email zenden lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Back-end PHP Software Developer - Juniorfunctie

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Software Developer om ons team te versterken en mee te werken aan de ontwikkeling van eigen IOT-oplossingen. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor het uitlezen en managen van sensoren in machines. Je werkt nauw samen met een team van ontwikkelaars en engineers om de beste software-oplossingen te creëren. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je bent in deze rol verantwoordelijk voor het ontwerpen, ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties en softwaretoepassingen voor in-house ontwikkelde IOT oplossingen. Je werkt aan complexe databases en back-end

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Roosendaal, ontwikkel je als PHP Developer niet alleen webapplicaties, maar ben je verder ook gefocust op het continu inspelen op nieuwe trends en ontwikkelingen m.b.t software development. Naast het bouwen van webapplicaties, ontwikkelen zij ook webshops en websites voor gave opdrachtgevers! Wat ga je doen? Het schrijven van schone en efficiënte codes volgens het Symfony framework; Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het Symfony framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de

Bekijk vacature »

React developer Inhouse cloudplatform

Functie De functie: Als front-end developer kom je te werken naast 2 andere front-end/React developers, waaronder één senior. Een hele mooie kans dus om in korte tijd veel nieuwe kennis en ervaring op te doen. Ze hebben momenteel veel werk hierin en daarom willen ze het team graag uitbreiden. Het is van belang dat je, zeker gezien het vele thuiswerken, in ieder geval al een aantal projecten hebt gedaan in React. Taken waar je aan kunt denken zijn het ontwikkelen van client-applicaties o.b.v. HTML5, React en andere open standaarden. Ook ben je nauw betrokken bij het implementeren van designs o.b.v.

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

HBO startersfunctie .NET Ontwikkelaar

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben je in januari 2023 klaar met je HBO opleiding en zoek je een mooie uitdaging? Wacht niet langer en solliciteer direct! Voor een familiebedrijf in de regio van Boxtel ben ik op zoek naar een C#.NET Ontwikkelaar. Jij gaat aan de slag met de (door)ontwikkeling van de maatwerksoftware projecten en gaat ook nieuwe software bouwen, middels de Microsoft-stack. Het bedrijf maakt gebruik van de volgende technieken: C# & ASP.NET; MVC; MS SQL; Entity Framework; Je krijgt hier veel tijd om te leren en eventueel door te groeien en het

Bekijk vacature »

Low Code Ontwikkelaar

In het kort Als Low Code Developer werk je aan projecten bij en voor onze klanten, waarbij je voor het ontwikkelen van de oplossingen een technisch low-code platform gebruikt. Samen met het team streef je naar de beste oplossing en bepalen jullie de juiste aanpak. Je rol is divers en je bent van begin tot eind betrokken bij de ontwikkeling zowel de back-end en de front-end van de applicatie. Naast de ontwikkeling en oplevering, breng je ook advies uit aan de klant waarom bepaalde keuzes worden gemaakt. Je bent dan ook communicatief sterk en kunt je keuzes goed (inhoudelijk) onderbouwen.

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

.NET Developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een .NET Developer! Wil jij werken voor een internationaal bedrijf waar je legio mogelijkheden krijgt als Software Ontwikkelaar? Grijp nu je kans en kijk snel of jouw vaardigheden aansluiten bij onderstaand profiel! Je kunt een uitdagende rol gaan vervullen als .NET Developer binnen een internationaal bedrijf dat gevestigd is in omgeving Bergen. Dit bedrijf is zeer vooruitstrevend en verricht betekenisvol werk. Binnen dit bedrijf wordt gewerkt aan de productie en ontwikkeling van medische middelen. Als .NET Developer ga jij je bezig houden met het volgende: Je wordt betrokken bij alle fasen van software

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer! Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed

Bekijk vacature »

Developer Front-end

Functie omschrijving Front-end Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een front-end developer voor een organisatie in de regio Veenendaal die de eindverantwoordelijkheid op zich neemt van alles wat met design te maken heeft. Je hebt in deze functie een adviserende rol hiervoor moet je beschikken over een grote dosis vakinhoudelijke kennis. Je creëert unieke concepten door samen met collega’s en klanten te overleggen over aangeleverde designs. Hiermee draag jij je steentje bij aan de groeiambities van de klant. Jij wordt het vaste aanspreekpunt voor klanten wanneer het gaat over planningen, hierin is het jouw taak om alle betrokkenen goed

Bekijk vacature »

