Email verzenden

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

.NET developer WO niveau voor predictive software

Bedrijfsomschrijving Dit bedrijf uit Den Bosch is om precies te zijn 15 medewerkers groot en ze ontwikkelen (predicitve) planning software. Dit doen zij voor allerlei mooie en bekende organisaties (bierbrouwerijen, gemeentes, oliemaatschappijen en diverse multinationals). Wegens meer en grotere vraag vanuit de klanten komen er nu posities vrij voor onder andere een .NET developer. Het bedrijf is goed met openbaar vervoer te bereiken. Functieomschrijving Je komt hier te werken in een team van 3 .NET developers en bent betrokken bij het gehele ontwikkelproces. Dus van idee naar ontwerp en van ontwikkeling tot testen en implementatie. Bij voorkeur ben je niet

Bekijk vacature »

Medior/Senior Front-end Developers gezocht (Utrech

Functie Het team bestaat uit 10+ gespecialiseerde (veel senior) front-end ontwikkelaars en ontwerpers die werken aan projecten voor klanten van verschillende groottes (kan twee jaar bezig zijn met 1 klant). Je helpt klanten met ingewikkelde front-end vraagstukken, hierbij kun je denken aan: UX/UI design, CI/CD, architectuur en integratie met back-end systemen. De werkzaamheden verricht je op locatie bij de klant, dit is vaak in de Randstad. De organisatiestructuur is plat en er heerst een informele sfeer, zo kun je met vragen dus terecht bij de directie. Er wordt veel nadruk gelegd op het bevorderen van persoonlijke ontwikkeling door middel van

Bekijk vacature »

Back-end developer

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een gemotiveerde SQL Developer/ functioneel consultant. Jij wordt verantwoordelijk voor zowel het ontwerpen en implementeren van SQL-databases als voor het in kaart brengen van de bedrijfsprocessen van een organisatie en het vertalen van deze processen naar IT-oplossingen. Jouw takenpakket komt als volgt uit te zien: Ontwerp en implementatie van SQL-databases: Je ontwerpt, ontwikkelt en implementeert SQL-databases om de data behoeften van de organisatie te ondersteunen; Analyse van bedrijfsprocessen: Je analyseert de bedrijfsprocessen van de organisatie om de behoeften van de klant te begrijpen en te vertalen naar

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Middelburg zijn wij op zoek naar een enthousiaste PHP / Symfony Developer. Een ambitieus persoon die het gemotiveerde development team komt versterken met het realiseren van nieuwe en complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor professionele groei? Dit ga je doen: Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Ervaren PHP Developer

Functie omschrijving Jelling IT zoekt ervaren PHP developer! Voor een organisatie in de regio Rhenen zijn wij op zoek naar een ervaren PHP developer die gaat functioneren als een verlengstuk van de klant. Jij bent iemand die technisch complexe zaken met enthousiasme aanvliegt. Je bent in staat om aan meerdere projecten te werken en werkt graag met de nieuwste technieken. In deze functie werk je veel samen met front-end developers en stel je alles in het werk om grote verschillen voor de klanten teweeg te brengen. Verder ben jij iemand die graag zichzelf uitdaagt en die altijd de beste wilt

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Bennekom gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Bedrijfsprofiel De organisatie waar je voor gaat werken heeft een onafhankelijk dataplatform ontwikkelt voor de agrarische sector.

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als ervaren .NET ontwikkelaar start jij een team met 12 programmeurs. Jullie zijn verantwoordelijk voor het huidige platform van deze organisatie. Als team werken jullie in tweewekelijkse sprints en starten jullie iedere dag met een stand-up. Jij werkt samen met jouw team aan het uitbreiden van het huidige platform door middel van nieuwe features. Daarnaast zorg jij er samen met jouw team voor dat het platform veilig is en gebruiken jullie de nieuwste technieken om deze veiligheid te waarborgen. Zo maken jullie gebruik van C# .NET, .NET Core, React, Azure, Kubernetes, ASP.NET, MVC. Jij gaat aan het werk in

Bekijk vacature »

Leidinggevend Full Stack Developer

Hé jij, nieuwe Pinkcuber! Ga aan de slag bij Pinkcube, online leverancier van promotieartikelen! Een innovatieve organisatie waar extra stappen zetten voor klanten de normaalste zaak van de wereld is. Ambitieus zijn we ook. ‘Naoberschap’ staat bij Pinkcube hoog in het vaandel; we helpen elkaar en iedereen is welkom. Pinkcube is Great Place to Work Certified, erkend leerbedrijf, maatschappelijk betrokken partner van stichting Present en partner van CliniClowns. En misschien wel jouw nieuwe werkgever. Wij zoeken namelijk een enthousiaste: Leidinggevend Full Stack Developer (40 uur, medior/senior) Ben jij klaar om baanbrekende ideeën tot leven te brengen en deel uit te

