e-mail bij ongewenst

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Niels Beckers

Niels Beckers

04/01/2007 00:50:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik zit met een probleem over e-mail, het komt namelijk bij de gratis e-mail adressen in ongewenste post. bij 'echte' is het wel correct.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
$headers
= 'MIME-Version: 1.0'. "\r\n";
$headers .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\n";
$headers .= 'X-Priority: 3'. "\r\n";
$headers .= 'X-MSMail-Priority: Normal'. "\r\n";
$headers .= 'X-Mailer: PHP/'.phpversion().''."\r\n";
$headers .= 'From: '.$sitenaam.' <info@'.$sitenaam.'.nl>'."\r\n";
$headers .= "Reply-To: ".$achternaam." <".$email.">\r\n";
$headers .= "XRemoteIP: ".$_SERVER['REMOTE_ADDR']."\r\n";
?>


dit heb ik nu, is er een mogelijkheid om meer? headers toe te voegen zodat ik geen Class hoef te gebruiken?

Niels
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 00:11:01
 
PHP Newbie

PHP Newbie

04/01/2007 01:18:00
Quote Anchor link
de FROM header meegeven ;-)
 
- -

- -

04/01/2007 01:23:00
Quote Anchor link
Zit er al bij hoor :D
 
Nino M

Nino M

04/01/2007 02:15:00
Quote Anchor link
Wat is jouw sitenaam?
wat ik heb hier ook last van, maar dit komt waarschijnlijk doordat er het woordje 'free' in voorkomt.
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 08:59:00
Quote Anchor link
@nino, onzin. als je bij wijze van een domein gebruik die heet free XXX porn zal je met goede headers er nog door komen
 
- Jim  -

- Jim -

04/01/2007 09:03:00
Quote Anchor link
Volgens mij heeft het te maken dat je webserver met mail mogelijkheid niet het IP-adres heeft welke in de MX record staat, of dat de reverse lookup van je IP niet overeen komt.
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 09:12:00
Quote Anchor link
klopt, en dan nog een stuk of 900 dingen waaraan een mailtje moet voldoen :))
 
Kevichill

Kevichill

04/01/2007 09:50:00
Quote Anchor link
lol =s
 
Niels Beckers

Niels Beckers

04/01/2007 14:22:00
Quote Anchor link
ik heb een sitenaam enzo dus daar ligt het niet aan, ook is de from aanwezig.

Iemand anders?
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

04/01/2007 14:30:00
Quote Anchor link
De reden dat een mail bij de ene provider in de ongewenste-mail-bak wordt geplaatst en in andere niet heeft te maken met bepaalde filters die de server uitvoerd over de binnenkomende mail.

Deze kunnen in sommige gevallen ook deels door de gebruiker zelf worden ingesteld. Je kunt geen garantie geven dat met een bepaalde tag de mail in de 'inbox' bevat.. zo jah, dan zouden alle spammers direct deze tag ook gaan gebruiken :P

Je mail wordt btw doorgaans als 'spam' gezien als deze geen FROM bevatten (dan komt deze waarsch. helemaal niet eens in je mailbox terecht. Maar buiten dat om zijn we overgeleverd aan de 'intelligentie' van filters e.d.
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 14:37:00
Quote Anchor link
pholeron, als jij een 'legaal' mailtje stuurd met juiste headers kom je er altijd door (tenzij je op een spamlijst staat maar dat is weeeeer een ander verhaal)
 
Martijn Wieringa

Martijn Wieringa

04/01/2007 14:42:00
Quote Anchor link
@Wes

Het ging er om dat de email bij sommige providers in 'ongewenste mail' verscheen en bij anderen in 'postvak in'. Niels wilde weten hoe de emails 'gegarandeerd' in de 'postvak in' kon komen (als ik het goed heb gelezen).

