Eerste Poging ...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het applicatielandschap; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het applicatielandschap; Sparren met de business. Hier ga je werken De organisatie is werkzaam in de financiële dienstverlening met meer dan 200 medewerkers en meer dan 250.000 eindgebruikers is het een van de grotere binnen haar branche. Je komt te werken in een team waarmee je verantwoordelijk bent voor het ontwikkelen en onderhouden van de financiële applicaties binnen de organisatie, denk hierbij aan het bouwen en onderhouden van portalen. Als .net developer ga jij het development team ondersteunen met de transitie naar

Bekijk vacature »

Front-end PHP Developer

Dit ga je doen Bouwen van de frontend van een nieuwe applicaties; Verbeteren van de user experience; Opstellen van een style guide; Schakelen met collega developers over de te bouwen oplossing; Je speelt een belangrijke rol in het neerzetten van het nieuwe systeem; Werken met o.a. Symfony 6, API Platform, Twig, Javascript, Redis Automatiseren van processen; Koppelen van verschillende functionaliteiten; Unit tests, integration tests, end-to-end tests; In de toekomst ga je nog werken aan andere projecten. Hier ga je werken Voor onze vaste opdrachtgever in de regio Breda zijn wij op zoek naar een Frontend Developer. Het betreft een organisatie

Bekijk vacature »

Senior SQR Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 13333 Introductie Are you passionate about contributing to the world's most advanced machines. Do you thrive in a challenging environment working with highly motivated and skilled teams? If so, we have the perfect opportunity for you! We are seeking a Senior Software Design Engineer for Sequence Tooling to play a critical role in creating and maintaining mission-critical software applications. In this role, you will focus on achieving maintainable software architecture that is transparent and easy to extend while maintaining a strong focus on software quality. You will work closely with

Bekijk vacature »

Junior Outsystems developer

Functie Als junior Outsystems developer wordt jij onderdeel van een multidisciplinair team van 23 software engineers. Ons team werkt agile en termen als Continuous Integration en Continuous Delivery zijn bij ons dagelijkse koek. Wij werken aan uitdagende en afwisselende projecten met als doel onze klanten een totaal oplossing aan te bieden. Als junior Outsystems developer krijg jij bij ons de kans om jezelf te ontwikkelen naar een volwaardige ervaren en gecertificeerde Outsystems developer. Jij een team met ervaren mensen (10+ ervaring) om je heen. Zo heb jij niet het gevoel dat jij meteen in het diepe wordt gegooid en uiteraard

Bekijk vacature »

Fullstack developer

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Wil jij werken als Senior Developer en werken aan een applicatie die duizenden marketingcampagnes automatisch aanstuurt? Dit is je kans! Kom werken voor onze opdrachtgever en in deze rol zul je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgen om gezamenlijk de applicatie naar een hoger plan te tillen. Wat ga je verder doen: Optimaliseren, beheren en uitbreiden van onze applicatie; Het bouwen van aansluitingen op de systemen van partners middels API’s; Meedenken over de technische/ontwikkel-standaarden; Proactief verbeterpunten voorstellen. Bedrijfsprofiel Het is een organisatie die met een team van verschillende developers én marketeers

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar start jij in ons development team met twee andere .NET developers. Als team werken jullie in scrum en is er iedere ochtend om 11.00 een standup. Jij krijgt als junior .NET ontwikkelaar een inwerk traject dat echt specifiek wordt ingericht op basis van wat jij nodig hebt. Een van de grootste pluspunten bij ons is dat wij binnen ons bedrijf veel (technische) vrijheid geven en juist eigen initiatieven erg stimuleren. Jouw werkzaamheden gaan er bij ons als volgt uit zien: – Het ontwikkelen van nieuwe software samen met interne en eventueel externe ontwikkelaars; – Het

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (Vue.js) gezocht!

