elseif toont niet alles

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Ervaren PHP ontwikkelaar

Functie Jij als PHP ontwikkelaar komt te werken in een team van 4 andere PHP ontwikkelaars. Je zult je voornamelijk bezig houden met: – Het ontwikkelen van nieuwe features – Doorontwikkelen van de API – Nadenken over de technische infrastructuur – Datakwaliteit Samen met het team ben jij verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de software en om de positie als marktleider in Europa te behouden. Ze werken volgens SCRUM in 2 wekelijkse sprints, werken met Jira voor alle tickets en communiceren veel via Slack. Eisen • Minimaal 3 jaar ervaring als back end developer • Je hebt affiniteit met

Bekijk vacature »

Infrastructure Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12945 Introductie Our client is one of the most innovative companies within the Netherlands. Currently we are looking for an Infrastructure Platform Engineer. Within this role you will be developing the infrastructure. Functieomschrijving Within this role you are responsible in the development of our distributed data and compute platform infrastructure. You will design, develop and implement new features and fixes. Next to this you will integrate and configurate other packages that supports the development of tuning applications within the organisation. You will support customer sites remotely. Design and implement the

Bekijk vacature »

Medior .NET Ontwikkelaar

In het kort Als .NET ontwikkelaar ga je binnen onze business unit Transport en Logistiek aan de slag complexe maatwerk software voor bedrijf kritische systemen binnen de technische automatisering. Denk bijvoorbeeld een IoT-oplossing voor de logistieke sector waarbij we van ruim 200.000 machines de telemetrie en events verwerken. We zijn actief in de distributielogistiek, havenlogistiek en productielogistiek. Naast C# en .NET Core maken we ook gebruik van Azure technologie. En als trotse Microsoft Gold Partner leren we graag van en met jou. Wil jij jezelf blijven ontwikkelen binnen de technische automatisering met .NET, dan gaan we deze uitdaging graag met

Bekijk vacature »

Ervaren Software Developer

Functie omschrijving Ben jij een ervaren Software Developer, en heb je ervaring met technieken zoals C#, MS Access & SQL? Vind jij het leuk om maatwerk software te ontwikkelen voor klanten in een specifieke branche? Dan is dit de baan voor jou! Als ontwikkelaar ben jij samen met een team van 12 collega’s verantwoordelijk voor het bouwen van nieuwe functionaliteiten en het uitbreiden van de core applicatie. Belangrijk is dat je ervaring hebt met C# en MS Access. Je bent flexibel en klantvriendelijk ingesteld, omdat het belangrijk is om de klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Thuiswerken

Bekijk vacature »

Software developer (Python)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en houden ze zo nu en dan pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Je hebt in je werk oog voor kwaliteit, risico’s en het klantbelang. Communicatie met

Bekijk vacature »

.Net Front-end Ontwikkelaar

Wij zoeken een .Net Front-end Ontwikkelaar! Omschrijving Kun jij snel schakelen en ben je stressbestendig? Dan zoeken wij jou! Als .Net Front-end Ontwikkelaar help je mee aan de webapplicatie die over de hele wereld door allerlei bedrijven wordt gebruikt. Je werkt daarnaast mee aan nieuwe en verbeterde functionaliteiten en helpt met het oplossen van bugs. Over de opdrachtgever Je komt te werken in een ambitieus team dat zich blijft ontwikkelen. Dit is alle informatie die we nu kunnen delen over de werkplek. Als jij de .Net Front-end Ontwikkelaar bent voor deze job, vertellen we je snel nóg meer. Eisen Heb

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

Java Full Stack Developer

Java Full Stack developer What makes Cognizant a unique place to work? The combination of rapid growth and an international and innovative environment! This is creating a lot of opportunities for people like YOU — people with an entrepreneurial spirit who want to make a difference in this world. At Cognizant, together with your colleagues from all around the world, you will collaborate on creating solutions for the world's leading companies and help them become more flexible, more innovative and successful. And this is your chance to be part of the success story: we are looking for a (Senior) Java

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als senior .NET ontwikkelaar en aankomend lead developer ben jij in één van de drie development teams verantwoordelijk voor het volgende: • Jij hebt een oogpunt op modernisering en bent verantwoordelijk voor de technische staat en architectuur van de applicatie; • Jij bent verantwoordelijk voor het reviewen van de technische haalbaarheid van verschillende onderwerpen; • Jij bent verantwoordelijk voor een goede aansluiting binnen het multidisciplinaire team en de bijbehorende taken; • Jij bent verantwoordelijk voor het aandragen van verbetervoorstellen en ontwikkelstandaarden in zowel de techniek als architectuur; • Jij bent meewerkend voorman en ondersteunt en coacht jouw team op

Bekijk vacature »

Gezocht: Ervaren VB6 developer met C# ambitie!

