Eigen errors Zend Captcha

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen, implementeren en testen van PHP-oplossingen en Apps voor klanten en bedrijfsprocessen; Opstellen van requirements en uitwerken van de oplossingen; Testen van software en borgen van een soepele overdracht, inclusief documentatie; Proactief adviseren vanuit eigen expertisegebied over ontwikkelingen en verbeterpunten in technische toepassingen en processen binnen de organisatie. Hier ga je werken De organisatie is een ambitieuze en vooruitstrevende speler in de markt in de regio Rotterdam. Ze zijn de snelst groeiende in hun branche. Met een excellent aanbod en service willen zij de beste keuze zijn voor hun bestaande en nieuwe klanten. Dit alles doen

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag bij een van onze klanten actief in de High Tech Industrie. Onze klanten zijn voornamelijk gelokaliseerd in de omgeving van Eindhoven. Wij zijn erg selectief als het gaat om de projecten die wij accepteren en richten ons dan ook alleen op innovatieve en complexe projecten. Omdat onze klanten voornamelijk gespecialiseerd zijn in de machinebouw, werk jij ook vaak dicht tegen de machines aan. Ons team bestaat momenteel uit Embedded engineers, IOT developers en Cloud engineers. Wij werken voornamelijk aan Microsoft projecten waar er gebruik wordt gemaakt van WPF, UWP, .NET Core

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior/senior Front-end developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Programmeur / Developer

Voor een familiebedrijf in Doetinchem, actief in de machinebouw voor de food-sector, zijn wij op zoek naar een programmeur / developer. In deze functie ben je werkzaam in een team van 5 medewerkers. Je werkzaamheden bestaan onder andere uit het verhelderen van requirements vanuit de opdrachtgever, de klant en de afdeling ontwikkeling. Je verricht haalbaarheidsstudies en werkt specificaties uit die je afstemt met de opdrachtgever. Je ontwerpt design in software en stemt af met je collega's. De huidige vision-systemen zijn geschreven in C software, welke draait op een CUDA platform. Je schrijft en codeert software en zal gaan testdraaien. Tot

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Senior Javascript developer

Functie Het platform is gebouwd in een moderne JavaScript stack, die gebruikt maakt van:  React.js  Redux  TypeScript  Node.js  Google Cloud functions (node.js)  Semantic UI Alle code wordt getest en beoordeeld door collega developers. De continuous integration pipeline maakt het mogelijk om elke dag waarde te leveren aan hun klanten. Het ontwikkelproces is pragmatisch en gebaseerd op Scrum. Wat je zult doen: Ten eerste kun je nadrukkelijk jouw eigen stempel drukken op de technologie, het product en de cultuur van het bedrijf. Je bent bezig met het uitwerken van de architectuur van nieuwe functionaliteiten op

Bekijk vacature »

Database ontwikkelaar

Functieomschrijving Wil jij aan gave logistieke softwareprojecten werken en bij een uniek softwarebedrijf in de regio van Tilburg? Wacht niet langer en reageer snel op deze vacature. Als Database ontwikkelaar ga je aan de slag het schrijven van stored procedures en verder uitbouwen van de SQL database. Je werkt in een database team, met allemaal mensen die energie krijgen van software en techniek. Verder krijg je als taak: Optimaliseren en uitbouwen van de MS SQL databases die gebruikt worden; Optimaliseren van query's, waardoor er efficiënter gewerkt kan worden; Je werkt met de technieken T-SQL of PL/SQL; Bij interesse kan je

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Doorontwikkelen van software; Ontwikkelen en testen van nieuwe functionaliteiten; Implementaties van nieuwe functionaliteiten en updates; Verzorgen van technische migraties naar nieuwe frameworks; Verwerken van incidenten. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de regio Amsterdam, draagt bij aan het verbeteren van de veiligheid en efficiëntie van de Nederlandse infrastructuur door het ontwikkelen van afgemeten software oplossingen. Zo passen zij location intelligence toe om onderhoud en reparaties efficiënt te laten verlopen. Verder zorgen deze systemen dat incidenten zo snel mogelijk worden opgelost. Als Front-end Developer ben jij samen met je team betrokken met het (door)ontwikkelen van