Functie Als Front-end developer is het jouw doel om efficiënte en effectieve frontend code te ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden die goed aansluit bij de functionele behoefte vanuit de klant. Je zorgt voor optimale SEO-resultaten, sitespeed en frontend security. You build it, you run it, you own it! Je maakt deel uit van een DevOps Scrum team en werkt samen met back-end developers, test-engineers, interaction designers en een projectmanager. Er zijn verschillende groepen Scrum teams. Een roadmap team is jouw ‘’thuisbasis’’, daar wordt gewerkt aan doorontwikkeling van bestaande omgevingen voor een aantal klanten. Hiernaast zijn er projectteams waar nieuwe omgevingen worden

Bekijk vacature »

Ervaren Full-Stack PHP Developer

Functieomschrijving Gezocht! Ervaren PHP Developer! Voor een organisatie in de regio Harderwijk zoeken wij een ervaren PHP Developer die het IT team van dit bedrijf gaat versterken. We zijn op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die het innovatieve bedrijf nog een stap verder kan brengen. Voor deze functie zoeken wij iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je werkt samen met een externe ontwikkelpartij en kunt hun dus uitdagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI en hardware kant valt onder je verantwoordelijkheden. Het bedrijf noemt zichzelf een

Bekijk vacature »

PHP Developer

As a PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible. How do I become a PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the job suits you. You enjoy doing this Writing vanilla PHP code. Working with

Bekijk vacature »

Network Engineer (f/m/d) in Heidelberg

Network Engineer (f/m/d) The IT Services team operates and supports the IT infrastructure and services at EMBL headquarters in Heidelberg and at the laboratory’s sites in Barcelona and Rome. As part of IT Services, the Network team is responsible for managing and developing the network infrastructure in our data centres, on campus, and to our external network providers. As a leading scientific institution with highly data-intensive research, extensive data flows at and between the laboratory’s six sites and to the Internet, EMBL is connected to national and international scientific networks using state-of-the-art technologies from vendors including Cisco, Extreme Networks and

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Developer start jij in een team met 15 developers. In het team is er genoeg senioriteit om ervoor te zorgen dat jij de juiste begeleiding krijgt. Jij begint als eerst alle software pakketten en processen eigen te maken. Vervolgens ga jij deze software programmeren, onderhouden en testen. Ook ga jij research doen naar nieuwe mogelijkheden en zoek jij uit hoe je dit kan implementeren. Jullie werken intern op project basis en afhankelijk van het project werken jullie wel of niet iedere ochtend met een standup. Je gaat als Full stack developer aan de slag en gaat

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »
Alex L

Alex L

25/03/2011 01:14:38
Quote Anchor link
Ok, hieronder is mijn eerste poging.
Even wat informatie.

De $database connectie wordt in een andere file gemaakt.
De %s functie wordt ook daar aangeroepen, deze bevat mysql_real_escape_string functie.
De error functie bevat de die() functie nadat hij de error heeft weergegeven.
De code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php

class Inloggen {
    global $database;
    
    function
check_inloggen () {
    $result=$db->get_row($db->prepare("SELECT gebruikersnaam,wachtwoord FROM logins WHERE gebruikersnaam=%s AND wachtwoord=%s",$gebruikersnaam,$wachtwoord)); // escape string zit in andere functie die hier wordt aangeroepen
    if(!$result)
        error("Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord.");
    }
    
    function
inloggen ($gebruikersnaam,$wachtwoord) {
    $inloggen = $this->check_inloggen ()
    
    if (!$inloggen)
        error("Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord.");
        
    session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
    $_SESSION['gebruikersnaam'];
    header (location : index.php);
    }
}

?>


Is het een begin of zit ik er compleet naast zover?
Gewijzigd op 25/03/2011 01:16:03 door Alex L
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 21:22:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/03/2011 08:57:16
Quote Anchor link
Quote:
De error functie bevat de die() functie nadat hij de error heeft weergegeven.

Dood aan die(), lang leven execptions ;-)
 
Mar cel

Mar cel

25/03/2011 09:50:02
Quote Anchor link
Je objectnaam klopt al niet. Een naam van een object moet altijd een zelfstandig naamwoord zijn (een user, een auto, een huis etc etc) een inloggen klopt dus niet. Je zou iets van een class User moeten hebben met de actie login. EEN user KAN namelijk inloggen.

