Eenvoudige bingoscript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Junior / Medior C# .NET ontwikkelaar in Brabants t

Bedrijfsomschrijving Ben jij een gepassioneerde C# .NET ontwikkelaar met een voorliefde voor hardware? Dan is dit de perfecte kans voor jou! Bij ons bedrijf krijg je de kans om deel uit te maken van een team van sociale en enthousiaste techneuten die er elke dag naar streven om onze eigen ontwikkelde software nog beter te maken. Het team van ongeveer 10 team medewerkers maakt zich hard om de interne processen gestroomlijnd te laten verlopen. Functieomschrijving Als lid van ons hechte en behulpzame team word je betrokken bij diverse projecten. Daarbij krijg je te maken met data-analyses, content en de logistieke

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Freelance JAVA / C# Developer

Functieomschrijving Voor een opdrachtgever in omgeving Zoetermeer zijn wij op zoek naar ervaren JAVA of C# Developers die graag op projectbasis willen werken. Je komt terecht bij een informele developers club die mooie projecten uitvoeren voor grote klanten. Ben je een ervaren freelancer of werk je in loondienst en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder want wie weet is dit een leuke vacature voor jou! Het fijne van deze werkgever is dat je zelf mag beslissen hoe je te werk wilt gaan. Wil je als freelancer werken dan is dat OK. Wil je de zekerheid

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Web Application Developer

Dit ga je doen Samen met het team werk je aan de visualisatie functionaliteiten en hoe dit gebruikt kan worden in een operationele setting; Het ontwerpen, ontwikkelen, onderhouden en leveren van support betreft het Warehouse Management Systeem en de bijbehorende web visualisaties; Je gebruikt hierbijde tools WebGL en ASP.net; Het meewerken in implementatieprojecten; Het leveren van Go-Live Support; Sparren met jouw Amerikaanse collega's. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Web Application Developer. Ze zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

.Net Ontwikkelaar

Dit ga je doen Het ontwerpen en ontwikkelen van software voor klanten; Het bijdragen van kennis en ervaring; Het integreren van van de software en afstemmen met klanten; Het functioneel testen van de ontwikkelde software. Hier ga je werken Voor onze relatie zijn wij momenteel op zoek naar een .Net Developer die wilt werken aan software die draait op machines wereldwijd. De organisatie produceert software voor applicaties die gebruikt worden in verschillende branches. De software wordt geleverd aan fabrikanten van verschillende robotica en machines. Als .Net ontwikkelaar ben je intern onderdeel van het team wat de applicatie omgevingen ontwikkeld en

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

Full stack developer Python, React

Functie Jij als full stack developer komt binnen onze Technology afdeling te werken. Deze bestaat momenteel uit 15 man. De stack waarmee wij werken is voornamelijk Python, Javascript, React en GraphQL. Binnen deze afdeling wordt er met multidisciplinaire teams gewerkt aan verschillende projecten. Projecten duren vaak langer dan 3 maanden en je bent van begin tot eind vaak betrokken. Naast dat je als full stack ontwikkelaar aan de slag gaat ben je ook Consultant. Dit betekent dat je ook klantcontact hebt in je rol en werkshops geeft. De verhouding tussen deze werkzaamheden zijn ongeveer 70% development en 30% consultancy. Een

Bekijk vacature »

Low-code developer

Functie omschrijving Heb jij altijd al een training willen volgen in het buitenland? Voor een leuke opdrachtgever in omgeving Alphen ad Rijn zijn wij op zoek naar kandidaten die aan de slag willen als Low Code Developer! Beschik jij over HBO/WO nivo, bij voorkeur Informatica, maar een ander technische opleiding zoals bijv. wiskunde, natuurkunde is ook goed. Heb jij aantoonbare affiniteit met IT en ben jij gedreven, enthousiast, communicatief vaardig en klantgericht? Lees dan snel verder! Je wordt getraind tot een volwaardig Low Code Developer, het traject ziet er als volgt uit: Start 1e week januari, opleiding van 3 weken

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

C++ Ontwikkelaar

Functieomschrijving Ben jij als software ontwikkelaar toe aan een nieuwe uitdaging? Dan zoeken wij jou! Voor het maken van de procesbesturingssoftware gebruiken onze projectteams een in C++ en C# geschreven tool. Dit is een gedistribueerd object framework wat alle kernfuncties biedt voor een procesautomatisering. Verder zullen jouw werkzaamheden o.a. bestaan uit: Ontwerpen, programmeren en testen van product aanpassingen; Analyseren van vragen en wensen van gebruikers en deze vertalen naar een functioneel ontwerp; Inzichtelijk maken van voortgang omtrent softwarewerkzaamheden, o.a. door middel van SCRUM; Continu toetsen van het effect van nieuwe releases op andere tools en processen; Implementeren van nieuwe product

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »
Peter de M

Peter de M

10/12/2008 20:30:00
Quote Anchor link
In mijn werk (docent VMBO) wil ik als Kerstactiviteit een bingo gaan houden. Nu zijn er diverse scriptjes te vinden maar geen 1 werkt echt goed. Weet iemand zo'n script of sniplet om een bingo te kunnen houden
Functie:
* Een reeks getallen (zeg van 1 ... 100)
* Als ik op een knop druk wordt er een getal weergegeven
* Getal moet daarna niet nog een keer komen
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:38:16
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/12/2008 20:32:00
Quote Anchor link
Dus je hebt de 'Host' en de 'Spelers'.. Het is te maken.. En het is opzich een leuk idee om te maken.. Als je wilt dat ik iets voor je maak dan heb ik morgen wel tijd..
 