Fullstack Software Developer

Functieomschrijving Voor een ambitieuze werkgever in regio Roosendaal zijn wij op zoek naar een Full Stack C#.NET Developer. Als software programmeur ben je verantwoordelijk voor het bouwen van webapplicaties, apps en dashboards voor de eigen IOT-oplossingen. Je werkt samen met andere developers en engineers om de sensoren in machines uit te lezen en deze data om te zetten in management informatie voor jullie klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Verder ontwikkelen en onderhouden van webapplicaties, dashboards en apps voor de eigen IOT-oplossingen; Testen en goedkeuren van de software; Je gaat aan de slag met de volgende technologieën en frameworks: C#, JS frameworks,

Bekijk vacature »

Lead Webdeveloper

Als Lead webdeveloper bij KUBUS ben je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de webapplicatie en services van BIMcollab. In je rol als lead developer zoek je als vanzelf op een creatieve manier naar het optimum tussen benodigde implementatie-tijd, de performance van de applicatie en een snelle go-to-market van features, aansluitend bij onze geautomatiseerde test- en release train. Hierbij bewaak je in samenwerking met de andere senior ontwikkelaars in je team de architectuur van de applicatie en adviseer je de product owner over noodzakelijke refactoring om de onderhoudbaarheid van het platform te verbeteren. Ons

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jacco Walraven

Jacco Walraven

14/07/2018 19:51:26
Quote Anchor link
Beste allemaal,

Ik heb een probleem met het zenden van email via een php server.
Ik heb de volgende code bij 2 verschillende (gratis) php servers geprobeerd, maar ik ontvang niet de email.
Iemand een idee waar het aan kan liggen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
    mail("[email protected]","It worked when you can read this","Some message text");
    echo("<h1>I hope you recieve mail</h1>");
    ?>



<h1>I hope you recieve mail</h1> wordt wel terug gegeven.

Ligt dit aan de host (omdat het gratis is?)

Of ligt het aan mijn provider (zeelandnet)

Ik heb deze vragen ook op fora van de desbetreffende hostings gezet, maar (nog) geen reactie ontvangen

Het gaat om 000webhost en epizy.


Alle sugesties zijn welkom.

Groetjes Jacco.
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 06:06:09
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2018 20:57:30
Quote Anchor link
Staat error_reporting en display_errors aan? Een if-else statement raad ik altijd aan om zeker te weten of de functie de mail aan de mailserver heeft afgeleverd. Maar dat geeft geen garantie dat de mail aankomt.

Het is lastig te herleiden waar het misgaat.
Ikzelf raad altijd PHPmailer aan. Die kan je zelf flexibel instellen op SMTP-servers of die van gMail. Met de debug-modus aan kan je dan in ieder geval zien of de mailserver het geaccepteerd heeft, en zo niet, wat er aan de hand is.
Gewijzigd op 14/07/2018 20:58:36 door - Ariën -
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

14/07/2018 20:59:32
Quote Anchor link
Meestal ligt het aan de gratis host. Die willen voorkomen dat ze voor SPAM worden ge(mis)bruikt, dus dan helaas-pindakaas: geen mail().
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/07/2018 21:04:35
Quote Anchor link
https://www.000webhost.com/forum/t/if-you-are-having-mail-problems-read-this/71658

Kan dus wel, maar kijk eerst eens in het controle paneel.
Gewijzigd op 14/07/2018 21:05:50 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

14/07/2018 21:16:03
Quote Anchor link
hmmzz stats zien er vreemd uit. Volgens die stats heb ik 104% van mijn email sending verbruikt, wat me sterk lijkt want ik heb nooit meer dan 10x geprobeerd de mail te zenden.
Ik zal eens in de gaten gaan houden of het morgen weer op 0 staat, en van daaruit kijk ik verder.
Houd jullie op de hoogte.
Bedankt voor het meedenken allemaal.

Toevoeging op 15/07/2018 20:16:50:

Beste,

Vandaag weer gekeken, en volgens de stats kan ik weer e-mails zenden.
Ook na alle steps te hebben doorlopen in de link van Arïen ontvang ik nog steeds geen e-mail.

https://www.000webhost.com/forum/t/problem-sending-e-mail/130147/5

Bovenstaand de link naar het forum van 000webhost waar ik de vraag ook heb neergelegd.