Bekijk vacature »

Software Ontwikkelaar

Java/Kotlin Developer Ben jij een ervaren Java/Kotlin developer met een passie voor het automatiseren van bedrijfsprocessen? Wil je graag deelnemen aan uitdagende projecten bij aansprekende klanten? En ben je op zoek naar een professioneel, ambitieus en dynamisch bedrijf om je carrière verder te ontwikkelen? Kom dan ons team bij Ritense in Amsterdam versterken! Zo ziet de functie eruit: Als Java/Kotlin developer bij Ritense ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling en implementatie van applicaties die bedrijfsprocessen automatiseren, zodat onze klanten slimmer, efficiënter en klantgerichter kunnen werken. Als developer ben je in de lead en zorg je voor de correcte oplevering van

Bekijk vacature »

Front End Developer React Vue

Dit ga je doen Meewerken aan de implementaties en ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten van de webapplicaties; Ontwikkelen met o.a. React en Vue en HTML/CSS, ook krijg je in verband met de samenwerking ook affiniteit met de backend Ruby on Rails; Ontwikkeling aan de front end voor de koppelingen tussen de diverse systemen; Ontwerpen van interfaces en een bijdrage leveren aan de gebruikerservaring; Zorgdragen voor hoge kwaliteit van code en jezelf (en anderen) blijven verbeteren; Als Senior Front End Developer begeleid je zelf ook FE-development projecten, hierin leid je de projecten en pak jij het initiatief op (bv integratieprojecten). Hier ga

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

26/09/2016 10:26:14
Quote Anchor link
Hey,

Ik heb in een database een tabel met: "id", "employee" en "email"
zo staat er een naam + bijhorende email in de tabel.

Ik heb een php scriptje die door die tabel heen loopt en alle namen in een list zet als options. Nu zit ik met het volgende: Als je een persoon selecteert uit die lijst en dan op submit drukt, moet er een mailtje verzonden worden naar de geselecteerde persoon (dus naar de e-mail die gekoppeld is aan diegene).

Weet iemand hoe dat moet en/of het überhaupt kan? Ik werk via XAMPP dus alles is lokaal.
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 20:24:17
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/09/2016 10:47:52
Quote Anchor link
Kan je meerdere mensen selecteren in de options-field, of maar een enkele?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

26/09/2016 10:56:13
Quote Anchor link
Hey Midas,

Zoals Arien vraagt, is het inderdaad handig om te weten of je meerdere of enkele gebruikers wilt mailen per keer. Kan je anders ook even wat relevante code laten zien met wat je al geprobeerd hebt en waarom het niet werkte. Daar heb je zelf ook veel aan.
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

26/09/2016 11:06:50
Quote Anchor link
je kan één persoon selecteren, meerdere hoeft ook niet.

dit is het scriptje voor de personen die je kan mailen, gehaald uit de database

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<select id="email" name="email">
<?php

require 'database.php';//Needed for database connection

$query= "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
$result= mysqli_query($db_con, $query);

while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){
$employee=$row["employee"];
    echo "<option>
        $employee
    </option>"
;
}

?>

</select>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/09/2016 11:25:16
Quote Anchor link
Als je je formulier verstuurt, dan heb je in je $_POST['email'] het e-mailadres zitten van diegene.
Dan kan je met de standaard PHP-mailfunctie, PHPmailer of Swiftmailer deze gebruiken om de mail uiteindelijk te versturen.

Is dat een beetje duidelijk, en kom je daar uit?
 
Koen Hollander

Koen Hollander

26/09/2016 11:33:53
Quote Anchor link
Hier vind je nog wel iets waar je wat van kan leren denk ik ;)
http://www.w3schools.com/html/html_forms.asp
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

26/09/2016 11:43:15
Quote Anchor link
Niet echt, het is eigenlijk als volgt:

Er komt een bezoeker, die selecteert met wie hij een afspraak heeft. Als hij dan op verzenden drukt, krijgt de geselecteerde persoon een mailtje met iets van "uw bezoek is aanwezig"

Ben al een beetje aan het prutsen met wat mail scriptjes van het internet, maar bij deze krijg ik een error van: mail(): Failed to connect to mailserver at "localhost" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set()
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

26/09/2016 11:46:16
Quote Anchor link
Op een standaard Windows omgeving gaat inderdaad de mail functie niet werken zoals gewenst. Dan zul je je SMTP gegevens moeten instellen.
 
