eerste script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rein Broekman

rein Broekman

02/05/2007 20:47:00
Quote Anchor link
ik heb een klein scriptje gemaakt om stroom,wattage of spanning te berekenen.
ik wil jullie er even overheen laten kijken om jullie mening te horen.
dit is mijn eerste script dus wees een beetje mild : ).
ik heb geprobeert te voorkomen dat mensen foute dingen kunnen doen met de invoervelden. ik zal vast nog iets missen of het wat netter kunnen schrijven maar dat hoor ik dan graag.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<html>
<head><title> De wet van vermogen
</title>
</head>
<Body>
<h2>De wet van vermogen</h2>
voer hier 2 waardes in en bereken het onbekende.
<form method="post" action="<?php echo $_SERVER[PHP_SELF];?>">
wat<input type="text" name="nummer1" value="<?php echo $_POST['nummer1'];?>">
spanning<input type="text" name="nummer2" value="<?php echo $_POST['nummer2'];?>">
stroom<input type="text" name="nummer3" value="<?php echo $_POST['nummer3'];?>">
<input type="submit" value="berekenen"><br>
</body>
</html>
<?php
$num1
=$_POST['nummer1'];
$num2=$_POST['nummer2'];
$num3=$_POST['nummer3'];
$reg= "^[0-9]{1,5}$";

if(ereg($reg, $num1)&&$num1>0&&(ereg($reg, $num3))&&$num3>0)
{

    $num2=$num1/$num3;
    echo 'de spanning =' . $num2 . '<br>';
}

elseif (ereg($reg, $num2)&&$num2>0&&(ereg($reg, $num3))&&$num3>0)
{

    $num1=$num2*$num3;
    echo 'het aantal wat ='. $num1 . '<br>';
}

elseif (ereg($reg, $num1)&&$num1>0&&(ereg($reg, $num2))&&$num2>0)
{

    $num3=$num1/$num2;
    echo 'de stroom =' . $num3 . '<br>';
}

else {
    echo "u moet minimaal 2 waardes invullen. deze waardes moeten tussen de 0 en 99999 liggen";
}




?>
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:16:01
 
Paul K

Paul K

02/05/2007 20:50:00
Quote Anchor link
$num1=$_POST['nummer1'];
$num2=$_POST['nummer2'];
$num3=$_POST['nummer3'];

geen goede beveiliging!
gooi er strip_tags() overheen bijv
 
Rein Broekman

rein Broekman

02/05/2007 20:53:00
Quote Anchor link
als ik het goed heb mag je alleen waarde van 0-9 invoeren. dus is dat dan nodig?
 
Paul K

Paul K

02/05/2007 20:58:00
Quote Anchor link
ja, en alsnog. Extra beveiligen is nooit erg!
 
Marvin S

Marvin S

03/05/2007 05:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$num1
=$_POST['nummer1'];
$num2=$_POST['nummer2'];
$num3=$_POST['nummer3'];
?>


je gooit hier de variabele nummer1 in variabele num1
etc
etc

dat is het zelfde als dat jij een beker melk eerst overgiet in een andere beker en dan pas opdrinkt.. zonde van je tijd en moeite..

snapje hem?
ALS je dit toch doet.. gooi er dan meteen een beveiliging overheen zoals paul al aangaf


iets als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(is_numeric($_POST['nummer1'])){
    $num = trim($_POST['nummer1']);
}
else{
    echo 'nummer1 is geen getal';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Marvin S
 
- SanThe -

- SanThe -

03/05/2007 09:59:00
Quote Anchor link
Je checkt nergens of de variabelen wel bestaan.
Zet dit eens bovenin je script.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// rest van je script
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.