Als iemand nog een idee heeft hoor ik het graag. :)
 
Jan te Pas

Jan te Pas

16/07/2018 10:09:34
Quote Anchor link
Ligt het wellicht aan dat je geen 'header' meestuurt? Ik zie een to: maar geen from:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<html>
  
   <head>
      <title>Sending HTML email using PHP</title>
   </head>
  
   <body>
      
      <?php
         $to
= "[email protected]";
         $subject = "This is subject";
        
         $message = "<b>This is HTML message.</b>";
         $message .= "<h1>This is headline.</h1>";
        
         $header = "From:[email protected] \r\n";
         $header .= "Cc:[email protected] \r\n";
         $header .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
         $header .= "Content-type: text/html\r\n";
        
         $retval = mail ($to,$subject,$message,$header);
        
         if( $retval == true ) {
            echo "Message sent successfully...";
         }
else {
            echo "Message could not be sent...";
         }

      ?>

      
   </body>
</html>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 10:20:53
Quote Anchor link
http://wiki.phpbeginners.nl/index.php?title=De_juiste_mailheaders kan je het best gebruiken.
Gewijzigd op 16/07/2018 10:21:29 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 11:51:47
Quote Anchor link
Dank voor jullie reacties,

Ik heb 2 aanvullingen voor nu:

Onderstaande mail heb ik gekregen van mijn provider (zeelandnet):
Quote:
Geachte heer Walraven,

U heeft een vraag gesteld over e-mailaflevering via een webformulier hiervoor zijn meer details nodig. Zeelandnet heeft afgelopen halfjaar verschillende technische maatregelen getroffen om spam en phishing e-mails het hoofd te bieden.
Wij verplichten nu authenticatie voor verzending via Zeelandnet mailserver van buiten het Zeelandnet netwerk. Ook hebben wij SPF ingesteld waardoor er strengere regels zijn voor afzenders. Voldoet een e-mail niet naar aanleiding van SPF controle dan kan deze niet worden afgeleverd.

Om uw probleem nader te onderzoeken verneem ik graag de technische details van het probleem. Het liefst de foutmelding die u retour heeft gehad heeft u geen foutmelding dan verneem ik graag het verzendende e-mailadres aanvullend met waar vandaan de e-mail wordt verzonden(mailserver naam en IP-adres.

Met vriendelijke groet,


Security Specialist
DELTA Abuse
Network Security Operations Center


Dus hier vanuit gaande kunnen we denk ik wel zeggen dat Zeelandnet die mails tegenhoud iv.m. fishing/spam en dat soort dingen. Alleen snap ik weinig van de termen die erin staan......
Gewijzigd op 16/07/2018 11:52:24 door Jacco Walraven
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 12:01:11
Quote Anchor link
Quote:
Wij verplichten nu authenticatie voor verzending via Zeelandnet mailserver van buiten het Zeelandnet netwerk

Je mailt toch via de mailserver van 000webhost? Dan heeft het probleem hoogstwaarschijnlijk niks met Zeelandnet te maken. Ik zou zeggen: Stuur eens wat mailtjes via 000webhost naar kenissen met andere providers, en vraag hun eens of ze wat binnenkrijgen.

Persoonlijk raad ik aan om phpMailer te gebruiken, en zorg dat de SPF op dat domein in orde is. Bij subdomeinen vrees ik dat dit lastig zal worden.
Gewijzigd op 16/07/2018 12:03:52 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 12:02:05
Quote Anchor link
Dat is deel 1
Deel 2:

Ik heb nu de volgende code samengesteld aan de hand van de antwoorden van Jan en Arïen (dank voor jullie antwoorden trouwens)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php
// Geef GELDIGE adressen op
// Een korte benaming voor jouw website

$website_naam = 'Mijn Site';
// Jouw eigen geldige emailadres
$eigen_emailadres = 'e-mail waar ik de mail wil ontvangen'; (van zeelandnet)
// Een geldig emailadres voor errors
$error_emailadres = 'zelfde als $eigen_emailadres';
// De naam van de verzender
$naam_verzender = 'Jacco';
// Het geldige emailadres van de afzender
$email_verzender = 'een ander emailadres dat ik heb van zeelandnet';
// Een geldig emailadres of helemaal leeg laten
$bcc_emailadres = '';
// HTML mail? True/False
$html = true;
//onderwerp
$subject = "This is subject";
//inhoud van de message        
$message = "<b>This is HTML message.</b>";
$message .= "<h1>This is headline.</h1>";

// De headers samenstellen
$headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Reply-To: ' . $naam_verzender . ' <' . $email_verzender . '>' . "\r\n";
$headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . "\r\n";
$headers    .= ($bcc_emailadres != '') ? 'Bcc: ' . $bcc_emailadres . "\r\n" : '';
$headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . "\r\n";
$headers    .= 'X-Priority: Normal' . "\r\n";
$headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . "\r\n" : '';
$headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . "\r\n" : '';

        
         $retval = mail ($eigen_emailadres,$subject,$message,$headers);
        
         if( $retval == true ) {
            echo "Message sent successfully...";
         }
else {
            echo "Message could not be sent...";
         }

      ?>



Dit geeft wel terug: "Message sent successfully..." maar ik ontvang geen mail op $eigen_emailadres?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 12:04:42
Quote Anchor link
Jacco Walraven op 16/07/2018 12:02:05:

Dit geeft wel terug: "Message sent successfully..." maar ik ontvang geen mail op $eigen_emailadres?

