Email bijlage onder windows test server ok maar onder linux fout

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Rene Wennekes

Rene Wennekes

14/01/2014 16:31:37
Quote Anchor link
Hallo,

ik heb een php script waarbij een pdf als e-mail bijlage moet worden verstuurd. Dit lukt 100% goed op mijn windows test server (IIS).
Maar zodra ik hetzelfde wil doen op een linux webserver (RaspberryPI) met Apache dan krijg ik de mail met heleboel tekens in de mail.

Ik zal de hele pagina besparen en alleen de mail routine vermelden.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
      // email fields: to, from, subject, and so on
      $message = $bericht;
      $from_name = "factuur ".$invoice_number;
      $header = "From: ".$from_name." <".$email_from.">\r\n";

      // boundary
      $semi_rand = md5(time());
      $mime_boundary = "==Multipart_Boundary_x{$semi_rand}x";
      $header .= "\nMIME-Version: 1.0\n" . "Content-Type: multipart/mixed;\n" . " boundary=\"{$mime_boundary}\"";

      // multipart boundary
      $message = "This is a multi-part message in MIME format.\n\n" . "--{$mime_boundary}\n" . "Content-Type: text/plain; charset=\"iso-8859-1\"\n" . "Content-Transfer-Encoding: 7bit\n\n" . $message . "\n\n";
      $message .= "--{$mime_boundary}\n";

      // preparing attachments
      $data = chunk_split(base64_encode(file_get_contents($attach_file)));
      $message .= "Content-Type: {\"application/octet-stream\"};\n name=\"".$invoice_number.".pdf\"\nContent-Disposition: attachment;\n filename=\"".$invoice_number.".pdf\"\nContent-Transfer-Encoding: base64\n\n" . $data . "\n\n";
      $message .= "--{$mime_boundary}\n";

      if(mail($email_invoice, "$subject", $message, $header)) {
        print "<tr><td colspan='2'><br />You will receive a invoice email.</td></tr>\n";
        }
else {
        print "<tr><td colspan='2'><br />There is a error sending the invoice email.</td></tr>\n";
        }

?>
Gewijzigd op 14/01/2014 16:32:37 door Rene Wennekes
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 15:35:03
 
Erwin H

Erwin H

14/01/2014 16:38:23
Quote Anchor link
Ik maak me sterk dat deze headers niet in orde zijn en dat je daar het probleem moet zoeken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$message
.= "Content-Type: {\"application/octet-stream\"};"
?>
Gewijzigd op 14/01/2014 16:38:37 door Erwin H
 
Ivo P

Ivo P

14/01/2014 16:38:49
Quote Anchor link
zo te zien scheid jij de header-regels middels \n, de meeste dan, want de FROM doe je wel met \r\n

Volgens http://php.net/mail moet dat \r\n zijn.
Kan zijn dat de ene mailserver daar wat strikter in is dan de andere.
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

14/01/2014 17:00:17
Quote Anchor link
ok ik heb de \r eronder gezet maar heeft helaas geen effect.

hieronder stukje van een mail.

--==Multipart_Boundary_x67c03b52b3483efd1250df9d979e2d98x
Content-Type: {"application/octet-stream"};

name="VAC14.pdf"
Content-Disposition: attachment;
filename="VAC14.pdf"
Content-Transfer-Encoding: base64

JVBERi0xLjMKMyAwIG9iago8PC9UeXBlIC9QYWdlCi9QYXJlbnQgMSAwIFIKL1Jlc291cmNlcyAy
etc. etc. etc.
 
Ivo P

Ivo P

14/01/2014 17:02:38
Quote Anchor link
waarom eignelijk die { } in de content-type?

Toevoeging op 14/01/2014 17:03:50:

vergelijk ook eens met het voorbeeld op http://nl.wikipedia.org/wiki/Multipurpose_Internet_Mail_Extensions
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

15/01/2014 00:09:23
Quote Anchor link
Als ik van beide mails in outlook de bericht opties bekijk is het verschil dat deze regels

MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
boundary="==Multipart_Boundary_x3e13df8c34981cf8b3fc9355c1958368x"

bij de werkende mail in de bericht-opties staat en bij de andere staatie in het bericht zelf ...

even nogmaals; beide php(-bestanden) zijn gelijk.
 
