Eerste woord van een bericht

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bram

Bram

02/06/2008 18:06:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraag is en hoe is het mogenlijk om uit een variable tekst het eerste woord te nemen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$bericht
= 'Ik zou graag het eerste woord van deze tekst willen hebben in dit geval is dat Ik maar bij een andere tekst kan dat een ander woord zijn';

$eerstewoord = '????';

//welke functie zou ik hier voor moeten gebruiken//
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bram
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:10:34
 
Citroen Anoniem Graag

Citroen Anoniem Graag

02/06/2008 18:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    $sBericht
= 'Ik zou graag het eerste woord van deze tekst willen hebben in dit geval is dat Ik maar bij een andere tekst kan dat een ander woord zijn';
    $aWoorden = explode(' ', $sBericht, 2);
    
    echo $aWoorden[0];
?>


Edit:

Derde (optionele) parameter voor explode toegevoegd, omdat ik denk dat het de snelheid ten goede zal komen, zeker wanneer het lappen tekst zijn.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Citroen Anoniem Graag
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

02/06/2008 18:10:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$woorden
= explode(' ', trim($bericht));
$eerstewoord = $woorden[0];
?>


Damn, je was me voor
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Onbekend Onbekend
 
- SanThe -

- SanThe -

02/06/2008 18:12:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$bericht
= 'Ik zou graag het eerste woord van deze tekst willen hebben in dit geval is dat Ik maar bij een andere tekst kan dat een ander woord zijn';
$array = explode(' ', $bericht, 2);
$eerstewoord = $array[0];
?>
 
Onbekend Onbekend

Onbekend Onbekend

02/06/2008 18:55:00
Quote Anchor link
Geen dank ;)
 
Bram

Bram

02/06/2008 19:00:00
Quote Anchor link
Nou Fréek, Tommy en SanThe Bedankt het werkt waar voor ik het nodig had :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.