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Heb jij veel kennis van ASP.NET Webforms en wil jij juist de overstap maken naar ASP.NET Core? Wij zijn per direct op zoek naar een ervaren .NET Webdeveloper die met ons samen ons platform wilt herschrijven van ASP.NET Webforms naar ASP.NET Core. Voor jou de unieke kans om met ons samen te innoveren en kennis op te doen van de nieuwste technieken binnen de Microsoft Stack. Wij hebben een development team met 10 IT specialisten bestaande uit onder andere 4 backend .NET developers en twee front-end developers. Wij zijn continu bezig om ons als team en bedrijf te blijven

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een gepassioneerde Full Stack C#.NET Software Developer. Als Software Developer ben je verantwoordelijk voor het ontwikkelen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere ontwikkelaars en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Testen en valideren van de ontwikkelde software. Ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je gaat aan de slag met diverse technologieën en frameworks. Denk hierbij aan C#, JS frameworks, HTML, CSS, TypeScript,

Bekijk vacature »

T-SQL Database developer

Functie omschrijving Ben jij een ETL database specialist? Houd jij ervan om te puzzelen met Databases, Query's & Stored procedures? Zoek jij uitdaging, vrijheid en verantwoordelijkheid? Zoek dan niet verder! Wij zijn per direct op zoek naar medior en senior database developers. Je gaat werken voor een relatief klein softwarebedrijf in omgeving Tilburg. Samen met 12 collega's (allemaal techneuten), ga jij je bezig houden met het bouwen en/of onderhouden van database software. Deze software wordt internationaal ingezet voor het automatiseren van logistieke processen. Jouw werkzaamheden gaan er als volgt uit zien: Je bent in een klein team met developers, verantwoordelijk

Bekijk vacature »

Software Programmeur PHP

Functie Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als PHP developer en zoek je een leuke platte organisatie? Lees dan snel verder! Voor een opdrachtgever in omgeving Capelle aan den IJssel dat zich gespecialiseerd heeft in het realiseren van veilige netwerkverbindingen zijn wij op zoek naar een leuke software developer ter versterking van het huidige team. Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen PHP, JAVA en Node.js. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

PHP Newbie

PHP Newbie

10/12/2008 22:50:00
Quote Anchor link
Heey allemaal,

Ik ben bezig met zend_captcha. Deze geeft echter als default error "Captcha value is wrong". Nu wil ik dit vervangen door mijn eigen error.

Ik heb hier 2 opties voor:
1. We openen Zend_Captcha_Word en veranderen daar de error melding
2. We voegen in Zend_Captcha_Word de volgende functie toe:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
     /**
     * Set error message of bad captcha
     *
     * @param string $message
     * @return Zend_Captcha_Word
     */

    public function setErrorMessage($message)
    {

        $this->_messageTemplates[self::BAD_CAPTCHA] = $message;
        return $this;
    }

?>


En dan kan ik gewoon de error meegeven bij het initialiseren.

Dit zijn beide geen ideale opties. Optie 1 niet omdat ik mijn error message flexibel wil houden en niet hard wil defineren. Optie 2 niet omdat ik daarmee een functie toevoeg aan het framework en ik de code daarmee niet meer kan kopieren naar een andere server met Zend zonder ook die aangepaste class mee te kopieren.

Wat blijft er dan nog over? Zend_Captcha_Word extenden, in die class de functie toevoegen uit optie 2 en vervolgens

$var = new deGeextendeClasse;
$var->SetErrorMessage('bla');

doen. Die optie valt echter ook af aangezien Zend_Captcha_Word een abstracte class is, dus de geextende class ook abstract moet zijn en die mag ik niet rechtstreeks benaderen.

En nu weet ik niet meer wat ik moet doen. Iemand die me hierbij kan helpen?

Groet
Newb
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:08:19
 
M Ypma

M Ypma

11/12/2008 00:20:00
Quote Anchor link
een abstracte klasse is er juist om ge-extend te worden! Hoezo mag dat volgens jou niet? Een abstracte klasse is als een Interface, echter mag je in een abstracte klasse al wel methodes uitschrijven.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/12/2008 10:28:00
Quote Anchor link
Ik zeg niet dat ik hem niet mag extenden, ik zeg dat ik hem niet rechtstreeks mag benaderen.

GeextendeClass::functie() mag niet.
 
M Ypma

M Ypma

11/12/2008 10:53:00
Quote Anchor link
Quote:
Zend_Captcha_Word een abstracte class is, dus de geextende class ook abstract moet zijn en die mag ik niet rechtstreeks benaderen.

