E-Mail is blank bij FORM verzending

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

21/04/2013 19:06:39
Quote Anchor link
Hallo.

Ik heb zojuist een website gemaakt en alles werkt goed op de FORM sectie na.
Als ik mijn e-mail adres invul en verstuur, krijg ik in mijn mailbox alleen te zien:

Time: 21-04-2013 18:55
E-Mail:

Bij E-Mail moet natuurlijk wel mijn ingevulde gegevens komen te staan.
Hieronder vind je mijn HTML code van het FORM en daaronder de PHP voor verzending.


HTML voor op de Website
Quote:
<section class="form">
<p>Please, leave your email and we will keep you up-to-date</p>
<form action="php/subscibe.php" method="post" id="subscribe">
<input type="text" class="field" value="your email address" title="your email address" name="email" id="email-field" />
<input type="submit" class="submit-btn" value="Submit" />
</form>
<p class="result"></p>
</section>
<!-- end of form -->
:
PHP voor Verzending:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

$MAIL_TO
= '[email protected]';

$subject = "New Subscriber";
$time = date('d-m-Y H:i');

$email = $_POST['email'];

$body = "Time: $time\n";
$body.= "Email: $email\n";

$success = @mail($MAIL_TO, $subject, $body);

if ($success) {
    echo 'Thank you for subscribing!';
}
else {
    echo 'Please fix the errors above.';
}

?>



Het is in het Engels gedaan omdat ik met meerdere mensen aan het project werken en die zijn Engelstalig :)

Hopelijk kan iemand mij hier helpen.

Met vriendelijke groet,
Ivan Heerkens
Gewijzigd op 21/04/2013 19:09:59 door Ivan Heerkens
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 09:24:59
 
Michael R

Michael R

21/04/2013 19:34:20
Quote Anchor link
Hallo,

Probeer eens:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$body
.= "Email: ".$email."\n";

?>
 
Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

21/04/2013 19:38:05
Quote Anchor link
Helaas heeft dit niet geholpen.
Nu krijg ik

Time: 21-04-2013 19:36
Email: your email address


Echt raar... Hij pakt wat er standaard in het vak staat, de value en/of name van de FORM stukje van html
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2013 19:48:38
Quote Anchor link
Wat doet dat title-attribuut daar in die input?
 
Michael R

Michael R

21/04/2013 19:48:40
Quote Anchor link
Dat komt doordat de value van email al is ingevuld, probeer die eens weg te halen.
 
Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

21/04/2013 19:53:56
Quote Anchor link
Time: 21-04-2013 19:52
Email: your email address

Steeds hetzelfde...
Als ik op Submit druk komt ook de tekst terug "your email adress"
de "title=" bij FORM heeft dezelfde waarde.
Als ik die weglaat, krijg ik weer dit:

Time: 21-04-2013 19:53
Email:

Quote:
@Aar

Internet zei dat die erbij moest :P[/quote]
Gewijzigd op 21/04/2013 19:57:41 door Ivan Heerkens
 
Michael R

Michael R

21/04/2013 19:57:55
Quote Anchor link
probeer eerst te kijken of de waarde wel wordt gegeven.
 
Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

21/04/2013 20:00:58
Quote Anchor link
Michael R op 21/04/2013 19:57:55:
probeer eerst te kijken of de waarde wel wordt gegeven.


Hoe bedoel je?
Als ik zowel VALUE als TITLE weglaat is hij weer blank.

Time: 21-04-2013 19:59
Email:
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2013 20:01:40
Quote Anchor link
'title' is geen onderdeel van een input-veld. En als 'internet' dat zegt, dan ben ik benieuwd waar dat op internet verteld is ;-)
 
Michael R

Michael R

21/04/2013 20:01:53
Quote Anchor link
door te typen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo($_POST['email']);
?>
 
Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

21/04/2013 20:04:54
Quote Anchor link
Parse error: syntax error, unexpected T_ECHO in /public/sites/www.questevent.org/php/subscibe.php on line 11
 
Michael R

Michael R

21/04/2013 20:05:58
Quote Anchor link
je moet hem niet in die variabele doen, maar gewoon even buiten je script.
 
Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

21/04/2013 20:10:15
Quote Anchor link
Ah oops! oke, opgelost

maar nog altijd blank
Time: 21-04-2013 20:08
Email:
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2013 20:18:48
Quote Anchor link
Wat zit er in je $_POST, als je de boel verstuurt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
 
Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

21/04/2013 20:22:36
Quote Anchor link
- Aar - op 21/04/2013 20:18:48:
Wat zit er in je $_POST, als je de boel verstuurt?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";


Die code werkt ook niet :(

$email = $_POST['email'];

Dat is het enige wat ik met $_POST heb

Ook kreeg ik nu dit bij verzending:
Array
(
=>
)

Thank you for subscribing!
Gewijzigd op 21/04/2013 20:30:18 door Ivan Heerkens
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2013 20:56:49
Quote Anchor link
Die code werkt wel hoor, maar je formulierveld voor de mail wordt niet meegestuurd, blijft uit de extra 'debug-tekst'.
Controleer je wel met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {

Of je formulier verstuurd is?
Gewijzigd op 21/04/2013 20:58:25 door - Ariën -
 
Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

21/04/2013 21:06:05
Quote Anchor link
- Aar - op 21/04/2013 20:56:49:
Die code werkt wel hoor, maar je formulierveld voor de mail wordt niet meegestuurd, blijft uit de extra 'debug-tekst'.
Controleer je wel met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {

Of je formulier verstuurd is?


Nope, maar heb hem nu erin gezet, maar nog altijd blanko mail.
Misschien beter om de FORM en .php te herschrijven?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

21/04/2013 23:26:34
Quote Anchor link
$body.= "Email: ".$_POST['email']."\n";

Hoe heb je die code van mij geimplementeerd?
 
Willem vp

Willem vp

21/04/2013 23:37:48
Quote Anchor link
- Aar - op 21/04/2013 20:01:40:
'title' is geen onderdeel van een input-veld. En als 'internet' dat zegt, dan ben ik benieuwd waar dat op internet verteld is ;-)

Nou, om te beginnen in de HTML-standaards (HTML 4.01 en HTML 5). Eigenlijk de enige plaats waar het op het internet vermeld hoeft te worden. ;-)
 
Michael R

Michael R

22/04/2013 07:41:35
Quote Anchor link
staat $body niet op de verkeerde plaats van @mail.
En waarom @mail i.p.v. mail?
 
Ivan Heerkens

Ivan Heerkens

22/04/2013 16:23:29
Quote Anchor link
Dit is hoe ik de PHP nu heb

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php
$MAIL_TO
= '[email protected]';

$subject = "New Subscriber!";
$time = date('d-m-Y H:i');

$email = $_POST['email'];

$body = "Time: ".$time."\n";
$body.= "Email: ".$_POST['email']."\n";

$success = @mail($MAIL_TO, $subject, $body);

if($_SERVER['REQUEST_METHOD']=="POST") {
    echo 'Thank you for subscribing!';
}
else {
    echo 'Please fix the errors above.';
}

echo "<pre>".print_r($_POST,true)."</pre>";
?>


Na verzending de resultaat op de website:
Thank you for subscribing!Array
(
=>
)

Resultaat in de mail die ik krijg:
Time: 22-04-2013 16:24
Email:


[quote="Michael R op 22/04/2013 07:41:35"]
staat $body niet op de verkeerde plaats van @mail.
En waarom @mail i.p.v. mail?
[/quote]

Qua $body zou ik het niet weten, maar @mail of mail maakt niet uit beide zelfde resultaat.
Gewijzigd op 22/04/2013 16:27:48 door Ivan Heerkens
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.