Peter de M

Peter de M

10/12/2008 20:39:00
Quote Anchor link
Dat zou perfect zijn !!
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/12/2008 20:43:00
Quote Anchor link
Je hebt één bericht
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

10/12/2008 21:28:00
Quote Anchor link
Ik weet niet of je dit bedoelt, maar dit zou je dan op een beamer kunnen projecteren.
ieder nummer komt maar 1 keer voor. voor de rest moeten de kids wel hun eigen dingen bij houden.
Ik kan er ook wel iets in maken dat je de nummers die geweest zijn kan terug kijken.
maar eerst deze:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2008
 */

error_reporting(E_ALL);
session_start();
if(!isset($_GET['order']))
{

    $_SESSION['list'] = range(1,100);
    shuffle($_SESSION['list']);
    echo '<a href="bingo.php?order=0">BEGINNEN</a>';
}

else
{
    $i = $_GET['order'];
    if($i == '99')
    {

        echo 'KLAAR!';
    }

    elseif($i < '100')
    {

        $i = $i+1;
        echo 'Nummer: <br />';
        echo $_SESSION['list'][$i];
        echo '<a href="bingo.php?order='. $i .'">VOLGENDE NUMMER</a>';
    }

    else
    {
        echo 'ERROR!';
    }
}


?>
 
Peter de M

Peter de M

10/12/2008 21:34:00
Quote Anchor link
Mmm werkt al goed. Het zou fijn zijn als de getrokken getallen zichtbaar blijven.

Maarre .... worden getallen niet dubbel getrokken want ik zie niet iets in de code wat dat checkt?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Peter de M
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/12/2008 21:40:00
Quote Anchor link
@Peter de M

Het script loopt door een array heen waarin de nummers 1 t/m 100 slechts 1 maal in voorkomen. Elk volgende item kan dus niet 1 van de voorgaande waarden bevatten.



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2008
 */

error_reporting(E_ALL);
session_start();
if(!isset($_GET['order']))
{

    $_SESSION['list'] = range(1,100);
    shuffle($_SESSION['list']);
    echo '<a href="bingo.php?order=0">BEGINNEN</a>';
}

else
{
    $i = $_GET['order'];
    if($i == '99')
    {

        echo 'KLAAR!';
    }

    elseif($i < '100')
    {

        $i = $i+1;
        //voor weergave wat is geweest
        echo 'Voorgaande getallen: ';
        for($teller = 0;$teller <$i;$teller++){
              echo $_SESSION['list'][$teller].' &nbsp; ';
              }

        echo '<br />Nummer: <br />';
        echo $_SESSION['list'][$i];
        echo '<a href="bingo.php?order='. $i .'">VOLGENDE NUMMER</a>';
    }

    else
    {
        echo 'ERROR!';
    }
}


?>
 
Peter de M

Peter de M

10/12/2008 21:47:00
Quote Anchor link
Ik vind dit al fantastisch hoor en ben er al helemaal blij mee maar ik heb nog 2 dingen:
1. Bij de start worden al gelijk 2 getallen getrokken en geshowd
2. Zouden de voorgaande getallen gesorteerd weer gegeven kunnen worden
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

10/12/2008 21:48:00
Quote Anchor link
Jammer dat je dan weer sneller moet zijn =P
alleen ik had $teller $k genoemd en een <br /> gebruikt :P
overigens kan je voor dit nog best <font></font> gebruiken om de tekst grootte aan te passen, ik vind het een beetje overdreven om daarvoor helemaal een css aan te maken.
Maar als je ook wilt gaan positioneren, dan moet je wel weer CSS hebben :P
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2008
 */

error_reporting(E_ALL);
session_start();
if(!isset($_GET['order']))
{

    $_SESSION['list'] = range(1,100);
    shuffle($_SESSION['list']);
    echo '<a href="bingo.php?order=0">BEGINNEN</a>';
}

else
{
    $i = $_GET['order'];
    if($i == '99')
    {

        echo 'KLAAR!';
    }

    elseif($i < '100')
    {

        //voor weergave wat is geweest
        echo 'Voorgaande getallen: ';
        for($teller = 0;$teller <$i;$teller++){
              echo $_SESSION['list'][$teller].' &nbsp; ';
              }

        echo '<br />Nummer: <br />';
        echo $_SESSION['list'][$i];
        $i++;
        echo '<a href="bingo.php?order='. $i .'">VOLGENDE NUMMER</a>';
    }

    else
    {
        echo 'ERROR!';
    }
}


?>


eerste probleem opgelost, ben nu bezig met de 2e, maar die kan je niet zo 1, 2, 3 sorteren
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Peter de M

