Elseif script heeft een foute uitkomst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Matt van Leest

Matt van Leest

11/06/2020 18:30:10
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben voor een spelletje een puntentelling aan het maken. Iemand doet een voorspelling van de uitslag van een wedstrijd (b.v. 2 - 0) en deze wordt gespiegeld met de werkelijke uitslag (b.v. 1 - 1). Hieraan worden dan een aantal punten toegekend, b.v.:
puntentelling:
* toto-uitslag goed = 25 punten
* toto-uitslag goed + uitslag goed = 50 punten
* toto-uitslag goed + thuis doelpuntgoed = 30 punten
* toto-uitslag goed + uit doelpunt goed = 30 punten
* toto-uitslag fout + thuisdoelpunt goed = 5 punten
* toto-uitslag fout + uit doelpunt goed = 5 punten
* niets goed = 0 punten [/i]

Ik heb het volgende geprobeerd te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php

$U_th
=1; //Werkelijke uitslag thuis doelpunt
$U_ui=2; //Werkelijke uitslag uit doelpunt
$V_th=2; //Voorspelling thuis doelpunt
$V_ui=3; //Voorspelling uit doelpunt


        if($U_th === $V_th && $U_ui === $V_ui){
            $punt1=50;
        }
elseif($U_th > $U_ui && V_th > $V_ui && $U_th === $V_th || $U_ui === $V_ui){
            $punt1=30;
        }
elseif($U_th < $U_ui && V_th < $V_ui && $U_th === $V_th || $U_ui === $V_ui){
            $punt1=30;
        }
elseif($U_th > $U_ui && V_th > $V_ui){
            $punt1=25;
        }
elseif($U_th < $U_ui && V_th < $V_ui){
            $punt1=25;
        }
elseif($U_th==$U_ui && $V_th==$V_ui){
            $punt1=25;
        }
elseif($U_th == $V_th || $U_ui == $V_ui){
            $punt1=5;
        }
else{
            $punt1=0;
        }

        echo '<p>Je hebt met deze toto uitslag '.$punt1.' punten verdiend<br />';
        ?>


Nu geeft de derde elseif 0 punten terwijl dat 25 moet zijn, de andere geven wel een goede uitslag, geen idee hoe dat komt. Ik heb ook al geprobeerd van plaats te verwisselen, werkt ook niet. Heeft iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 12:01:44
 
Jan R

Jan R

11/06/2020 18:41:14
Quote Anchor link
3° else = $U_th > $U_ui
terwijl U_TH=1 enU_ui=2 kan daar niet geraken. 1 zal nooit groter zijn dan 2. :)
Zelfde voor V_th en v_ui. 2 is niet groter dan 3
 
Matt van Leest

Matt van Leest

11/06/2020 18:44:10
Quote Anchor link
Klopt, maar vul maar eens in :
$U_th=2;
$U_ui=1;
$V_th=3;
$V_ui=2;
 
Matt van Leest

Matt van Leest

07/07/2020 12:54:49
Quote Anchor link
Opgelost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.