Voor de rest is het nog te weinig om er wat van te zeggen.
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2011 11:04:23
Quote Anchor link
@marcel, dit klopt niet helemaal. Ik meen dat Jelmer RRR eens heeft gezegd dat een user niet echt kan inloggen, daarvoor heb je strict genomen weer een andere class voor nodig, maar ik kan die quote even niet vinden.
De quote:
Jelmer rrrr:
Heel heel heel strict genomen zou je inloggen en gebruikers moeten scheiden. Je hebt gebruikers, en je hebt een set classen die inloggen mogelijk maken. Die classen regelen dan het opslaan van de combinatie gebruiker – wachtwoord, (of gebruiker + openid, daarom zijn ze losgetrokken van de User class, zodat je verschillende manieren van inloggen kan maken) en die classen regelen het onthouden van de identiteit van iemand na het inloggen.
Gewijzigd op 25/03/2011 15:59:41 door Wouter J
 
Mar cel

Mar cel

25/03/2011 11:17:42
Quote Anchor link
Ja zo kan je ook zien ja, dat is wel heel strict genomen en zeker een stap verder. Je zou dan iets van een LoginSession object kunnen maken.
Gewijzigd op 25/03/2011 11:17:53 door Mar cel
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 20:02:46
Quote Anchor link
Volgende poging, deze keer met PDO erin.
Het is een begin dus advies is zeker welkom.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php

class Gebruiker {
    global $database;
    
    function
Inloggen()
            
    {

    try {
        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam='%::gebruikersnaam%' AND wachtwoord='%::wachtwoord%'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam('::gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam('::wachtwoord', $wachtwoord);              
        $stmt->execute();        
        
        $result = $stmt->fetchAll();
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');                
        
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'];
        header (location : index.php);
    }

    catch(PDOException $e)
    {

    echo $e->getMessage(); }
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

25/03/2011 20:39:41
Quote Anchor link
database transacties horen niet thuis in deze class

kill -9 global definities

en neem vooral ook eens een kijkje op:
http://php.net/manual/en/language.oop5.php

http://www.pfz.nl/wiki/object-oriented-programming/
http://www.pfz.nl/wiki/oop-toepassen/
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 22:54:00
Quote Anchor link
Is global niet acceptabel in OOP? Of gewoon niet zo mooi maar toch gewoon bruikbaar?

Normaal PHP leren ging me zo goed af maar dit is toch ff een flinke tegenvaller kwa leersnelheid.

naja goed, volgende poging, zit er nu dichterbij of verder af? Trouwens let niet op de simpele en lage sessie veiligheid, is maar om te oefenen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php

class Inloggen {

public $gebruikersnaam;
public $wachtwoord;

    global $database;
    
    function
controleren()
    {

    try {
        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam='%::gebruikersnaam%' AND wachtwoord='%::wachtwoord%'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam('::gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam('::wachtwoord', $wachtwoord);              
        $stmt->execute();        
        
        $result = $stmt->fetchAll();
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');                
    }

    catch(PDOException $e)
    {

    echo $e->getMessage();
    }
    
    
    function
inloggen() {

         this->controleren();
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'];
        header (location : index.php);
    }

    
    function
sessie_controleren {
    
        if (isset($_SESSION['gebruikersnaam'])
        $this->gebruikersnaam = $_SESSION['gebruikersnaam'];
        $check = $this->controleren();
        if ($check)
            return TRUE;
        }
}