Klopt, dat zei ik ook:
- Ariën - op 14/07/2018 20:57:30:
Een if-else statement raad ik altijd aan om zeker te weten of de functie de mail aan de mailserver heeft afgeleverd. Maar dat geeft geen garantie dat de mail aankomt.

Het enige dat je weet dat dat de mail is verzonden naar de mailserver van 000webhost. Maar verder ligt de bal bij hun. Test het dus eens uit met andere providers, zoals ik zei.

Maar ik geef weinig kans dat je dit anders via SMTP op een subdomein voor elkaar krijgt.

Waarom heb je geen normale domeinnaam met DNS-mogelijkheden? Dan stel je daar SPF goed op in (daar kan je webhosting e.v.t. ook goed bij helpen).
Gewijzigd op 16/07/2018 12:07:20 door - Ariën -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

16/07/2018 14:24:08
Quote Anchor link
Net zoals bij de analoge post is succesvolle verzending geen garantie voor succesvolle ontvangst.

Wat je wel kunt doen is zorgen dat het verzonden e-mailbericht zo goed mogelijk aan de richtlijnen voldoet.

Ik kan mij vergissen, maar volgens mij moet (volgens de RFC) het Return-Path in de "simpele vorm" geschreven worden, oftewel enkel het e-mailadres bevatten, en niet Mail-Error <adres>. Ook kan het zijn dat de return path wordt overschreven door een default. Heb je ook eigen e-mailadressen bij deze host, zoja, heb je al gekeken of er mail gebounced wordt naar een adres? Mogelijk biedt -f $error_mailadres als vijfde parameter in de mail() aanroep nog soelaas, maar...

Los hiervan, als je niet precies weet hoe de spelregels voor (MIME-)mail zijn, is het misschien beter om een libray te gebruiken om mailtjes op te stellen, zoals bijvoorbeeld PHPMailer.

Daarnaast staat in het forumartikel waar @Ariën naar linkte redelijk precies beschreven (afgezien van het feit dat de screenshots niet meer werken) aan welke voorwaarden voldaan dient te zijn om mail te kunnen versturen.

Maar laten we wel wezen.

Je zit op een gratis host.

Dat is ongeveer equivalent aan "All Bets Are Off".

Als je betrouwbaar (zakelijke) e-mail wilt versturen, stap dan over naar een betaalde host.

Volgens mij kwam hier in het verleden ook een linkje voorbij om de "spammyness" van mail te testen via https://www.mail-tester.com/. Ook dat zou je eens kunnen bekijken.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 14:28:10
Quote Anchor link
PHPmailer is erg handig, maar wat ik uit de mail van Zeelandnet opmaak, is dat zij een SPF verwachten.
Ik heb een idee dat dit niet voor subdomeinen geldt. Je zult dan ook vanaf je subdomein moeten mailen:
[email protected]

Geen idee of het werkt, maar ik heb zoiets nooit goed zien werken. Of heb je al een domeinnaam?
Gewijzigd op 16/07/2018 14:29:57 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 17:34:06
Quote Anchor link
omdat het een site is voor mijn hobby, heb ik het het liefst zo goedkoop mogelijk.
Ik heb op Zeelandnet een website staan, die ruimte krijg je gratis om je website te hoste. Die ondersteund echter geen php,asp en sql enzo. Alleen html,css en js.
Daarom heb ik een gratis host bij 000webhost voor mijn php files. die wil ik dan op mijn website in een iframe gooien o.i.d.
Daarnaast heb ik een domeinnaam geregistreerd staan bij YourHosting. Die linkt de website alleen door, daar heb ik verder geen opslagruimte of mailadres bij.

Daarom deze rare constructie.
Maar ik zal me eens verdiepen in phpmailer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 17:39:13
Quote Anchor link
Kan je bij 000webhost geen DNS gebruiken? Dan koppel je jouw domein aan de 000webhost servers.

Maar goed, voor niets gaat de zon op. Een simpel hostingpakket bij een goede Nederlandse webhost heb je al voor maar een paar euro per maand. Dat valt reuze mee!
Gewijzigd op 16/07/2018 17:39:49 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 18:41:40
Quote Anchor link
- Ariën - op 16/07/2018 17:39:13:
Maar goed, voor niets gaat de zon op. Een simpel hostingpakket bij een goede Nederlandse webhost heb je al voor maar een paar euro per maand. Dat valt reuze mee!