- SanThe -

- SanThe -

15/01/2014 00:40:50
Quote Anchor link
Maak van al die \n en \n\n eens gewoon \r\n
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2014 09:09:32
Quote Anchor link
$message .= "--{$mime_boundary}\n";

Dat is een niet zo heel vaak gebruikte optie om

$message .= "--$mime_boundary\n";
of
$message .= "--".$mime_boundary."\n";

te bereiken.
Dat kan.

Maar op regel 18

$message .= "Content-Type: {\"application/octet-stream\"};\n nam

ik neem aan dat je daar van een variable voor het content-type naar een hardcoded versie bent gegaan en de { } hebt laten staan?
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

15/01/2014 10:40:57
Quote Anchor link
Met of zonder {} probleem blijft hetzelfde.

SAN: de \r\n\ heb ik enkele reacties geleden aangespast maar hielp ook niet.

Lees voorgaande reakties.

Gek is dat alleen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$header
.= "\nMIME-Version: 1.0\r\nContent-Type: multipart/mixed;\r\n boundary=\"{$mime_boundary}\"";
?>


de uitvoer onder de raspberrypi zich in de mail zelf terechtkomt.

Is het gebruik van . of spatie voor de \r\n van belang?


Rene
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2014 10:46:11
Quote Anchor link
ook die regel begint met \n dus zonder \r

Ik zou aan willen raden, om de headers 1 voor 1 op te nemen als:

$header .= 'een of andere header' . "\r\n";
$header .= 'een andere header' . "\r\n";

En dus niet met \n of \r\n halverwege

en ook niet beginnen met een enter.

Je voegt namelijk eerst een from header toe (regel 5) die afgesloten wordt met een enter, en daarna op regel 10 doe je nog een soort van enter.

Maar een mail bericht sluit de headers af middels een dubbele enter. Zeg maar een witregel tussen de headers en de mail content.

Als nu jouw linux mail server die \n wel als enter ziet, dan zit er dus een dubbele enter na de from-header en is de rest content van de mail.



Toevoeging op 15/01/2014 10:48:08:

andere tip:
als een mail meer is dan je simpelweg in 2 regels + mail() kwijt kunt, is het vaak veel eenvoudiger om PHPMailer of Swiftmailer te gebruiken.

Dat pakket is uitgebreid getest met bergen opties. Die zal automagisch een hoop van de headers regelen, zelf de juiste enters op de juiste plek zetten en controles doen op de invoer (is het een mailadres bijvoorbeeld)
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

15/01/2014 12:08:28
Quote Anchor link
Uit php.net

Note that there is a big difference between the behavior of this function on Windows systems vs. UNIX systems. On Windows it delivers directly to an SMTP server, while on a UNIX system it uses a local command to hand off to the system's own MTA.

The upshot of all this is that on a Windows system your message and headers must use the standard line endings \r\n as prescribed by the email specs. On a UNIX system the MTA's "sendmail" interface assumes that recieved data will use UNIX line endings and will turn any \n to \r\n, so you must supply only \n to mail() on a UNIX system to avoid the MTA hypercorrecting to \r\r\n.

If you use plain old \n on a Windows system, some MTAs will get a little upset. qmail in particular will refuse outright to accept any message that has a lonely \n without an accompanying \r.
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/01/2014 12:18:01
Quote Anchor link
Test eens wat er gebeurt als je de constante PHP_EOL gebruikt in plaats van allerlei varianten van \n en \r? Die constante is namelijk platform-afhankelijk.
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

15/01/2014 12:24:36
Quote Anchor link
Waar vind ik die PHP_EOL? php.ini?

heb de \r weggehaald en heb al een paar regels uit de body in de header kunnen plaatsen (raspberry (unix ))

boundary="==Multipart_Boundary_x907fa3a67a9aeacc5ac7661709f46fa8x"

This is a multi-part message in MIME format.
--==Multipart_Boundary_x907fa3a67a9aeacc5ac7661709f46fa8x
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit
En hier begint het bericht .................
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2014 12:26:15
Quote Anchor link
echo 'een string'. PHP_EOL;

PHP_EOL is gewoon een systeem constrante.