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf is een vooraanstaande softwareleverancier die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van software pakketten voor autoschade herstel bedrijven. De software wordt gebruikt door meer dan de helft van alle autoschade herstel bedrijven in Nederland. Het team van professionals is op zoek naar getalenteerde collega developers die hun vaardigheden willen inzetten om het bedrijf te laten groeien. Functieomschrijving Voor dit bedrijf zoek ik een ervaren VB6 / VB.NET developer met interesse om op termijn verder te gaan in C#. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het onderhouden van de bestaande softwarepakketten. Een deel van de code is nog

Bekijk vacature »
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

14/12/2015 13:29:49
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een progressbar. Maar nu loop ik op het volgende mis.
Doe ik dit als code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
// set database server access variables:
$host = "localhost";
$user = "";
$pass = "";
$db = "voetbal";
// open connection
$con=mysqli_connect($host, $user, $pass) or die ("Unable to connect!");
// select database
mysqli_select_db($con, 'voetbal') or die ("Unable to select database!");
// create query
$ClubCheck = mysqli_query($con, "SELECT club from users WHERE id = '$id'");
$ClubCheck2 = mysqli_query($con, "SELECT leeftijd from users WHERE id = '$id'");
$ClubCheck3 = mysqli_query($con, "SELECT positie from clubs WHERE user_id = '$id'");
$ClubCheck4 = mysqli_query($con, "SELECT clubthuisgoals, clubuitgoals from wedstrijden WHERE user_id = '$id'");
if ($ClubCheck2 > "1") {
     echo "<div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:3%';>
    3%</div></div>"
;
}

elseif ($ClubCheck2 > "1" && $ClubCheck3 > "1") {
     echo "<div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:6%';>
    6%</div></div>"
;
};
?>


dan weergeeft hij alleen "3%".

Doe ik dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
// set database server access variables:
$host = "localhost";
$user = "";
$pass = "";
$db = "voetbal";
// open connection
$con=mysqli_connect($host, $user, $pass) or die ("Unable to connect!");
// select database
mysqli_select_db($con, 'voetbal') or die ("Unable to select database!");
// create query
$ClubCheck = mysqli_query($con, "SELECT club from users WHERE id = '$id'");
$ClubCheck2 = mysqli_query($con, "SELECT leeftijd from users WHERE id = '$id'");
$ClubCheck3 = mysqli_query($con, "SELECT positie from clubs WHERE user_id = '$id'");
$ClubCheck4 = mysqli_query($con, "SELECT clubthuisgoals, clubuitgoals from wedstrijden WHERE user_id = '$id'");
if ($ClubCheck2 > "1") {
     echo "<div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:3%';>
    3%</div></div>"
;
}

if ($ClubCheck2 > "1" && $ClubCheck3 > "1") {
     echo "<div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:6%';>
    6%</div></div>"
;
};
?>

Dan weergeeft hij 3% en 6% onder elkaar.

Waarom werkt bij mij in de eerste code de elseif niet?
- Ariën -:
Topictitel aangepast
Gewijzigd op 14/12/2015 16:27:49 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 14:31:31
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/12/2015 13:39:06
Quote Anchor link
Bij een succesvolle SELECT retourneert mysqli_query() een object, maar je vergelijkt dat mysqli_result-object in if ($ClubCheck2 > "1") met een string. Je moet waarschijnlijk twee dingen aanpassen: tellen met SELECT COUNT(*) en die telling vervolgens uit het mysqli_result-object halen voor de if/elseif.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

14/12/2015 13:45:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19


$ClubCheck = mysqli_query($con, "SELECT club from users WHERE id = '$id'");
$ClubCheck2 = mysqli_query($con, "SELECT COUNT(leeftijd) FROM users WHERE id = '$id'");
$ClubCheck3 = mysqli_query($con, "SELECT COUNT(positie) FROM clubs WHERE user_id= '$id'");
$ClubCheck4 = mysqli_query($con, "SELECT clubthuisgoals, clubuitgoals from wedstrijden WHERE user_id = '$id'");
if ($ClubCheck2 > "1") {
     echo "<div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:3%';>
    3%</div></div>";
}
else if ($ClubCheck2 > "1" && $ClubCheck3 > "1") {
     echo "<div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:6%';>
    6%</div></div>";
}
else {
    echo "hoi";
};?>



Toch blijft nu enkel de 3% staan.

