Email komt niet aan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

26/02/2011 18:56:34
Quote Anchor link
Hallo PHPers!

Ik heb voor een klant een site gemaakt met een simpel contact formulier welke de mail verstuurd via php, basic stuff dus. althans dat dacht ik.

Nu komt de mail aan bij mij, bij mijn prive mail, bij mijn medewerkers overal behalve bij de klant.
email adres is 100x gecontroleerd en al maar hij komt gewoon niet aan, ook niet in de spam en er is ook geen filter of iets ingesteld.

Hij maakt gebruik van google apps net als ik.
Hoe zou dit kunnen komen? iedere suggestie is welkom!


Met vriendelijke groeten,
DirkJan Heinen
Heinen Design - RollComm media
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 00:53:47
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

26/02/2011 18:59:41
Quote Anchor link
mijn glazen bol zegt denkt dat jij verkeerde headers hebt.

waarom gebruik je geen swiftmailer of phpmailer?
 
Wesley PHP

Wesley PHP

26/02/2011 19:12:00
Quote Anchor link
Als hij niet bij de spam zit en hij word ook niet gefiltert, en bij de rest komt het wel aan dan ligt dat toch niet aan de headers?
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

26/02/2011 19:15:53
Quote Anchor link
Ja ik kan het me niet voorstellen dat het door de headers komt ofzo :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mail("[email protected],[email protected]", '[Auto klein Gunnewiek] '.$subject , $bericht3, "MIME-Version: 1.0\r\nContent-Type: text/html; charset=iso-8859-1\r\nFrom: $email \r\n");
?>
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

26/02/2011 19:16:31
Quote Anchor link
dan is mijn glazen bol stuk
 
- SanThe -

- SanThe -

26/02/2011 19:16:47
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

26/02/2011 19:16:56
Quote Anchor link
gebruik swiftmailer
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/02/2011 19:17:25
Quote Anchor link
Of phpMailer
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

26/02/2011 20:12:30
Quote Anchor link
zelfs met de "Juiste mail headers" van SanThe komt hij niet binnen.

what to do?
als ik een mail van een ander account stuur, dus mijn email ofzo naar het email adres waar het naar toe moet komt het wel binnen alleen niet via php? ik zal phpMailer of swiftmailer eens proberen
 
- SanThe -

- SanThe -

26/02/2011 20:29:29
Quote Anchor link
Laat de headers eens zien.
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

26/02/2011 22:40:31
Quote Anchor link
Dit is mijn code tot nu, gewoon een code die ik overal gebruik alleen het onderste stukje is nieuw met phpMailer, ja ik weet erg 'sloppy' gescript.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
<?php
                if (@ini_get('register_globals'))
                   foreach ($_REQUEST as $key => $value)
                                  unset($GLOBALS[$key]);
# ****************
# VERWERKEMAIL
# ****************


                
                $naam = $_POST['Naam'];
                $bedrijf = $_POST['Bedrijfsnaam'];
                $email = $_POST['Email'];
                $adres = $_POST['Contactadres'];
                $telnr = $_POST['Telefoon'];
                $subject = $_POST['Onderwerp'];
                $comment = $_POST['Bericht'];
                $datum = date("j-m-Y");
                $tijd = date("G:i");

                //$headers .= "";

                function ControleerEmail($a) {
                               return ereg("[A-Za-z0-9_-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9_-]+)*@[A-Za-z0-9-]+([\.]{1}[A-Za-z0-9-]+)+",$a);
                }


                if(empty($naam)){
                               $errormsg[] = "U heeft geen naam ingevuld";
                               $error = TRUE;
                }

                if(empty($email)){
                               $errormsg[] = "U heeft geen emailadres ingevuld";
                               $error = TRUE;
                }

                elseif(!ControleerEmail($email)){
                               $errormsg[] = "U heeft geen geldig emailadres ingevuld";
                               $error = TRUE;
                }

                if(empty($telnr)){
                               $errormsg[] = "U heeft geen telefoonnummer ingevuld";
                               $error = TRUE;
                }

                if(empty($subject)){
                               $errormsg[] = "U heeft geen onderwerp ingevuld";
                               $error = TRUE;
                }

                if(empty($comment)){
                               $errormsg[] = "U heeft geen bericht ingevuld";
                               $error = TRUE;
                }


                if ($error == TRUE) {
                               if (count($errormsg) > 0) {
                                    foreach ($errormsg as $err) {
                                        echo "<script>alert('".$err."!');</script>";    
                                    }
                               }
else{
                                   echo "<script>alert('U heeft niet alle verplichte velden juist ingevoerd!');</script>";
                               }

