e-mail script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Michel

Michel

21/04/2004 19:44:00
Quote Anchor link
Ik heb het e-mail script van de site gedownload en aangepast. Nadat ik het op mijn server heb gezet, en gestest. Ontving ik in mijn mailbox het bericht.
De afzender die werd weergegeven werd omschreven als httpd.
Vraag hoe kan ik dit veranderen zodat er een omschrijving staat die ik zelf wens of dat de daadwerkelijke afzender wordt weergegeven.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:10:46
 
Mitch X

Mitch X

21/04/2004 19:55:00
Quote Anchor link
Simpel hoor ->
$header .= "From: \"Naam\" <[email protected]>\r\n";
 
Michel

Michel

22/04/2004 13:07:00
Quote Anchor link
Mitch ku je mij vertellen waar ik dit in het script moet plaatsen. Ik ben een rookie waar het om PHP gaat dus please help!!!
 
Rick

Rick

22/04/2004 13:14:00
Quote Anchor link
hoe kan hij vertellen waar het in het script moet als hij het script niet heeft?

beetje onlogisch :X
 
Michel

Michel

22/04/2004 14:59:00
Quote Anchor link
Het script waarnaar ik refereer is het script dat op phphulp.nl te downloaden: is :http://www.phphulp.nl/php/scripts/1/127?PHPSESSID=3f55c7feb5826bf9fe5782c704b3084b

Dit script bedoel ik dus.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

22/04/2004 16:04:00
Quote Anchor link
In het volgende stukje gaan we werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
if (isset($_POST['address']) && isset($_POST['subject']) && isset($_POST['body'])) {
  if ($_POST['address'] == "" || $_POST['body'] == "") {
    print_error();
    print_form();
  }
else {
mail("[email protected]", $_POST['subject'], $_POST['body'] . "\n" . $_POST['address']);
    print_sent();
  }
}
else {
  print_form();
}

?>


Om bijvoorbeeld een goede afzendernaam te doen moet je zogenaamde headers mee geven aan je mail. En daar zijn er veel van. Maar voor jouw script niet. Zoals Mitch al zegt moet je de header met From gebruiken. Die ziet er dan zo uit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$header
= "From: \"Naam\" <[email protected]>\r\n";
?>


Zonder de punt, zoals Mitch suggereert, want er is nog geen $header.

Je mail commando moet ook wat aangepast worden:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
mail("[email protected]", $_POST['subject'], $_POST['body'] . "\n" . $_POST['address'], $header);
?>


Daar wordt dus de header meegestuurd met je e-mail.

Dus het totale script wordt dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
if (isset($_POST['address']) && isset($_POST['subject']) && isset($_POST['body'])) {
  if ($_POST['address'] == "" || $_POST['body'] == "") {
    print_error();
    print_form();
  }
else {
$header = "From: \"Naam\" <[email protected]>\r\n";
mail("[email protected]", $_POST['subject'], $_POST['body'] . "\n" . $_POST['address'], $header);
    print_sent();
  }
}
else {
  print_form();
}

?>


Plus natuurlijk de troep die er nog bijhoort, zoals het formulier en de meldingen.

Elwin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.