Ik ben wel een Zeeuw en wil (al was het maar voor de sport) kijken hoever je kan komen. :)
Op 000webhost kan ik niks vinden over DNS settings. Alleen mail forwarding maar als ik dat in wil stellen verwachten ze dat ik daar eerst mijn domein parkeer, omdat ik dat eng vind klinken en niet goed weet wat voor gevolgen dat heeft begin ik daar niet aan.
Ik krijg nu wel (op aanraden van 000webhost een mail gestuurd naar GMail. Gmail laat ik dan doorsturen naar mijn eigen mail adres.
Het is niet de netste oplossing, maar het eindresultaat is nu wel wat ik wil.

Bedankt voor je reacties en het meedenken.
Groetjes,



Toevoeging op 16/07/2018 18:54:21:

OK ….. van een e-mail doorsturen via Gmail kun je ook weer leren.
Als ik een mail automatisch doorstuur naar Gmail naar mijn Zeelandnet mail krijg ik hem terug met de melding:

Quote:
technische gegevens.
De reactie was:
550 Messages should have one or no To headers, not 2.

Final-Recipient: rfc822; [email protected]
Action: failed
Status: 5.0.0
Remote-MTA: dns; mx1.zeelandnet.nl. (217.102.255.205, the server for the
domain zeelandnet.nl.)
Diagnostic-Code: smtp; 550 Messages should have one or no To headers, not 2.
Last-Attempt-Date: Mon, 16 Jul 2018 09:49:38 -0700 (PDT)


Zegt iemand dit iets? Ik ga er nu op Googelen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 19:08:23
Quote Anchor link
Je geeft ergens twee To-headers mee. Zou dat niet ergens door het doorsturen komen?
Met zulke wazige doorstuurconstructies met je website, maak je het wel erg lastig voor zelf.

Je kan proberen om phpMailer in te zetten, maar ik betwijfel of dat goed zal lukken bij 000Webhost i.c.m. SPF. 'But give it a try'

Anders kan je met phpMailer ook direct naar Gmail mailen. Je moet hier even imap-autenticatie aanzetten.

Zie dit phpMailer-script eens: https://github.com/PHPMailer/PHPMailer/blob/master/examples/gmail.phps
Gewijzigd op 16/07/2018 19:26:25 door - Ariën -
 
Jacco Walraven

Jacco Walraven

16/07/2018 20:13:57
Quote Anchor link
Dank je voor je reactie. Ik ga me er eens in verdiepen. Vooralsnog moet ik er dan eerst achter komen hoe ik Github en daarmee ook PhpMailer moet gebruiken.
Ik ben nu op Github mijn eerste 'Hello World' tut aan het volgen. Zoveel verstand heb ik er al van.

En ik gebruik deze rare constructies omdat ik op mijn website ongeveer 1 mailtje per maand verwacht. Daarom wil ik er ook geen geld aan uitgeven. Nu staat er een formuliertje op dat de email client van de gebruiker opent en het dan verstuurd, werkt op zich ook niet slecht. Maar ik wil dan toch even kijk/knutselen om het zonder die client voor elkaar te krijgen, snap je?

Maar toch bedankt voor al je reacties.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

16/07/2018 20:19:11
Quote Anchor link
Github is niets meer dan de source-hosting van phpMailer. Je moet gewoon daar even phpMailer downloaden of clonen, uploaden en in je site integreren. De /examples-map bieden mooie voorbeelden voor de integratie.

Hoe meer kinken je in de kabel brengt bij een mail-transport, hoe groter de kans dat het mailen (later) problemen zal opleveren. Zorg dus voor directe lijntjes met mailservers.

Leuk dat je GitHub wilt leren kennen, maar dat staat los van wat je wilt ;-)
Gewijzigd op 16/07/2018 20:26:33 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

20/07/2018 08:57:40
Quote Anchor link
Jacco Walraven op 16/07/2018 12:02:05:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
// HTML mail? True/False
$html = true;

//inhoud van de message        
$message = "<b>This is HTML message.</b>";
$message .= "<h1>This is headline.</h1>";
?>


Helaas, maar dit is geen html.
De html moet W3C-valid zijn.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

20/07/2018 09:17:20
Quote Anchor link
Mwa ... *moet* is een groot woord. E-mail en HTML is toch al een ramp (een heleboel werkt er ook niet, ook als het wel W3C valid is), en de meeste clients pakken het prima op zoals hierboven gebruikt.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.