Ivo P

Ivo P

26/09/2016 11:46:44
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
require 'database.php';//Needed for database connection
$query = "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
if($result = mysqli_query($db_con, $query)) {
   if(mysqli_num_rows($result) > 0 ){
?>

    <select id="email" name="email">
       <?php while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) : ?>
          <option value="<?= htmlspecialchars($row['id'])?>"><?= htmlspecialchars($row['employee'])?></option>
       <?php endwhile ?>

    </select>
<?php
   }
}


?>


Toevoeging op 26/09/2016 11:49:07:

je kunt evt een mail server installeren, of kijken waar mee jouw mailclient op je pc (outlook etc) mailt en die settings overnemen.
Gewijzigd op 26/09/2016 11:47:54 door Ivo P
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

26/09/2016 13:28:55
Quote Anchor link
wat heb je in de toevoeging precies gedaan?
 
Ivo P

Ivo P

26/09/2016 13:35:04
Quote Anchor link
er miste een ) op regel 9

Toevoeging op 26/09/2016 13:48:35:

ik heb trouwens de opzet van het script wat aangepast.
Stel nu dat in jouw opzet een fout optreedt met de query: je zit midden in de opbouw van de <select> en daar kun je geen foutmeldingen meer kwijt.

Liefst doe je zo'n query ook al vooraf, omdat je dan al kunt weten of er überhaupt iets in de <select> gaat komen, of dat de lijst toch leeg gaat zijn.
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

27/09/2016 11:15:54
Quote Anchor link
oke ik heb nu dit voor het verzenden van een email (duurde lang maar dan heb je ook wat)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
<?php
require 'phpmailer/PHPMailerAutoload.php';
define('Include',TRUE);

$mail = new PHPMailer;

//$mail->SMTPDebug = 3;                               // Enable verbose debug output

$mail->isSMTP();                                      // Set mailer to use SMTP
$mail->Host = 'smtp-pulse.com';  // Specify main and backup SMTP servers
$mail->SMTPAuth = true;                               // Enable SMTP authentication
$mail->Username = '[email protected]';                 // SMTP username
$mail->Password = 'wachtwoordfake';                           // SMTP password
$mail->SMTPSecure = '';                            // Enable TLS encryption, `ssl` also accepted
$mail->Port = 111;                                    // TCP port to connect to

$mail->setFrom('[email protected] ', 'naam afzender');
$mail->addAddress('[email protected]', 'Naam ontvanger');     // Add a recipient
//$mail->addAddress('[email protected]');               // Name is optional

$mail->addReplyTo('[email protected]', 'Information');
//$mail->addCC('[email protected]');
//$mail->addBCC('[email protected]');

//$mail->addAttachment('/var/tmp/file.tar.gz');         // Add attachments
//$mail->addAttachment('/tmp/image.jpg', 'new.jpg');    // Optional name

$mail->isHTML(true);                                  // Set email format to HTML

$mail->Subject = 'onderwerp';
$mail->Body    = 'Beste, <br/><br/> bla bla bla bla blablabla.';
//$mail->AltBody = 'This is the body in plain text for non-HTML mail clients';

if(!$mail->send()) {
    echo 'Message could not be sent.';
    echo 'Mailer Error: ' . $mail->ErrorInfo;
}
else {
    echo 'Message has been sent';
}

?>


alleen nu moet ik dus van de geselecteerde persoon de email krijgen en die does toevoegen aan bovenstaande script, geen flauw idee hoe dat zou moeten.

hieronder nog een keer het scriptje dat de persoon selecteert. in de database staan: ID, naam en e-mail, dus aan elke naam zit een email vast waar dus de mail naar toe moet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
<select id="email" name="email">
<?php
//laat de lijst zien van namen van medewerkers, hier zit ook een e-mail aan gekoppeld.

define('Include',TRUE);
require 'database.php';//Needed for database connection

$query= "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
$result= mysqli_query($db_con, $query);

while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){
$employee=$row["employee"];
    echo "<option>
        $employee
    </option>"
;
}

?>

</select>
 
Ivo P

Ivo P

27/09/2016 11:25:31
Quote Anchor link
laten we uitgaan van een post-request en dat je de option voorziet van een value

Dan plaats je in 38-regelige script vanaf regel 4:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if($employeeid = filter_input(INPUT_POST, 'email')) {

    $sql = "SELECT email, employee FROM email_register WHERE id = '" . mysqli_real_escape_string($db_con, $employeeid) ."'";
    $result = mysqli_query($db_con, $sql);

    if($row = mysqli_fetch_assoc($result)) {
       $to = $row['email'];
       $tonaam = $row['employee'];
    }

    else {
      // ojee niet gevonden
   }

}

?>



en regel 18 wordt dan
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$mail
->addAddress($to, $tonaam);  
?>


Maar je moet wel zorgen dat je selectbox gevuld wordt met zinnige options.

Toevoeging op 27/09/2016 11:27:15:

en ik heb een berg controles eruitgelaten:

check of er wel een post-request was
check of de query lukt
doe iets als er geen gebruiker met dat id bleek te zijn

check of email wel een emailadres lijkt te zijn.

