E-mailscript werkt niet meer

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Front-end developer (HTML, CSS, SASS, JavaScript)

Functie Momenteel zijn we voor ons Digital team op zoek naar een (medior) Front-end developer. Samen met je collega’s werk je in een Agile/Scrum omgeving aan de ontwikkeling van onze webapplicaties, websites en andere oplossingen. Je draagt bij aan een sterk ontwikkelproces waarin kwaliteit voorop staat. Hiervoor ben je niet alleen bezig met eigen code maar ook code reviews van andere collega’s. Ben jij graag op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in je vakgebied en wil je deze toepassen voor diverse projecten? Dan komen wij graag met je in contact! Eisen • HBO werk- en denkniveau • Minimaal 2

Bekijk vacature »

Oracle APEX developer

Wat je gaat doen: Als Oracle APEX ontwikkelaar bij DPA werk je samen met collega’s aan de meest interessante opdrachten. Je zult je ervaring met SQL, PL/SQL, JavaScript, HTML en CSS inzetten om wensen van opdrachtgevers te vertalen naar technische oplossingen. Je werk is heel afwisselend, omdat DPA zich niet beperkt tot een specifieke branche. Zo ben je de ene keer bezig binnen de zorgsector, de andere keer is dit bij de overheid. Wat we vragen: Klinkt goed? Voor deze functie breng je het volgende mee: Je hebt een hbo- of universitaire opleiding afgerond Je hebt 2 tot 5 jaar

Bekijk vacature »

Cymer Patch Server Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12919 Introductie This new patch server will be built on Python and Django ReST and GraphQL services with a React frontend, it will consist of several microservices and run on a Kubernetes cluster. It will be supported by several middleware applications such as ElasticSearch, Redis, RabbitMQ, Oracle and Artifactory. Functieomschrijving The Patch Admin team always aim to deliver software at a high quality, we avoid sacrifices here to maintain our velocity. Practically this means that we practice test driven development and perform end-to-end automated testing on our software. This means

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Als Front end developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Back-end Developer C#

Functie omschrijving We are looking for a dutch native speaker Ben jij een ervaren back-end developer, die graag in een in-house functie wil werken? Passen de woorden innovatie, programmeren en teamspeler bij jou? Zoek niet verder en lees snel verder. Voor een echt familiebedrijf in de regio van Uden ben ik op zoek naar een back-end developer, die met name kennis heeft van C# en .NET. Jij gaat de interne applicaties verder optimaliseren en nieuwe features ontwikkelen. Verder ga je de volgende werkzaamheden uitvoeren: Ondersteunen gebruikers; Uitvoeren van analyses van de software/applicaties; Maken van functionele ontwerpen en deze door vertalen

Bekijk vacature »

.NET Developer

Dit ga je doen Tot jouw takenpakket behoort onder andere: Webapplicaties ontwerpen, bouwen, testen en implementeren in .NET/C#.; Ontwikkelen, implementeren en beheren van maatwerkapplicaties; Onderhouden en beheren van standaardpakketten; Onderzoeken en beoordelen van nieuwe technieken. Hier ga je werken Als .NET ontwikkelaar kom je te werken bij een grote semioverheidsinstelling in Nijmegen. De organisatie staat garant voor het leveren van onderwijs en les- en onderzoeksmateriaal voor duizenden betrokkenen. De organisatie wil bijdragen aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Binnen de teams hangt een open en collegiale cultuur met veel aandacht voor een prettige en sociale werksfeer.

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

Senior PHP Developer

As a Senior PHP Developer at Coolblue, you ensure that our webshops work as optimal as possible and you choach other colleagues on the hard and soft skills. How do I become a Senior PHP Developer at Coolblue? As a PHP Developer you work together with other development teams to make our webshop work as optimal as possible and to make our customers happy. Although you are a PHP Developer, you are not averse to a little TypeScript or other technologies that might be used. Would you also like to become a PHP Developer at Coolblue? Read below if the

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Senior/Lead Python developer

Functie Samen met je team, bestaande uit een senior, 2 mediors en één junior ontwikkelaar ga je op een Agile-gebaseerde aanpak werken aan hun software. Je hebt oog voor kwaliteit, risico’s en klantbelang. Communicatie met je collega’s en waar nodig ook met klanten speelt een belangrijke rol in het bereiken van een succesvol resultaat. Als persoon ben je slim, krijg je dingen voor elkaar en ga je resultaatgericht te werk. Binnen het development team is er veel zelfstandigheid, los van de stand-up (10:00 uur) en zo nu en dan pair-programming sessies. Technieken die zij gebruiken zijn o.a. Python, Django, MySQL,