Ook in bijvoorbeeld deze vorm:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
$ClubCheck = mysqli_query($con, "SELECT club from users WHERE id = '$id'");
$ClubCheck2 = mysqli_query($con, "SELECT COUNT(*) AS leeftijd FROM users WHERE id = '$id'");
$ClubCheck3 = mysqli_query($con, "SELECT COUNT(*) AS positie FROM clubs WHERE user_id= '$id'");
$ClubCheck4 = mysqli_query($con, "SELECT clubthuisgoals, clubuitgoals from wedstrijden WHERE user_id = '$id'");
if ($ClubCheck2 > "1") {
     echo "<div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:3%';>
    3%</div></div>";
}
elseif ($ClubCheck2 > "1" && $ClubCheck3 > "1") {
     echo "<div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:6%';>
    6%</div></div>";
}
else {
    echo "hoi";
};?>


niet het gewenste effect
Gewijzigd op 14/12/2015 13:49:19 door bart de kinkelaar
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/12/2015 13:52:34
Quote Anchor link
Je slaat de resultaatset op in $ClubCheck2, maar controleert niet welk resultaat er in die resultaatset zit. Kijk maar eens wat er in $ClubCheck2 zit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
var_dump($ClubCheck2);
?>
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

14/12/2015 16:28:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
object(mysqli_result)#3 (5) { ["current_field"]=> int(0) ["field_count"]=> int(1) ["lengths"]=> NULL ["num_rows"]=> int(1) ["type"]=> int(0) }

object(mysqli_result)#4 (5) { ["current_field"]=> int(0) ["field_count"]=> int(1) ["lengths"]=> NULL ["num_rows"]=> int(1) ["type"]=> int(0) }


is wat hij laat zien op de pagina door vardump. De bovenste is ClubCheck2 (die hij gewoon laat zien. De tweede is de elseif ClubCheck3. Die hij niet laat zien.
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/12/2015 17:34:45
Quote Anchor link
Als ik het zo even snel bekijk is dat logisch.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
IF ($ClubCheck2 > 1)

ELSEIF ($ClubCheck2 > 1 && $ClubCheck3 > 1)

Als $ClubCheck2 > 1 komt hij direct in het eerste IF-blok terecht, en daardoor dus niet meer in het ELSEIF-blok.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/12/2015 17:45:48
Quote Anchor link
Ozzie, dit is geen formele logica, maar het heksenzusje PHP-logica. ;-)

$ClubCheck2 is een object. Geen boolean, integer of string. Daardoor is de if ($ClubCheck2 > "1") met een object links en een string rechts van de vergelijkingsoperator op zijn zachtst gezegd dubbelzinnig. Er staat namelijk letterlijk: "Als een object van het type mysqli_result groter is dan een string met het cijfer 1 …".

Vandaar dat ik opperde: haal eerst eens het resultaat van je query (een integer bij SELECT COUNT) uit de resultaatset (een databaseobject).
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/12/2015 17:49:31
Quote Anchor link
@Ward: lol ... ik ging er inderdaad vanuit dat het resultaat een integer was ... anders heeft de vergelijking weinig zin. De rest van mijn verhaaltje blijft wel overeind dat wanneer ie eenmaal in de IF is, ie niet meer in de ELSEIF komt.
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

14/12/2015 18:09:04
Quote Anchor link
@Ozzie, wat de hele bedoeling is, is dat als je hoger staat dan plek 16, je 3% voltooid hebt. Sta je hoger dan plek 16 en heb je een andere doelstelling gehaald, dan heb je 6% voltooid. Daarom had ik die IF en Else if op die manier gemaakt. Maar ik kan me voorstellen dat het niet de handigste manier was.

@Ward, ik ben even totaal de weg kwijt in wat je bedoeld..

Toevoeging op 14/12/2015 19:23:50:

Ik heb het een beetje aangepast. Het word nu een algemeen overzicht van behaalde en niet behaalde doelstellingen. Maar toch werkt het niet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
<?php
if(isset($_GET['id']))
{