Toevoeging op 15/01/2014 12:28:17:

en overbodige enters mogen niet in de header staan.

Wat is nu je script en wat is de restulteren de mail (zie bron van de mail in je mailclient)
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

15/01/2014 12:32:33
Quote Anchor link
Is vervelend, dan moet ik een apart bestandje maken (os.inc.php) want aan dit php bestand wordt veel gewerkt op een windows iis test server en daarna gekopieerd naar de Linux web server.

Script volgt nog ....
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/01/2014 12:38:48
Quote Anchor link
Rene Wennekes op 15/01/2014 12:32:33:
Is vervelend, dan moet ik een apart bestandje maken (os.inc.php) want aan dit php bestand wordt veel gewerkt op een windows iis test server en daarna gekopieerd naar de Linux web server.
Met PHP_EOL zou dat nu juist overbodig moeten zijn. Daarom eerst even testen of dit de oplossing is, voordat je aan andere onderdelen van de mailheaders gaat sleutelen.
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

15/01/2014 12:41:35
Quote Anchor link
Kun je dan een voorbeeld geven van PHP_EOL en is deze dan voor beide versies hetzelfde?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

15/01/2014 12:44:43
Quote Anchor link
Van dit:

$headers .= 'een of andere header' . "\r\n";
$headers .= 'een andere header' . "\r\n";

maak je:

$headers .= 'een of andere header' . PHP_EOL;
$headers .= 'een andere header' . PHP_EOL;

Omdat de constante PHP_EOL platform-afhankelijk is, wordt dan automatisch op een specifiek platform de juiste string voor een End Of Line (EOL) ingevuld.
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

15/01/2014 13:22:18
Quote Anchor link
Goed heb alle \n vervangen door PHP_EOL.
Helaas werkt de bijlage op beide nu niet meer.

Helemaal onderaan de output.

Overigens is dit een link van o.a. 1 van de bronnen die ik gebruikt heb.
http://www.texelate.co.uk/blog/send-email-attachment-with-php/

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
      // boundary
      $semi_rand = md5(time());
      $mime_boundary = "==Multipart_Boundary_x{$semi_rand}x";
      $header .= "MIME-Version: 1.0".PHP_EOL;
      $header .= "Content-Type: multipart/mixed".PHP_EOL;
      $header .= "boundary=\"{$mime_boundary}\"";
      $header .= PHP_EOL;

      // multipart boundary
      $message = "This is a multi-part message in MIME format.".PHP_EOL.PHP_EOL;
      $message .= "--{$mime_boundary}".PHP_EOL;
      $message .= "Content-Type: text/plain; charset=\"iso-8859-1\"".PHP_EOL;
      $message .= "Content-Transfer-Encoding: 7bit".PHP_EOL.PHP_EOL.$bericht.PHP_EOL.PHP_EOL;
      $message .= "--{$mime_boundary}".PHP_EOL;

      // preparing attachments
      $data = chunk_split(base64_encode($attach_file)); //No need file-get-content because pdf is generated.
      $message .= "Content-Type: {\"application/octet-stream\"};".PHP_EOL;
      $message .= "name=\"".$invoice_number.".pdf\"".PHP_EOL;
      $message .= "Content-Disposition: attachment;".PHP_EOL;
      $message .= "filename=\"".$invoice_number.".pdf\"".PHP_EOL;
      $message .= "Content-Transfer-Encoding: base64".PHP_EOL.PHP_EOL.$data.PHP_EOL.PHP_EOL;
      $message .= "--{$mime_boundary}".PHP_EOL;

      //Sending
      if(mail($email_invoice, "$subject", $message, $header)) {
        print "<tr><td colspan='2'><br />You will receive a invoice email.</td></tr>\n";
        }
else {
        print "<tr><td colspan='2'><br />There is a error sending the invoice email.</td></tr>\n";
        }

?>



Output:

boundary="==Multipart_Boundary_xba62b5666df3404aa5393021e1c1ad89x"

This is a multi-part message in MIME format.