Zo nee: dan geen poging doen om alsnog de email te versturen
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

27/09/2016 11:51:01
Quote Anchor link
thanks, ik heb wel ongeveer een beeld van hoe het nu verder moet. Ga wel weer lekker verder prutsen ;) (met back-ups natuurlijk)

Toevoeging op 27/09/2016 11:54:44:

Vind het zelf nog wel moeilijk, heb 3 periodes PHP gehad en nu dus stage in een bedrijf. Maar naar mijn gevoel nog te weinig les gehad voor dit haha, maar komt wel goed hoop ik
 
Pieter de Gent

Pieter de Gent

27/09/2016 12:34:48
Quote Anchor link
**knip**

Edit:
Spamlink verwijderd!
Gewijzigd op 27/09/2016 12:48:45 door - Ariën -
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

27/09/2016 12:46:24
Quote Anchor link
Oke bedankt. Heb wel Linkedin maar gebruik het niet zo veel haha, misschien dat dit het veranderd. Overigens is het een Belgische groep en woon ik in Nederland, en zijn het specialisten, vereweg van wat ik ben ;)

Toevoeging op 28/09/2016 10:35:00:

Zou dit ook met javascript kunnen? ik heb het nu in een form gezet met als action mail.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<form action="mail.php">
    <select id="email" name="email">
        <?php

        define('Include',TRUE);
        require 'database.php';//Needed for database connection

        $query= "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
        $result= mysqli_query($db_con, $query);

        echo "<option value='' disabled selected>Selecteer uw contactpersoon</option>";

        while ($row = mysqli_fetch_array($result, MYSQLI_ASSOC)){
        $employee=$row["employee"];
            echo " <option>$employee</option>";
        }

        ?>

    </select>
    <br/></br>
    <button type="submit" name="verzenden">Aanmelden</button>
</form>


Alleen ik kom er niet uit hoe ik dus van de geselecteerde persoon, zijn email en naam krijg en deze in mail.php invoerd op de plek van:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$mail->addAddress('[email protected]', 'Naam ontvanger');
 
- SanThe -

- SanThe -

28/09/2016 10:47:13
Quote Anchor link
Als je in option als value het id meegeeft kan je in mail.php alle gegevens van dat id uit de db halen.
 
Ivo P

Ivo P

28/09/2016 10:59:15
Quote Anchor link
zie mijn post van 11:46 van gisteren.

Alleen SELECT employee FROM aanpassen nog naar SELECT id, email, emplyee FROM

Toevoeging op 28/09/2016 11:00:05:

graag niet de mailadressen compleet in de <select> plaatsen graag. Dan is het namelijk een kleine moeite om daar willekeurige mailadressen in te stoppen.
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

28/09/2016 11:21:56
Quote Anchor link
heb ik gedaan, krijg ik deze foutmelding:

Notice: Undefined variable: to in D:\xampp\htdocs\z.email-testen\mail.php on line 36

Notice: Undefined variable: tonaam in D:\xampp\htdocs\z.email-testen\mail.php on line 36

Message could not be sent.Mailer Error: You must provide at least one recipient email address.

zal ik anders beide codes even sturen?

Toevoeging op 28/09/2016 11:37:58:

trouwens bij

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
require 'database.php';//Needed for database connection
$query = "SELECT employee FROM email_register ORDER BY employee ASC";
if($result = mysqli_query($db_con, $query)) {
   if(mysqli_num_rows($result) > 0 ){
?>

    <select id="email" name="email">
       <?php while($row = mysqli_fetch_assoc($result)) : ?>
          <option value="<?= htmlspecialchars($row['id'])?>"><?= htmlspecialchars($row['employee'])?></option>
       <?php endwhile ?>

    </select>
<?php
   }
}

?>


komt de lijst buiten de selectbox te staan :/ , dus een select zonder iets er in en daaronder een lijst met alle namen.
 
Ivo P

Ivo P

28/09/2016 11:54:31
Quote Anchor link
als de <select> niet netjes werkt, zal je je form niet kunnen posten, en kan dus ook die andere code niet werken.
Immers, als jij geen id hebt, kun je geen naam /email uit de database vissen en is dus inderdaad $to niet gevuld.

Zie mijn opmerking over het controleren van de stappen of alles wel lukt en niet botweg doorlopen tot php echt niets meer kan.

wbt. de code "trouwens bij" hierboven:
daar moet je dus nog die query uitbreiden met in elk geval "id"

Mocht dan nog de opbouw fout gaan, zou ik in de bron van de pagina kijken (in je browser) om te zien wat er mis gaat. (ik hoop nu op een melding undefined index id melding)
 
Midas Aversteeg

Midas Aversteeg

28/09/2016 12:41:05
Quote Anchor link
Hmm misschien toch iets te veel voor mij, had het wel zo ver gekregen dat hij iemand een mail stuurde, maar dat was altijd de onderste van de lijst :/
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.