  $id = intval($_GET['id']);
}
?>
<!DOCTYPE html>
<html lang="en">
  <head>
    <meta charset="utf-8">
    <meta http-equiv="X-UA-Compatible" content="IE=edge">
    <meta name="viewport" content="width=device-width, initial-scale=1">
    <title>Home - VoetbalLeven</title>
    <link href="css/bootstrap.min.css" rel="stylesheet">
  </head>
  <body><?php
// set database server access variables:
$host = "localhost";
$user = "root";
$pass = "";
$db = "";
// open connection
$con=mysqli_connect($host, $user, $pass) or die ("Unable to connect!");
// select database
mysqli_select_db($con, 'voetbal') or die ("Unable to select database!");
// create query
$ClubCheck2 = mysqli_query($con, "SELECT leeftijd FROM users WHERE id = '$id'");
$ClubCheck3 = mysqli_query($con, "SELECT positie FROM clubs WHERE user_id= '$id'");
$ClubCheck4 = mysqli_query($con, "SELECT wedstrijden FROM clubs WHERE user_id = '$id'");
$ClubCheck5 = mysqli_query($con, "SELECT punten FROM clubs WHERE user_id= '$id'");
if ($ClubCheck2 > "1") {
     $Check2 == '100';
     echo "<h2>Leeftijd ingevuld</h2>
     <div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:100%';>
    100%</div></div>"
;
}

elseif ($ClubCheck2 < "1") {
     $Check2 == '0';
     echo "<h2>Leeftijd ingevuld</h2>
     <div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:0%';>
    0%</div></div>"
;
}

if ($ClubCheck3 > "1") {
     $Check3 == '100';
     echo "<h2>Doelstelling competitie gehaald</h2>
     <div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:100%';>
    100%</div></div>"
;
}

elseif ($ClubCheck3 < "1") {
     $Check2 == '0';
     echo "<h2>Leeftijd ingevuld</h2>
     <div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:0%';>
    0%</div></div>"
;
}

if ($ClubCheck4 > "2") {
     $Check4 == '100';
     echo "<h2>Wedstrijd gespeeld</h2>
     <div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:100%';>
    100%</div></div>"
;
}

elseif ($ClubCheck4 < "1") {
     $Check4 == '0';
     echo "<h2>Wedstrijd gespeeld</h2>
     <div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:0%';>
    0%</div></div>"
;
}

if ($ClubCheck5 > "3") {
     $Check5 == '100';
     echo "<h2>Wedstrijd gewonnen</h2>
     <div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:100%';>
    100%</div></div>"
;
}

elseif ($ClubCheck5 < "2") {
     $Check5 == '0';
     echo "<h2>Wedstrijd gewonnen</h2>
     <div class='progress'>
  <div class='progress-bar' role='progressbar' aria-valuenow='60' aria-valuemin='0' aria-valuemax='100' style='width:0%';>
    0%</div></div>"
;
}

else {
    echo "hoi";
};
?>
</body>
</html>

Hij zou bij leeftijd en doelstelling gewoon 100% moeten aangeven. Maar hij doet bij alle 4 (nadat ik van alle elseifs die je hierboven nog ziet, else heb gemaakt) 100%. Wat is de reden?
Gewijzigd op 14/12/2015 19:27:06 door bart de kinkelaar
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

14/12/2015 19:50:57
Quote Anchor link
Je moet eerst zorgen dat je query een getal oplevert. Vervolgens moet je de juiste structuur gebruiken voor je if-statements. Als je if met elseif gebruikt, gaat ie als de if waar is naar de if, en komt ie dus niet meer in de elseif.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/12/2015 08:22:40
Quote Anchor link
Hier gaat het fout. Dit geeft namelijk géén resultaat (de leeftijd van de gebruiker), maar een resultaatset:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$ClubCheck2
= mysqli_query($con, "SELECT leeftijd FROM users WHERE id = '$id'");
?>

Je moet het resultaat (de leeftijd) nog uit de resultaatset halen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
if ($result = mysqli_query($con, "SELECT leeftijd FROM users WHERE id = '$id'")) {
    $row = mysqli_fetch_assoc($result);
    $ClubCheck2 = $row['leeftijd'];
}

?>

Hiermee hebben we het in drie stukken geknipt:

1. mysqli_query() retourneert een resultaatset óf false als de query mislukt, vandaar dat we deze uitkomst in een if kunnen gebruiken.

2. Met $row = mysqli_fetch_assoc($result) halen we vervolgens één rij uit de resultaatset.

3. Via $row['leeftijd'] halen we tot slot één kolom uit de ene rij.

Deze aanzet is ook bepalend voor de rest van je logische structuur. Stel nu dat die eerste if wél false is doordat de query inderdaad mislukt, wat moet er dan gebeuren? Of stel dat de query wel lukt, maar er geen rijen worden gevonden doordat de $id niet bestaat, wat dan?
 
Bart de kinkelaar

bart de kinkelaar

15/12/2015 12:14:22
Quote Anchor link
Het ziet er naar uit dat het inmiddels werkt na de uitleg van Ward. Thx!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.