                               echo("<script>history.go(-1);</script>");
                               exit;
                }
else {
                               // Eindelijk het formulier versturen :D
                               $comment = nl2br($comment);
                               $bericht3 = "<font face='Tahoma' size='2'>
                               <br> <b>"
.$naam." stuurde op ".$datum." om ".$tijd." uur het volgende bericht:</b>\n
                               <br> \n
                               <br> <b>Naam:</b> "
.$naam." \n
                               <br> <b>Bedrijfsnaam:</b> "
.$bedrijf." \n
                               <br> <b>Contact adres:</b> "
.$adres." \n
                               <br> <b>E-mail:</b> "
.$email." \n
                               <br> <b>Telefoonnummer:</b> "
.$telnr." \n
                               <br> <b>Bericht:</b> \n
                               <br> \n
                               <br> "
.$comment." \n";      

/*
                               $bericht = stripslashes($bericht);
                               $bericht = htmlspecialchars($bericht);
                               $bericht = htmlentities($bericht);
*/
                              
                               //mail("[email protected]", '[Auto klein Gunnewiek] '.$subject , $bericht3, "MIME-Version: 1.0\r\nContent-Type: text/html; charset=iso-8859-1\r\nFrom: $email \r\n");

                    require_once('class.phpmailer.php');

                    $mail             = new PHPMailer(); // defaults to using php "mail()"
                    
                    $body             = $bericht3;
                    $body             = eregi_replace("[\]",'',$body);
                                        
                    $mail->SetFrom('[email protected]', 'dirkjan heinen');
                    $mail->AddReplyTo('[email protected]','Heinen Dirkjan');
                    $address = "[email protected]";
                    $mail->AddAddress($address, 'Auto Klein Gunnewiek');
                    $mail->Subject    = '[Auto klein Gunnewiek] '.$subject;
                    $mail->AltBody    = "To view the message, please use an HTML compatible email viewer!"; // optional, comment out and test

                    $mail->MsgHTML($body);
                    
                    if(!$mail->Send()) {
                      echo "Mailer Error: " . $mail->ErrorInfo;
                    }
else {
                      echo "Message sent!";
                    }



                               echo("<script>alert('Uw mail is verstuurd');</script>");
                               echo("<script>location.href='index.php';</script>");
                }


?>
Gewijzigd op 27/02/2011 13:24:39 door DirkJan Heinen
 
- SanThe -

- SanThe -

26/02/2011 22:56:37
Quote Anchor link
Staat dit script op rollcomm.nl? Zo ja, zet dat emailadres ook in de From.
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

27/02/2011 09:37:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?php
                $naam
= $_POST['Naam'];
                $bedrijf = $_POST['Bedrijfsnaam'];
                $email = $_POST['Email'];
                $adres = $_POST['Contactadres'];
                $telnr = $_POST['Telefoon'];
                $subject = $_POST['Onderwerp'];
                $comment = $_POST['Bericht'];
                $datum = date("j-m-Y");
                $tijd = date("G:i");

?>

Waarom variabelen opnieuw aanmaken?
Gebruik pregmatch ipv eregi --> laatstgenoemde is verouderd.

Haal de mailadressen even uit je code, om te voorkomen dat je mogelijk ongewenste mail krijgt.
Gewijzigd op 27/02/2011 09:38:22 door Obelix Idefix
 
DirkJan Heinen

DirkJan Heinen

27/02/2011 13:27:08
Quote Anchor link
- SanThe - op 26/02/2011 22:56:37:
Staat dit script op rollcomm.nl? Zo ja, zet dat emailadres ook in de From.


Nee hij draait gewoon op de site autoklein*********.nl

ik ben echt ten einde raad.
 
- SanThe -

- SanThe -

27/02/2011 14:23:20
Quote Anchor link
Als de afzender (From) niet correct is dan kan de mail geweigerd worden. Zie http://en.wikipedia.org/wiki/Sender_Policy_Framework
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.