Een veld laten verschijnen bij aanvinken radiobutton

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Engin C

Engin C

14/03/2012 12:32:53
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik zit nu met het volgende probleem:

Ik heb een radiobuttonveld met 2 options: Indefinite Period, Temporary Period
Onder dit veld zit het veld "Available from".Nu wil ik dat wanneer er op "Temporary Peroid"gedrukt wordt, er een nieuw veld ontstaat genaamd "Available Until". Dit moet dus verschijnen bij Temporary en verdwijnen bij Indefinite.

Ik heb de volgende code al:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
//RADIOBUTTONFIELD, PERIOD

<div class="form_row clearfix">
<label><?php _e(RENTAL_PERIOD_TEXT);?> <span>*</span>  </label>              <span class="fl user_define"> <input name="proprty_rental_period" type="radio" <?php if($proprty_rental_period=='Indefinite Period' || $proprty_rental_period == ''){echo 'checked="checked"';}?> value="Indefinite Period" /> <?php _e(PERIOD_INDEFINITE_TEXT);?></span>
<span class="fl user_define"> <input name="proprty_rental_period" type="radio" <?php if($proprty_rental_period=='Temporary'){echo 'checked="checked"';}?> value="Temporary" /> <?php _e(PERIOD_TEMPORARY_TEXT);?> </span>
             </div>

// TEXTFIELD, AVAILABLE FROM
 <div class="form_row clearfix">
             <label><?php _e(RENTAL_AVAILABLE_FROM_TEXT);?> <span>*</span> </label>
                 <input type="text" name="proprty_begin_date" id="proprty_begin_date" class="textfield" value="<?php echo esc_attr(stripslashes($proprty_begin_date)); ?>" />
              </div>

// EN DE CODE OM EEN AVILABLE UNTIL VELD AAN TE MAKEN:
<div class="form_row clearfix">
            <label><?php _e(RENTAL_AVAILABLE_END_TEXT);?> <span>*</span> </label>
            <input type="text" name="proprty_end_date" id="proprty_end_date" class="textfield" value="<?php echo esc_attr(stripslashes($proprty_end_date)); ?>" />
              </div>

Er zijn ook 2 foto's bijgevoegd om het probleem duidelijker te maken.
Afbeelding
Afbeelding

Ik hoop dat iemand mij kan helpen,
Engin
Gewijzigd op 14/03/2012 12:35:19 door Engin C
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:40:19
 
Tim van Norde

Tim van Norde

14/03/2012 17:27:04
Quote Anchor link
Ik hoop dat je hier wat aan hebt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<html>
<head>
<script type='text/javascript'>
function toggle(onoff)
{
    var e = document.getElementById('optie');
    if(!onoff)
    {
        e.style.display = 'none';
    }
    else
    {
        e.style.display = 'block';
    }
}
</script>
</head>
<input name='periode' type='radio' onClick='toggle(1)'>Laten zien</input>
<input name='periode' type='radio' onClick='toggle(0)'>Verdwijn!</input>
<div id='optie' style='display:none;'>Informatie!</div>


Het gaat dus om het scriptje toggle. Vul in het scriptje ook even in welke div er laten zien/verduistert moet worden. Dan bedoel ik dus document.getElementById('optie');. Nu kun je onClick='toggle(1)' gebruiken om de div tevoorschijn te halen en onClick='toggle(0)' om hem te laten verdwijnen.
 
Eddy E

Eddy E

14/03/2012 17:41:53
Quote Anchor link
Als je toch jQuery gebruikt kan dit ook iets eenvoudiger (namelijk met puur .toggle() ).
 
Engin C

Engin C

14/03/2012 17:53:58
Quote Anchor link
Het werkt nu half. Wanneer de pagina geladen is en er nog niet geklikt is komt het veld wel in beeld, dit omdat de waarde dan nog geen 0 is en het veld dus niet verdwijnt.

Toevoeging op 14/03/2012 18:27:22:

Ok het is gelukt! Ik was de laatste regel vergeten toe te voegen. Erg bedankt voor jullie snelle reacties! :)

Toevoeging op 14/03/2012 18:30:12:

Het enigste wat nog wel mee moet veranderen is de label die ervoor staat die moet ook weggaan/terugkomen. Hoe kan ik dit doen?
Gewijzigd op 14/03/2012 17:58:34 door Engin C
 
Tim van Norde

Tim van Norde

14/03/2012 23:43:45
Quote Anchor link
Dezelfde div om het label heenzetten zonder class toe te wijzen?
 
Raymond van Os

raymond van Os

16/03/2012 12:30:37
Quote Anchor link
Als je eerst eens kijkt naar:

http://api.jquery.com/click/
of
http://api.jquery.com/show/
of
http://api.jquery.com/toggle/
Gewijzigd op 16/03/2012 12:30:50 door raymond van Os
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.