Dat zei je dus niet, je zei dat hij ook abstract moet zijn, maar dat is onzin.
Maar ik snap wel je probleem nu idd.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/12/2008 14:57:00
Quote Anchor link
Dat is geen onzin. De geextende class van een abstracte class moet ook abstract zijn.
 
Bo az

Bo az

11/12/2008 15:12:00
Quote Anchor link
Natuurlijk hoef een geextende class van een abstracte class niet abstract te zijn. Hoe zou je anders ooit tot een concrete class kunnen komen?

Voorbeeld:
Voertuig zou een abstracte class kunnen zijn.
Auto erft van voertuig, maar is geen abstracte class, maar een concrete.
Het zelfde geldt ook voor bijvoorbeeld fiets etc.

Op je vraag heb ik niet direct antwoord, maar ik denk eigenlijk dat er nog een betere manier moet zijn, er zal bij het ontwerp toch wel rekening mee gehouden zijn dat de error message ook aangepast moet kunnen worden?
Zelf heb ik nog nooit met Zend_Captcha gewerkt, maar is er niet een vergelijkbare manier om een error message in te stellen zoals die er ook voor zend form elementen is?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/12/2008 16:57:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<?php
class Zend_Captcha_Word_Error extends Zend_Captcha_Word
{
     /**
     * Set error message of bad captcha
     *
     * @param string $message
     * @return Zend_Captcha_Word
     */

    public function setErrorMessage($message)
    {

        $this->_messageTemplates[self::BAD_CAPTCHA] = $message;
        return $this;
    }

    
    public function render(Zend_View_Interface $view, $element = null) { }
}

?>


Dat is een werkende functie, maar wanneer ik hem zo aanroep:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$error
= new Zend_Captcha_Word_Error();
$error->setErrorMessage('boe');
?>


Dan gaat dat natuurlijk niet werken, ik initieer namelijk een nieuwe class dus de error melding wordt niet aangepast.

Iemand die me kan vertellen wat ik nu moet doen?

Fatal error: Class test contains 1 abstract method and must therefore be declared abstract or implement the remaining methods (Zend_Captcha_Adapter::render)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
M Ypma

M Ypma

11/12/2008 18:19:00
Quote Anchor link
@Boaz and @PHP Newbie
I rest my case
 
Bo az

Bo az

11/12/2008 19:04:00
Quote Anchor link
Dat heeft te maken met de manier waar op het gebruikt moet worden, daar weet ik verder ook niet het fijne van.

Ik weet niet op welke manier je de captcha wil gebruiken, maar als dat Zend_Form_Element_Captcha is, dan heb ik het vermoeden dat je een melding via Zend_Form_Element_Captcha::setOptions zou moeten kunnen instellen. Helaas kan ik er verder heel weinig informatie over vinden.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/12/2008 21:37:00
Quote Anchor link
Ik gebruik inderdaad Zend_Form_element_Captcha en ik heb inderdaad ook het probleem dat de informatie verre van voor het oprapen ligt.

Bij een standaard formulier element doe je het gewoon zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    $veld
->addValidator('NotEmpty', true, array('messages' =>    array(
                                                                        'isEmpty' => 'Geef een waarde op',
                                                                    )));

?>


Zend_Captcha gebruikt echter zijn eigen validator:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
    /**
     * Validate the word
     *
     * @see    Zend_Validate_Interface::isValid()
     * @param  mixed $value
     * @return boolean
     */

    public function isValid($value, $context = null)
    {

        if (!is_array($value) && !is_array($context)) {
            $this->_error(self::MISSING_VALUE);
            return false;
        }

        if (!is_array($value) && is_array($context)) {
            $value = $context;
        }


        $name = $this->getName();

        if (isset($value[$name])) {
            $value = $value[$name];
        }


        if (!isset($value['input'])) {
            $this->_error(self::MISSING_VALUE);
            return false;
        }

        $input = strtolower($value['input']);
        $this->_setValue($input);

        if (!isset($value['id'])) {
            $this->_error(self::MISSING_ID);
            return false;
        }


        $this->_id = $value['id'];
        if ($input !== $this->getWord()) {
            $this->_error(self::BAD_CAPTCHA);
            return false;
        }


        return true;
    }

?>


En ik heb dus geen idee hoe ik die error anders aan zou kunnen passen dan op bovenstaande manier.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

13/12/2008 13:12:00
Quote Anchor link
:-)
 
