eerste dag van weeknummer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Terence Hersbach

Terence Hersbach

30/06/2006 19:18:00
Quote Anchor link
Hallo,

hoe kom je erachter dat in week 26 de eerste dag 26-06-2006 is?

ik heb al verschillende dingen met date() geprobeerd, maar kom er echt niet uit..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 01:38:27
 
Eris -

Eris -

30/06/2006 19:19:00
Quote Anchor link
Week 26 is 3 juli...
 
K i p

K i p

30/06/2006 19:25:00
Quote Anchor link
1. Kijk in je agenda
2. Misschien als je deze combineert:

t - aantal dagen in een gegeven maand; dus "28" tot "31"
z - dag van het jaar; dus "0" tot "365"
W - ISO-8601 weeknummer van het jaar, weken beginnend op maandag (toegevoegd in PHP 4.1.0)
(w - dag van de week, numeriek, dus "0" (Zondag) tot "6" (Zaterdag))
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

30/06/2006 19:31:00
Quote Anchor link
als ik dit doe:
echo date("d-m-Y",strtotime(date("W")));

komt er 01-01-1970 uit..
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/06/2006 19:32:00
Quote Anchor link
Ik denk dat het slim is om eerst te kijken waarvoor je het nodig hebt. Wat wil je er precies mee? Datum- en tijdberekeningen gaan over het algemeen eenvoudiger in MySQL dan in PHP.
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

30/06/2006 19:34:00
Quote Anchor link
ik ben met een soort agenda bezig, als je op week 26 klikt, dan krijg je maandag t/m zondag alles te zien, maar ik heb ook de datums (of data) daarvoor nodig.. alleen ik kom er niet uit hoe je de maandag achterhaald..

het moet ook op het scherm komen als er niks in de database staat.
 
Bo az

Bo az

30/06/2006 19:41:00
Quote Anchor link
Je hebt het over maandag en over de eerste dag van de week, wat wil je nu, de eerste maandag of de eerste dag van de week?

Dit werkt niet echt ideaal, maar werkt wel voor de eerste dag van de week:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php

$vandaag
= date('w');
$eerste = date('d')-$vandaag;
echo date('d-m-Y \w\e\e\k\: W', mktime(0, 0, 0, date('m'), date($eerste), date('Y')));
// Output: 25-06-2006 week: 25

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bo az
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.