--==Multipart_Boundary_xba62b5666df3404aa5393021e1c1ad89x
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 7bit

Hier komt de tekst van de bericht-variabele.




--==Multipart_Boundary_xba62b5666df3404aa5393021e1c1ad89x
Content-Type: {"application/octet-stream"}; name="VAC31.pdf"
Content-Disposition: attachment;
filename="VAC31.pdf"
Content-Transfer-Encoding: base64

JVBERi0xLjMKMyAwIG9iago8PC9UeXBlIC9QYWdlCi9QYXJlbnQgMSAwIFIKL1Jlc291cmNlcyAy

IDAgUgovQ29udGVudHMgNCAwIFI+PgplbmRvYmoKNCAwIG9iago8PC9GaWx0ZXIgL0ZsYXRl
IDAgUgovQ29udGVudHMgNCAwIFI+RGVj

b2RlIC9MZW5ndGggMzcwPj4Kc3RyZWFtCnichZFBj9MwEIXv/RXvuHsZYid27N5aSpH2gEBEXQnt

xSVDNtvUXly3/fu4Qd0KhMJlpNG8783ojcTDrCBV4zxbNni3FpAVFQWaH/jQ5ImWNQqqVZmrrQRi

N5OGSoVaaTIKeyityZbXfsBX/Mzaypo/auyQ/aUQpCvUdU3Womlxt4x92zFSwGOIu3s0L3kvvlyP

Efp2zMW2yN3oVAoSFtqMSy9GH3nXsQ+cp7Shm9G/KG3JVCP1LaTE/pCicwlimlKSTDlSOo8W
Efp2zMW2yN3oVAoSFtqMSy9GH3nXsQ+C6zO

zh3aEF+nuVJdubXbpeMxwgfCZvG+FHi62/Yv2HJyve9w4rjnoWX/dP9XEhJmOgipqKrHJQIb
zh3aEF+nuVJdubXbpeMxwgfCZvG+992l

Y+Q5Gj4kfF6tISGKYvrMHLX97bBsHuf5VdPywlClR3kTknPDHOI/iLKCquuzhp5PjG3vPXuU
Y+BVqX

v4eQE0Bi7N3u0r1mz7JSujYWiTydCA/h2WMV+KL6FM7PHBmbfhgyjm06z9+I2ym/AElEt2gKZW5k

c3RyZWFtCmVuZG9iagoxIDAgb2JqCjw8L1R5cGUgL1BhZ2VzCi9LaWRzIFszIDAgUiBdCi9Db3Vu

dCAxCi9NZWRpYUJveCBbMCAwIDU5NS4yOCA4NDEuODldCj4+CmVuZG9iago1IDAgb2JqCjw8
dCAxCi9NZWRpYUJveCBbMCAwIDU5NS4yOCA4NDEuODldCj4+L1R5

cGUgL0ZvbnQKL0Jhc2VGb250IC9IZWx2ZXRpY2EtQm9sZAovU3VidHlwZSAvVHlwZTEKL0VuY29k

aW5nIC9XaW5BbnNpRW5jb2RpbmcKPj4KZW5kb2JqCjYgMCBvYmoKPDwvVHlwZSAvRm9udAovQmFz

ZUZvbnQgL0hlbHZldGljYQovU3VidHlwZSAvVHlwZTEKL0VuY29kaW5nIC9XaW5BbnNpRW5jb2Rp

bmcKPj4KZW5kb2JqCjIgMCBvYmoKPDwKL1Byb2NTZXQgWy9QREYgL1RleHQgL0ltYWdlQiAvSW1h

Z2VDIC9JbWFnZUldCi9Gb250IDw8Ci9GMSA1IDAgUgovRjIgNiAwIFIKPj4KL1hPYmplY3QgPDwK

Pj4KPj4KZW5kb2JqCjcgMCBvYmoKPDwKL1Byb2R1Y2VyIChGUERGIDEuNykKL0NyZWF0aW9uRGF0

ZSAoRDoyMDE0MDExNTEzMjQ1MykKPj4KZW5kb2JqCjggMCBvYmoKPDwKL1R5cGUgL0NhdGFsb2cK

L1BhZ2VzIDEgMCBSCj4+CmVuZG9iagp4cmVmCjAgOQowMDAwMDAwMDAwIDY1NTM1IGYgCjAw
L1BhZ2VzIDEgMCBSCj4+MDAw