?>
Gewijzigd op 25/03/2011 22:54:15 door Alex L
 
Wouter J

Wouter J

25/03/2011 22:59:11
Quote Anchor link
Je moet geen try catch systeem maken in je class, maar erbuiten:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
<?php
class User()
{

  private $db;

  public function __construct(PDO $pdo)
  {

    $this->db = $pdo;
  }


  public function getName(id)
  {

    $query = "
      SELECT
         nickname
      FROM
         users
      WHERE
         id = :id
    "
;
    $stmt = $this->db->prepare($query);
    $stmt->bindParam(':id', $id, PDO::INT);
    $result = $stmt->execute();

    if(!$result)
    {

      throw new PDOException('De query is niet gelukt.');
    }
  }
}


try
{
  $pdo = new PDO('mysql:host=localhost;dbname=website', 'gebruiker', 'wachtwoord');
  $pdo->setAttribute(PDO::ATTR_ERRMODE, PDO::ERRMODE_EXCEPTION);

  $user = new User($pdo);

  $wouter = $user->getName(5);
  $alex = $user->getName(7);
}

catch(PDOException $p)
{

  echo '[PDO] Er is een fout opgetreden op lijn '.$e->getLine().':';
  echo "<br />\n".$e->getMessage();
}

?>


Verder hoor je ook niks te echoën vanuit een methode, dit moet je returnen. Dit mag niet vanuit de constructor.


---Edit---
Deze code is wel heel brak die je nu hebt:
- Wachtwoord en Gebruikersnaam moet je private of protected maken, niet public. Zie mijn uitleg daarover hier.
- Elke functie heeft ook een public/private/protected
- echo niks vanuit een class
- Header(location : index.php), location : index.php is een string zet dit tussen quotes.
- Je vergeet de methode controleren af te sluiten
- Je vergeet de methode sessie_controleren af te sluiten
- Gebruik goede namen, class inloggen methode inloggen?
Gewijzigd op 25/03/2011 23:04:35 door Wouter J
 

25/03/2011 23:23:43
Quote Anchor link
Wouter J op 25/03/2011 22:59:11:
Je moet geen try catch systeem maken in je class, maar erbuiten:
(...)


Dit is niet per definitie zo. Exceptions kan je rethrowen, of gewoon weten dat iets niet goed ging.
Maar goed hier is het inderdaad niet de bedoeling. Hier is het volgens mij eigenlijk niet eens de bedoeling dat user die query doet...
 
Alex L

Alex L

25/03/2011 23:43:12
Quote Anchor link
Ik heb zover ik kon het aangepast maar kom niet verder, tips zijn welkom. Ondertussen ga ik de theorie maar weer lezen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

class Inloggen {

private $gebruikersnaam;
private $wachtwoord;

    private $database;
    
    public function getName(gebruikersnaam,wachtwoord)
    {

        $query = "SELECT gebruikersnaam,wachtwoord WHERE gebruikersnaam=':gebruikersnaam' AND wachtwoord=':wachtwoord'";
        $stmt = $this->database->prepare($query);            
        $stmt->bindParam(':gebruikersnaam', $gebruikersnaam);  
        $stmt->bindParam(':wachtwoord', $wachtwoord);              
        $result = $stmt->execute();        
        
        if(!$result)
            throw new Exception ('Onjuiste gebruikersnaam of wachtwoord');  
    }
            
    
    
    private function setSession() {

         this->getName();
        session_regenerate_id (sha1($gebruikersnaam));
        $_SESSION['gebruikersnaam'] = $gebruikersnaam;
        header ("location : index.php");
        }
    }


    
    public function getSession {
    
        if (isset($_SESSION['gebruikersnaam'])
        $this->gebruikersnaam = $_SESSION['gebruikersnaam'];
        $result = $this->getName();
        if ($result)
            return TRUE;
        }
    }
}

?>


Toevoeging op 26/03/2011 19:05:44:

Na verschillende tutorials nog een paar keer gelezen te hebben kom ik nog niet verder.

Waar zet je de fout afhandeling neer? In het procedure gedeelte met echo's of hoe? En stel je voor dat de gebruikersnaam en wachtwoord correct zijn, moet ik de sessie aanmaak dan in een object of in de procedure gedeelte zetten?

Heb rondgekeken op dit forum maar er is geen touw aan te knopen, ieder script is compleet anders ingedeelt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.