Peter de M

10/12/2008 21:54:00
Quote Anchor link
Nico,

Harstikke bedankt, font etc red ik wel ... perfect !
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/12/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
<?php

/**
 * @author Nico Kaag
 * @copyright 2008
 */


error_reporting(E_ALL);
session_start();
if(!isset($_GET['order']))
{

    $_SESSION['list'] = range(1,100);
    shuffle($_SESSION['list']);
    $_SESSION['voorgaand'] = array();
    echo '<a href="bingo.php?order=0">BEGINNEN</a>';
}

else
{
    $i = $_GET['order'];
    if($i == '99')
    {

        echo 'KLAAR!';
    }

    elseif($i < '100')
    {

        $i = $i+1;
        //voor weergave wat is geweest, is niet getest maar als het goed is dan moet er nu worden gesorteerd.
         if(!empty($_SESSION['voorgaand'])){
             sort($_SESSION['voorgaand']);
             echo 'Voorgaande getallen: '.implode(', ',$_SESSION['voorgaand']);
             }

        echo '<br />Nummer: <br />';
        echo $_SESSION['list'][$i];
    
        echo '<a href="bingo.php?order='. $i .'">VOLGENDE NUMMER</a>';
        $_SESSION['voorgaand'][] = $_SESSION['list'][$i];
    }

    else
    {
        echo 'ERROR!';
    }
}


?>


edit:
ik had net nog een foutje erin zitten, nu sorteert die wel.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
Peter de M

Peter de M

10/12/2008 21:58:00
Quote Anchor link
Ms een oplossing voor het sorteer-'probleem'
Als je een array vult met getal 1 t/m 100 en die geef je weer. En daaronder kan je getallen laten trekken.

Als het getal getrokken wordt wordt het getal gekleurd naar een opvallende kleur dan zijn we er ook
 
Peter de M

Peter de M

10/12/2008 22:00:00
Quote Anchor link
Krijg de volgende foutmelding op je laatste code:
Warning: implode() [function.implode]: Bad arguments. in /srv/pedemo/www/peter.demooij.eu/bingo.php on line 28
 
Robert Deiman

Robert Deiman

10/12/2008 22:02:00
Quote Anchor link
Bovenstaande code is nu aangepast, je moet nu alleen maar zorgen voor de opmaak nog.. Verder werkt die prima ;)
 
Peter de M

Peter de M

10/12/2008 22:05:00
Quote Anchor link
Wow super precies wat ik wilde en erg snel en styling etc lukt me wel..... namens mij zelf en de kinderen: enorm bedankt !!!
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

10/12/2008 22:15:00
Quote Anchor link
Er zaten nog een paar logica foutjes in, hier is hij nu compleet en werkend:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php

/**
 * @author Nico Kaag, Robert_Deiman
 * @copyright 2008
 */


error_reporting(E_ALL);
session_start();
//Als $_GET['order'] nog niet bestaat, dan
if (!isset($_GET['order'])) {
    //Maak een lijst met de waarde 1 t/m 100
    $_SESSION['list'] = range(1, 100);
    //schuif de waarde van de lijst door elkaar
    shuffle($_SESSION['list']);
    //definieer de lijst voorgaand, en zet deze in een sessie
    $_SESSION['voorgaand'] = array();
    //De link om het spel te beginnen
    echo '<a href="bingo.php?order=0">BEGINNEN</a>';
}
else {
    $i = $_GET['order'];
    //Als i groter of gelijk aan 99 is, dan is het klaar. dit voorkomt ook dat mensen hogere waardes invullen, wat errors oplevert
    if ($i >= '100') {
        echo 'KLAAR!';
    }

    //Als i kleiner dan 100 is
    elseif ($i < '100') {
        //voor weergave wat is geweest, is getest nu moet er worden gesorteerd.
        if (!empty($_SESSION['voorgaand'])) {
            sort($_SESSION['voorgaand']);
            echo implode(', ', $_SESSION['voorgaand']);
        }

        //Huidige nummer weergeven
        echo '<br />Nummer: <br />';
        echo $_SESSION['list'][$i];
        //De sessie array voorgaan bijvullen met de juiste die we zonet gehad hadden.
        $_SESSION['voorgaand'][] = $_SESSION['list'][$i];
        $i++;
        echo '<a href="bingo.php?order=' . $i . '">VOLGENDE NUMMER</a>';
    }
else {
        echo 'ERROR!';
    }
}


?>


als je trouwens te snel klikt, kan hij de waarde 2 keer in de array zetten. maar dat hoeft geen probleem te zijn
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nicoow Unknown
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

10/12/2008 22:30:00
Quote Anchor link
Ohhh mijn werk is af:)
 
Peter de M

Peter de M

10/12/2008 22:34:00
Quote Anchor link
Ja mebus iemand was je voor maar toch heel erg bedankt voor je moeite !
 
Nicoow Unknown

Nicoow Unknown

10/12/2008 22:47:00
Quote Anchor link
sorry
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.