MDA1MjcgMDAwMDAgbiAKMDAwMDAwMDgxMSAwMDAwMCBuIAowMDAwMDAwMDA5IDAwMDAwIG4gCjAw

MDAwMDAwODcgMDAwMDAgbiAKMDAwMDAwMDYxNCAwMDAwMCBuIAowMDAwMDAwNzE1IDAwMDAwIG4g

CjAwMDAwMDA5MjUgMDAwMDAgbiAKMDAwMDAwMTAwMCAwMDAwMCBuIAp0cmFpbGVyCjw8Ci9TaXpl

IDkKL1Jvb3QgOCAwIFIKL0luZm8gNyAwIFIKPj4Kc3RhcnR4cmVmCjEwNDkKJSVFT0YK



--==Multipart_Boundary_xba62b5666df3404aa5393021e1c1ad89x
Gewijzigd op 15/01/2014 13:59:41 door Rene Wennekes
 
Ivo P

Ivo P

15/01/2014 14:03:28
Quote Anchor link
maar hoe zien de headers er verder uit?

Laat ik een voorbeeld geven van een mailtje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
Return-Path: <[email protected]>
Received: from secure.halma.nl (secure.halma.nl [212.79.254.164])
    by server6.**-ict.nl (8.14.4/8.14.4) with ESMTP id s0FCN9vR021257
    for <phphulp@p***.nl>; Wed, 15 Jan 2014 13:23:09 +0100
Received: from www.phphulp.nl (unknown [212.79.254.176])
    by secure.halma.nl (Postfix) with ESMTPA id 31E337763A
    for <phphulp@p***.nl>; Wed, 15 Jan 2014 13:22:18 +0100 (CET)
Message-ID: <[email protected]>
Date: Wed, 15 Jan 2014 13:22:18 +0100
Subject: Nieuwe reactie op Email bijlage onder windows test server ok maar
 onder linux fout
From: PHPhulp <[email protected]>
To: Ivo <phphulp@p*****.nl>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/alternative;
 boundary="_=_swift_v4_138978853852d67d7a314b3_=_"


--_=_swift_v4_138978853852d67d7a314b3_=_
Content-Type: text/plain; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

Beste Ivo,

Er is een nieuwe reactie geplaatst op het forum beric=
ht Email bijlage onder windows test server ok maar onder linux fout door=
 Rene Wennekes waarop jij ook hebt gereageerd. Om deze nieuwe reactie te=
 bekijken ga je naar:

http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/ema=
il-bijlage-onder-windows-test-server-ok-maar-onder-linux-fout/93586/last=
/

Wil je deze of andere notificaties niet meer ontvangen, dan k=
un je dit als ingelogde gebruiker aanpassen op http://www.phphulp.nl/voo=
rkeuren/.

PHPhulp
http://www.phphulp.nl/

--_=_swift_v4_138978853852d67d7a314b3_=_
Content-Type: text/html; charset=utf-8
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

<html>
<head>

....


Je ziet hier een witregel na regel 16
Dat is het einde van de headers.

Een deel van de headers (die received from etc.) die zijn gedurende het verstuur en aflever proces toegevoegd.

Ik vermoed een witregels in de headers die jij hebt.

