar bed gaan, dan raakt het vrouwtje zwanger door het mannetje. In de zwangerschap ontstaat er een embryo en uiteindelijk een volgroeid kind (in zijn geval in ieder geval). Het vrouwtje gaat baren en uiteindelijk, na veel weeën blablabla kreun kreun kreun, pers pers pers huil huil huil, komt er een kindje. Het mannetje en vrouwtje zijn gelukkig ( :D ) met het kind en gaan naar het gemeentehuis om het kind officieel een naam toe te kennen.
Een naam voor het kind kan van alles zijn. Van Mark tot Frits. Maar het (dominante) vrouwtje wilde Henk. Ja, Henk is nou een naam met POWERRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR!

Dit is kort samengevat hoe een mannetje en een vrouwtje nou een kind tot Henk benoemen.
Prettige dag nog verder.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door GaMer B
 
- -

- -

09/08/2007 12:34:00
Quote Anchor link
GaMer13 schreef op 09.08.2007 11:28:
Het mannetje en vrouwtje zijn gelukkig ( :D ) met het kind...


In het geval van Henk kan ik me voorstellen dat dat niet zo was. :P
 
Henk

Henk

09/08/2007 12:34:00
Quote Anchor link
Juist ja
 
Erik Rijk

Erik Rijk

09/08/2007 12:43:00
Quote Anchor link
@ Henk,

Enkel de loginnaam is uniek hier. Ik kan mezelf ook Henk noemen als ik wil ...
 
- -

- -

09/08/2007 13:04:00
Quote Anchor link
Erik, was dat @henk of @Henk?
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/08/2007 13:11:00
Quote Anchor link
Herjan, is dit een foutje op phphulp OF had je zin om ff te bumpen?
 
Erik Rijk

Erik Rijk

09/08/2007 13:13:00
Quote Anchor link
Hij klikte gewoon te vaak op "Plaats bericht"
 
Dutch Caffeine

Dutch Caffeine

09/08/2007 13:15:00
Quote Anchor link
Uhm, erik, dat is denk ik niet mogelijk. Als ik tien keer op die knop drukt komt er maar 1 bericht.
 
GaMer B

GaMer B

09/08/2007 13:20:00
Quote Anchor link
Alexander schreef op 09.08.2007 13:15:
Uhm, erik, dat is denk ik niet mogelijk. Als ik tien keer op die knop drukt komt er maar 1 bericht.

You may never know ;)
 
Henk

Henk

09/08/2007 13:45:00
Quote Anchor link
[/offtopic]
 
- -

- -

09/08/2007 13:51:00
Quote Anchor link
Erik schreef op 09.08.2007 13:13:
Hij klikte gewoon te vaak op "Plaats bericht"


Nee, er zit ergens een bug in Firefox/PHPhulp, waardoor ik soms een triple-/dubbelpost maak. Erg vervelend. Als er een mod is op IRC, vraag ik altijd gelijk of ze verwijderd kunnen worden, mja, er was nu niemand.

Het heeft trouwens wel het voordeel dat mijn posts lekker hard gaan :P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.