PHP Newbie

PHP Newbie

15/12/2008 14:52:00
Quote Anchor link
(-:
 
PHP Newbie

PHP Newbie

18/12/2008 17:13:00
Quote Anchor link
:-(
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/12/2008 19:08:00
Quote Anchor link
)-:
 
Jelmer -

Jelmer -

25/12/2008 19:29:00
Quote Anchor link
Kan je hem niet extenden (ja, ook ik heb m'n twijfels hierbij wanneer ik dit zo typ) om de $_messageTemplates property te vervangen?

edit: of zou het via Zend...Captach::setOption('_messageTemplates', array()) lukken?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/12/2008 21:32:00
Quote Anchor link
Ik krijg het daarmee niet voor elkaar... Toch vreemd dat hier op internet ook niks over te vinden is, ik zal toch niet de enige zijn met dit probleem?
 
Jelmer -

Jelmer -

25/12/2008 22:54:00
Quote Anchor link
Wat probeer je op het moment? Kan je een hele kleine setup maken waarin je alleen dit probleem naar voren kan laten komen?

(Ik heb ZF wel in m'n include_path staan, maar gebruik het zo goed als nooit. Wanneer je een opstapje geeft is het voor mij, en anderen de drempel wat lager om te proberen.)

Of kan je anders laten zien hoe je de instanties aanmaakt & raadpleegt?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

25/12/2008 23:47:00
Quote Anchor link
Dit is het hele captcha verhaal:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
    $captcha
= new Zend_Form_Element_Captcha('captcha', array('captcha' => array('captcha' => 'Image',
                                                            'fontSize' => 38,
                                                            'wordLen' => 5,
                                                            'timeout' => 300,
                                                            'LineNoiseLevel' => 4,
                                                            'DotNoiseLevel' => 30,
                                                            'ErrorMessage' => 'test',
                                                            'font' => $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/KINGRICH.TTF',
                                                            'imgDir' => $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'] . '/application/tmp/captcha/',
                                                            'imgUrl' => Zend_Controller_Front::getInstance()->getBaseUrl().'/application/tmp/captcha/'),
                                                            'imgAlt' => 'Captcha')
                                                            );

    
    $captcha->setLabel('Voer code in');
?>


Aanroepen doe ik zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
    $form
= new CaptchaForm();

    $this->view->form = $form;
    
    if ($this->_request->isPost())
    {

        $formData = $this->_request->getPost();
        
        if(!$form->isValid($formData))
        {

            $form->populate($formData);
        }

        else
        {
            $this->view->message = 'De goede code';
        }
    }

?>


Voorbeeld
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door PHP Newbie
 
Jelmer -

Jelmer -

26/12/2008 00:43:00
Quote Anchor link
Werkt het niet simpelweg zo? (even incompleet gekopieerd en geplakt)
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
$captcha
= new Zend_Form_Element_Captcha('captcha', array('captcha' => array(
    '_messageTemplates' => array(
        Zend_Captcha_Word::MISSING_VALUE => 'Missende value',
        Zend_Captcha_Word::MISSING_ID => 'Missende identiteit',
        Zend_Captcha_Word::BAD_CAPTCHA => 'BEEEP Fout!'
    ),
    'captcha' => 'Image',
    'fontSize' => 38,
    'wordLen' => 5,
    'timeout' => 300,
    'LineNoiseLevel' => 4,
    'DotNoiseLevel' => 30,
    'ErrorMessage' => 'test',
    'font' => '/Library/Fonts/Microsoft/Gill Sans MT.ttf',
    'imgDir' => '/tmp/'),
    'imgAlt' => 'Captcha')
    );

    
$captcha->isValid(array('captcha' => 'Pindakaas'));
    
var_dump($captcha);
?>

Wanneer ik nu $captcha->isValid(array('captcha' => 'Pindakaas')) aanroep, en var_dump($captcha) eruit gooi, zie ik alleen maar Nederlandse foutmeldingen in de dump.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelmer -
 
PHP Newbie

PHP Newbie

08/01/2009 00:13:00
Quote Anchor link
Heerlijk, dank u :-D
 

01/04/2009 10:30:00
Quote Anchor link
Geweldig!

Ik zat zelf te kloten met het volgende:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$captcha -> addErrorMessage('De tekens waren niet gelijk!');

maar dat werkte niet op de een of andere manier.. Nu deze maar eens proberen!
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.