Eerste PHP file (werkt niet)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Just Be

Just Be

04/09/2013 17:57:26
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb net WAMP geinstalleerd

En daarna een aantal superkleine php filetjes gemaakt om te kijken of het wat doet.

Alleen code wordt niet als php herkend in al deze files.

B.v. in een file had ik staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? phpinfo(); ?>



File is gemaakt met dreamweaver en WAMP server heeft groen wit icoontje in taakbalk.

Wat gaat er mis?

maar ik krijg gewoon precies deze informatie op het scherm, en niet de php info scherm.
Gewijzigd op 04/09/2013 18:00:00 door Just Be
 
PHP hulp

PHP hulp

16/04/2024 12:47:58
 
Axl vd

axl vd

04/09/2013 17:58:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php phpinfo() ?>
Gewijzigd op 04/09/2013 17:59:24 door axl vd
 
Joep de Jong

Joep de Jong

04/09/2013 17:59:11
Quote Anchor link
Heb je het wel opgeslagen als een php bestand?
Gewijzigd op 04/09/2013 18:01:25 door Joep de Jong
 
Just Be

Just Be

04/09/2013 18:04:00
Quote Anchor link
Ik heb ook zo'n file geprobeerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<html>
<head>
<title>First PHP Page</title>
</head>
<body>
<?php
echo '<h1>Hello, world!</h1>';
?>

</body>
</html>


Maar dit gaf ook geen resultaat.

Nadat ik in browser op http://localhost/ naar de desbetreffende file ging, krijg ik bovenstaande gewoon afgebeeld.

En niet "Hello, World!".


Lekker begin :-) lolz!

Toevoeging op 04/09/2013 18:08:32:

Joep de Jong op 04/09/2013 17:59:11:
Heb je het wel opgeslagen als een php bestand?



Ja.


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken.[/modedit]
Gewijzigd op 05/09/2013 12:07:25 door Bas IJzelendoorn
 
Axl vd

axl vd

04/09/2013 18:09:32
Quote Anchor link
127.0.0.1/bla.php

werkt voor mij
 
Just Be

Just Be

04/09/2013 18:22:18
Quote Anchor link
Axl vondel op 04/09/2013 18:09:32:
127.0.0.1/bla.php

werkt voor mij


?





Toevoeging op 04/09/2013 18:53:57:


Aah, ok.

Ik heb ook een file gemaakt met Notepad++ in plaats van Dreamweaver.

Hier kreeg ik wel een 'Hello World' boodschap :-)


Heb het bestand in Dreamweaver wel als php file gecreerd en opgeslagen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/09/2013 18:56:16
Quote Anchor link
just Be werk je onder windows toch?

heb je vast de standaard instelling 'extensies verbergen voor bekende bestandstypen' nog aanstaan waardoor verkenner aan jou laat zien: bla.php terwijl de volledige bestandsnaam in werkelijkheid is: bla.php.txt

Het eerste wat ik altijd doe na het installeren van windows is die optie UITzetten!
 
Just Be

Just Be

04/09/2013 22:39:54
Quote Anchor link
Ik kopieerde php regels in design view in Dreamweaver.

Dit moet in code view :-)
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

04/09/2013 23:02:03
Quote Anchor link
Dreamweaver design view ... nooit gebruiken dus.
 
Jan R

Jan R

05/09/2013 08:41:41
Quote Anchor link
off topic:
Frank Nietbelangrijk op 04/09/2013 18:56:16:
just Be werk je onder windows toch?

heb je vast de standaard instelling 'extensies verbergen voor bekende bestandstypen' nog aanstaan waardoor verkenner aan jou laat zien: bla.php terwijl de volledige bestandsnaam in werkelijkheid is: bla.php.txt

Het eerste wat ik altijd doe na het installeren van windows is die optie UITzetten!


De grootste stommiteit van ms om dit niet standard op uit te stellen.
 
Joran den Houting

Joran den Houting

05/09/2013 08:53:17
Quote Anchor link
Jan R op 05/09/2013 08:41:41:
off topic:
Frank Nietbelangrijk op 04/09/2013 18:56:16:
just Be werk je onder windows toch?

heb je vast de standaard instelling 'extensies verbergen voor bekende bestandstypen' nog aanstaan waardoor verkenner aan jou laat zien: bla.php terwijl de volledige bestandsnaam in werkelijkheid is: bla.php.txt

Het eerste wat ik altijd doe na het installeren van windows is die optie UITzetten!


De grootste stommiteit van ms om dit niet standard op uit te stellen.


Uit te stellen? Of bedoel je uit te schakelen/zetten?
 
Victor G

Victor G

05/09/2013 08:58:19
Quote Anchor link
Joran den Houting op 05/09/2013 08:53:17:
Jan R op 05/09/2013 08:41:41:
off topic:
Frank Nietbelangrijk op 04/09/2013 18:56:16:
just Be werk je onder windows toch?

heb je vast de standaard instelling 'extensies verbergen voor bekende bestandstypen' nog aanstaan waardoor verkenner aan jou laat zien: bla.php terwijl de volledige bestandsnaam in werkelijkheid is: bla.php.txt

Het eerste wat ik altijd doe na het installeren van windows is die optie UITzetten!


De grootste stommiteit van ms om dit niet standard op uit te stellen.


Uit te stellen? Of bedoel je uit te schakelen/zetten?


Hij bedoeld uit te schakelen. Maar het werkt nu goed?
 
CNEPHP -

CNEPHP -

05/09/2013 11:01:07
Quote Anchor link
Staat WAMP server juist ingesteld? En heb je toevallig een ander programma open staan dat dezelfde poorten gebruikt? Ik weet niet of het voor jou verschil maakt. Maar wanneer ik mijn Skype open heb staan (poort 80) kan ik niet mijn server opstarten. Verder kan het zijn dat je extensie inderdaad verborgen staat. Even afvinken zodat je ook bekende extensies altijd helemaal ziet.

Corné
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.