Eenvoudig form geeft fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ruben Lievens

Ruben Lievens

05/07/2010 21:54:40
Quote Anchor link
Hallo iedereen, ik ben een enorme leek in dit soort zaken, dit is mijn eerste script. De bedoeling is het volgende: we organiseren een loopwedstrijd en de deelnemers kunnen inschrijven via de website. Hiervoor heb ik een html form gemaakt dat verwijst naar een php script als het verstuurd wordt. De mail ontvang ik, er staat alleen niets in... kan iemand mij helpen?


HTML FORM:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
<html>
<b><title>Inschrijving Loopwedstrijd Rechte Deur Oogl - 5 September 2010 </title></b>

<head> Inschrijving Loopwedstrijd Rechte Deur Oogl - 5 September 2010 </head>
<form method="post" action="sendmail.php">


<TABLE CELLSPACING="2" CELLPADDING="2" BORDER="0">
<p><TR><TD>Voornaam:</TD>   <TD><input type="text" size="80" maxlength="100" name="voornaam"></TD></TR>
<p><TR><TD>Naam:   </TD>     <TD><input type="text" size="80" maxlength="100" name="naam"></TD></TR>
<p><TR><TD>Gemeente: </TD>  <TD> <input type="text" size="80" maxlength="100" name="gemeente"></TD></TR>
<p><TR><TD>E-mailadres:</TD> <TD><input type="text" size="80" maxlength="150" name="e-mail"></TD></TR>
<p><TR><TD>Geboortejaar:</TD><TD><input type="text" size "20" maxlength="4" name="geboortejaar"></TD></TR>
<p><TR><TD>Geslacht:</TD><TD><input type="text" size "20" maxlength="1" name="geslacht"></TD></TR>
</TABLE>
<p>
<p>
<p> Ik neem deel aan de:
<select>
<option>5 km: Start to run</option> <option>10 km: Rechte deur Oogl</option> <option>1 km: Kidsrun </option> name="wedstrijd" </select>
<p>
<p>
<p> Verdere opmerkingen: <p><textarea name="verdere opmerkingen" rows="5" cols="60"> </textarea>
</select>
<p>
<p>
<input type="Submit" name="verzenden" value="Verzenden">
<input type="Reset" name="wissen" value="Wissen">


</form> </html>


PHP:

<?php
  $voornaam
= $_REQUEST['voornaam'] ;
  $naam = $_REQUEST['naam'] ;  
$gemeente = $_REQUEST['gemeente'] ;
$e-mail = $_REQUEST['e-mail'] ;  
$geboortejaar = $_REQUEST['geboortejaar'] ;  
$geslacht = $_REQUEST['geslacht'] ;  
$wedstrijd = $_REQUEST['wedstrijd'] ;
$verdere opmerkingen = $_REQUEST['verdere opmerkingen'] ;

  mail( "[email protected]", "Inschrijving RDO",
    "$voornaam\n$naam\n$geslacht\n$gemeente\n$geboortejaar\n$wedstrijd\n$verdere opmerkingen", "From: $e-mail" );
  header( "Location: http://www.jocdeprik.com/danku.html" );
?>


Graag bij code, code tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 05/07/2010 22:44:47 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:38:16
 
Jos Verra

Jos Verra

05/07/2010 21:59:28
Quote Anchor link
Ik weet het niet zeker maar probeer een $_POST ipv $_REQUEST
 
Martijn B

Martijn B

05/07/2010 22:02:28
Quote Anchor link
Ik zie twee fouten (o.a. op regel 5 en 9).

Je kunt hier achter komen door dit bovenin je script te zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);
ini_set('display_errors', 1);
?>


Als je het script online gaat gebruiken van die 1 een 0 maken. Zodat je bezoekers geen PHP errors te zien krijgen.


Edit:

Wonderbaarlijk dat dit PHP script werkt.
Want je mag helemaal geen spatie of - in een variabele naam gebruiken.

Ik krijg dan een "Parse error" of te wel PHP voert je script niet uit.

Is dit wel het "sendmail.php" script? Deze zit dus in dezelfde map als het HTML bestand voor het formulier?
Gewijzigd op 05/07/2010 22:15:12 door Martijn B
 
Ruben Lievens

Ruben Lievens

05/07/2010 22:35:53
Quote Anchor link
ja, ik krijg een e-mail toegestuurd maar er staat helemaal niks in, zelf geen onderwerp. Ja, dit is zeker het sendmail.php script.... ik ben hier een echte nieuweling in
 
Mark L

Mark L

05/07/2010 22:36:00
Quote Anchor link
Fout van beide regels komt terug in regel 12.
 
Ruben Lievens

Ruben Lievens

05/07/2010 22:42:14
Quote Anchor link
heb de spaties en - weggelaten maar nog steeds ontvang ik een blanco email...
 
P Lekensteyn

P Lekensteyn

05/07/2010 22:46:31
Quote Anchor link
Probeer eens $_POST te gebruiken i.p.v. $_REQUEST.
$_REQUEST is nog afhankelijk van een ini instelling.
 
Ruben Lievens

Ruben Lievens

05/07/2010 22:51:41
Quote Anchor link
ok, de problemen zijn opgelost! Nu vraag ik mij nog enkel af hoe ik dingen van het type 'radio' en het type 'option' weer kan geven...
 
- SanThe -

- SanThe -

05/07/2010 23:09:21
Quote Anchor link
De html klopt niet. Ook in het formulier niet.
Misschien eerst html leren?
 
Ruben Lievens

Ruben Lievens

05/07/2010 23:11:31
Quote Anchor link
het is opgelost hoor, bedankt iedereen!
 
- SanThe -

- SanThe -

05/07/2010 23:15:45
Quote Anchor link
Denk ook aan email-injection, het script is namelijk lek.
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

06/07/2010 10:16:31
Quote Anchor link
Dat boeit hem toch niet. :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.