Ik stel alleen dat dit niet door headers te forceren is ;)
Ik stel wel, zoals jij ook zegt, dat met onjuiste/ontbrekende headers ze er NIET door komen ;)
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 14:47:00
Quote Anchor link
Pholeron schreef op 04.01.2007 14:42:

Ik stel alleen dat dit niet door headers te forceren is ;)


klopt dat dit van 2 kanten moet komen maar je kan hier voor 95% zelf iets aan doen
 
Nino M

Nino M

04/01/2007 15:00:00
Quote Anchor link
Jullie zeggen nu wel allemaal dat je de juiste headers moet hebben, maar kunnen jullie dan ook ff zeggen welke headers je juist moet gebruiken zodat het goed gaat?
of zijn de bovenstaande headers de juiste? nadat je alles goed hebt aangpast en dat ip veranderd hebt in het ip adres van de server?
 
Paul K

Paul K

04/01/2007 15:02:00
Quote Anchor link
Ik heb dit probleem ook, nog steeds geen oplossing vooor.
Maar hoeveel gratis e-mail adressen zijn er/
Ik ken zover alleen @hotmail.com @live.ext
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 15:05:00
Quote Anchor link
@nino zou je anders de headers van het mailtje dat je ontvangd even willen copypasten, kan ik je gericht zeggen waar het in zit
 
Nino M

Nino M

04/01/2007 15:15:00
Quote Anchor link
headers:
Delivered-To: ***@gmail.com
Received: by 10.90.27.13 with SMTP id a13cs33131aga;
Thu, 4 Jan 2007 06:07:59 -0800 (PST)
Received: by 10.67.106.3 with SMTP id i3mr10785901ugm.1167919679310;
Thu, 04 Jan 2007 06:07:59 -0800 (PST)
Return-Path: <[email protected]>
Received: from youngbits.nl (youngbits.nl [82.94.255.187])
by mx.google.com with ESMTP id m1si28354941ugc.2007.01.04.06.07.59;
Thu, 04 Jan 2007 06:07:59 -0800 (PST)
Received-SPF: pass (google.com: best guess record for domain of [email protected] designates 82.94.255.187 as permitted sender)
Received: (qmail 8882 invoked by uid 48); 4 Jan 2007 15:08:18 +0100
Date: 4 Jan 2007 15:08:18 +0100
Message-ID: <[email protected]>
To: Testmail <***@gmail.com>
Subject: Tools4Free activatie mail
FROM: Tools4Free <[email protected]>
Ik heb het nog nooit zo bekeken eigenlijk, ik zie ook al een paar keen anonymous staan, dat is vast niet de bedoeling.
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 15:21:00
Quote Anchor link
achter youngbits zit:

een open DNS
geen NS record

je mailserver:

zit achter een ander ip als je MX record
accepteerd geen postmaster of abusemail

Je zegt dat je bent '[email protected]' maar je mailserver zegt dat je bent 'youngbits.nl' .

Beetje hetzelfde als jij bij mij aanklopt of je binnen mag komen. Ik vraag hoe heet je dan, jij zegt piet, terwijl je een naamkaartje draagt waar henk op staat. Dikke kans dat ik je dan niet binnen laat
 
Nino M

Nino M

04/01/2007 15:25:00
Quote Anchor link
is dat op te lossen door bovenstaande headers te gebruiken eigenlijk? want doorgaans gebruik ik alleen de from header omdat het dan meestal al wel goed gaat, maar dit is eigenlijk ook mijn eerste site bij deze host...
 
- wes  -

- wes -

04/01/2007 16:22:00
Quote Anchor link
Meeste moet van je host afkomen, die hebben hun servers niet echt lekker (lekker echt niet) goed ingesteld. Dat naamplaatjeverhaal bijv is essentieel , dat moeten hun alleen doen
 
Niels Beckers

Niels Beckers

04/01/2007 17:44:00
Quote Anchor link
dus er is geen specifieke mogelijkheid?
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.