eennalaatste record uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Enrico -

Enrico -

27/08/2010 16:42:48
Quote Anchor link
Hallo, met de volgende code haal ik het laatste record op uit de database:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$query
= "SELECT * FROM nieuws ORDER BY id DESC LIMIT 1";
$result = mysql_query($query) or die(mysql_error());
while($row = mysql_fetch_array($result)){

$id = $row['id'];
echo $id;

}


?>


Maar hoe kan ik nu het éénnalaatste record uit de database krijgen?
Gewijzigd op 27/08/2010 16:44:34 door Enrico -
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:45:14
 
Ama saril

ama saril

27/08/2010 16:49:41
Quote Anchor link
Je kan eventueel de functie: mysql_num_rows gebruiken (om te bepalen hoeveel rijen je resultaatset heeft) en er dan gewoon 1 vanaf halen. Zou wel wat meer uitleg willen geven maar moet er snel vandoor op dit moment.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/08/2010 17:05:42
Quote Anchor link
LIMIT 1 en dan een while() is natuurlijk overbodig. Er is maar 1 record.

Oplossing van jouw vraag:
LIMIT 2 gebruiken en dan slechts 1 record ophalen.
 
Paco oste

Paco oste

27/08/2010 17:15:46
Quote Anchor link
San heeft totaal gelijk, waarom zou je een LIMIT toevoegen.
Je echo't toch maar 1 detail uit je database.
Je gaat toch ook geen 2 schoenen kopen als je er maar 1 gebruikt xD
 
Enrico -

Enrico -

27/08/2010 17:53:09
Quote Anchor link
met LIMIT 2 haal ik de laatste twee records op. Ik wil alleen het eennalaatste record hebben.
 
Pim -

Pim -

27/08/2010 17:56:51
Quote Anchor link
Limit 1,1 volgens mij

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html

[LIMIT {[offset,] row_count | row_count OFFSET offset}]
Gewijzigd op 27/08/2010 18:01:43 door Pim -
 
Arjan -

Arjan -

27/08/2010 18:44:08
Quote Anchor link
Wat SanThe Nvt zegt lijkt mij het beste.

Met behulp van deze query (soortgelijk):

SELECT id FROM tabel ORDER BY id DESC LIMIT 2

En dan met een soortgelijk php script als onderstaand kan je het één na laatste record ophalen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

$f
= mysql_fetch_assoc($sql);

$een_na_laatste_record = array_shift($f);

?>


Zoiets, ik weet niet zeker of bovenstaande werkt, maar zoek het in deze richting.
Gewijzigd op 27/08/2010 18:44:31 door Arjan -
 
Joakim Broden

Joakim Broden

27/08/2010 18:51:35
Quote Anchor link
Waarom doet iedereen zo moeilijk, het kan gewoon met Limit zoals Pim zei...

Pim de Haan op 27/08/2010 17:56:51:
Limit 1,1 volgens mij

http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/select.html

[LIMIT {[offset,] row_count | row_count OFFSET offset}]


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ORDER BY id DESC LIMIT 1,1
 
Enrico -

Enrico -

27/08/2010 19:27:52
Quote Anchor link
dat werkt inderdaad prima, dank
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.