Toevoeging op 15/01/2014 14:07:14:

Als ik een alternatief mag voorstellen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
include 'phpmailer.class.php';

$mailer = new PHPMailer();
  $mailer->Subject = 'Voorbeeldje';
  $mailer->SetFrom('[email protected]', 'Webmaster van MijnSite.nl');
  $mailer->AltBody = 'Dit is het bericht.';
  $mailer->Body = '<html><body><h1>in html</h1><p>kan het ook</p></body></html>');
  $mailer->AddAddress('[email protected]', 'footje bar');
  $mailer->AddCC('[email protected]', 'footje bar nr 2');
  $mailer->AddBCC('[email protected]', 'footje bar nr 3');
  $mailer->AddAttachment('/home/mywebsite/public_html/file.pdf', 'factuur.pdf');
  $mailer->Send();
?>
Gewijzigd op 15/01/2014 14:08:37 door Ivo P
 
Rene Wennekes

Rene Wennekes

15/01/2014 14:30:36
Quote Anchor link
Dit zijn de headers (berichtopties outlook).

xnix:
==============================================================
Delivered-To: [email protected]
Received: by 10.180.77.101 with SMTP id r5csp273327wiw;
Wed, 15 Jan 2014 05:07:28 -0800 (PST)
X-Received: by 10.15.48.201 with SMTP id h49mr3460650eew.43.1389791247949;
Wed, 15 Jan 2014 05:07:27 -0800 (PST)
Return-Path: <[email protected]>
Received: from cpsmtp-fia02.kpnxchange.com ([191.121.247.5])
by mx.google.com with ESMTP id n47si7577370eey.245.2014.01.15.05.07.05
for <[email protected]>;
Wed, 15 Jan 2014 05:07:05 -0800 (PST)
Received-SPF: neutral (google.com: 191.121.247.5 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of [email protected]) client-ip=191.121.247.5;
Authentication-Results: mx.google.com;
spf=neutral (google.com: 191.121.247.5 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of [email protected]) [email protected]
Received: from raspberry3 ([80.61.205.8]) by cpsmtp-fia02.kpnxchange.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675);
Wed, 15 Jan 2014 14:05:29 +0100
Received: by raspberry3 (sSMTP sendmail emulation); Wed, 15 Jan 2014 14:05:29 +0100
Date: Wed, 15 Jan 2014 14:05:29 +0100
To: [email protected]
Subject: Faktuur VAC32
X-PHP-Originating-Script: 0:myvacancies.php
From: factuur VAC32 <[email protected]>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
Return-Path: [email protected]
Message-ID: <[email protected]>
X-OriginalArrivalTime: 15 Jan 2014 13:05:29.0858 (UTC) FILETIME=[7750DE20:01CF11F2]



Windoos
======================================================================================
Delivered-To: [email protected]
Received: by 10.180.77.101 with SMTP id r5csp273198wiw;
Wed, 15 Jan 2014 05:05:35 -0800 (PST)
X-Received: by 10.14.3.130 with SMTP id 2mr3569256eeh.36.1389791135421;
Wed, 15 Jan 2014 05:05:35 -0800 (PST)
Return-Path: <[email protected]>
Received: from cpsmtp-fia05.kpnxchange.com (cpsmtp-fia05.kpnxchange.com. [191.121.247.9])
by mx.google.com with ESMTP id d41si7668817eep.113.2014.01.15.05.05.35
for <[email protected]>;
Wed, 15 Jan 2014 05:05:35 -0800 (PST)
Received-SPF: neutral (google.com: 191.121.247.9 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of [email protected]) client-ip=191.121.247.9;
Authentication-Results: mx.google.com;
spf=neutral (google.com: 195.121.247.9 is neither permitted nor denied by best guess record for domain of [email protected]) [email protected]
Received: from FS8 ([70.61.205.8]) by cpsmtp-fia05.kpnxchange.com with Microsoft SMTPSVC(6.0.3790.4675);
Wed, 15 Jan 2014 14:05:17 +0100
Date: Wed, 15 Jan 2014 14:05:21 +0100
Subject: Faktuur VAC51
To: [email protected]
From: Naam VAC51 <[email protected]>
MIME-Version: 1.0
Content-Type: multipart/mixed;
Return-Path: [email protected]
Message-ID: <[email protected]>
X-OriginalArrivalTime: 15 Jan 2014 13:05:17.0433 (UTC) FILETIME=[6FE8F690:01CF11F2]
Gewijzigd op 15/01/2014 14:32:16 door Rene Wennekes
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.