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »
Hans Vereyken

Hans Vereyken

30/01/2007 22:59:00
Quote Anchor link
Eerst en vooral: ik weet bitter weinig van php, maar om daar iets aan te veranderen probeer ik enkele scripts te schrijven en mijn weg te zoeken, maar nu zit ik helemaal vast: ik had een script geschreven, het werkte perfect, ik heb dan de layout gedaan, en het werkte niet meer. Ook als ik de layout weer weg doe lukt het niet meer. Ik heb wss per ongeluk ergens iets weg gedaan dat moest blijven staan, maar na enkele uren heb ik het nog altijd niet gevonden.
Is hier iemand die mij kan helpen?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
<html>
<?php
error_reporting (E_ALL);
function
isValidEmail($email){
    $pattern = "^[_a-z0-9-]+(\.[_a-z0-9-]+)*@[a-z0-9-]+(\.[a-z0-9-]+)*(\.[a-z]{2,3})$";
    if (eregi($pattern, $email)){
        list($Username, $Domain) = split("@",$email);
        if(getmxrr($Domain, $MXHost)){
            return true;
        }
else {
            if(fsockopen($Domain, 25, $errno, $errstr, 30)){
                return true;
            }
else {
                return false;
            }
        }
    }
else {
        return false;
    }  
}

?>

<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
<title>Mail Deamon</title>
<!-- TinyMCE -->
<script language="javascript" type="text/javascript" src="jscripts/tiny_mce/tiny_mce.js"></script>
<script language="javascript" type="text/javascript">
    tinyMCE.init({
        mode : "textareas",
        theme : "advanced",
        plugins : "table,advhr,advimage,advlink,preview,searchreplace,print,contextmenu,paste,directionality,fullscreen",
        theme_advanced_buttons1_add : "fontselect,fontsizeselect",
        theme_advanced_buttons2_add : "separator,preview,separator,forecolor,backcolor",
        theme_advanced_buttons2_add_before: "cut,copy,paste,pastetext,pasteword,separator,search,replace,separator",
        theme_advanced_buttons3_add_before : "tablecontrols,separator",
        theme_advanced_buttons3_add : "advhr,separator,print,separator,ltr,rtl,separator,fullscreen",
        theme_advanced_toolbar_location : "top",
        theme_advanced_toolbar_align : "left",
        theme_advanced_path_location : "bottom",
        plugin_insertdate_dateFormat : "%Y-%m-%d",
        plugin_insertdate_timeFormat : "%H:%M:%S",
        extended_valid_elements : "hr[class|width|size|noshade],font[face|size|color|style],span[class|align|style]",
        theme_advanced_resize_horizontal : false,
        theme_advanced_resizing : false
    });
</script>
<!-- /TinyMCE -->
<style type="text/css">
<!--
body {
    font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif;
    background-color: #F0F0EE;
    margin:0px;
    font-size: 11px;
}
td {
    font-size: 11px;
}
.groen {color: #009900}
.rood {color: #FF3300}
.titel {font-size: 18px}
input {border:1px solid #CCCCCC; background-color:#FFFFFF;}
-->
</style>
</head>
<body>
<table width="100%" cellspacing="3"><tr><td align="center"><span class="titel">Mail Deamon</span></td></tr><tr><td align="center">
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post" name="emailForm">
    <table cellspacing="3">
        <tr><td width="84" align="right">Van (Naam):</td><td><input name="from" size="100" <?php if (isset($_POST['submit'])){ echo "value=\"".$_POST['from']."\""; } ?>>
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if ($_POST['from'] == ""){
                echo "<span class=\"rood\"><-- Niet ingevuld</span>";
                $fromIs = "false";
            }
else {
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $fromIs = "true";
            }
        }

        ?>
</td><tr>
        <tr><td align="right">Van (E-mail):</td><td><input name="fromMail" size="100" <?php if (isset($_POST['submit'])){ echo "value=\"".$_POST['fromMail']."\""; } ?>>
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if (isValidEmail($_POST['fromMail'])){
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $fromMailIs = "true";
            }
else {
                echo "<span class=\"rood\"><-- Onjuist e-mailadres</span>";
                $fromMailIs = "false";
            }
        }

        ?>
</td><tr>
        <tr><td align="right">Aan (E-mail):</td><td><input name="to" size="100" <?php if (isset($_POST['submit'])){ echo "value=\"".$_POST['to']."\""; } ?>>
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if (isValidEmail($_POST['to'])){
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $toIs = "true";
            }
else {
                echo "<span class=\"rood\"><-- Onjuist e-mailadres</span>";
                $toIs = "false";
            }
        }

        ?>
</td><tr>
        <tr><td align="right">Onderwerp:</td><td><input name="subject" size="100" <?php if (isset($_POST['submit'])){ echo "value=\"".$_POST['subject']."\""; } ?>>
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if ($_POST['subject'] == ""){
                echo "<span class=\"rood\"><-- Niet ingevuld</span>";
                $subjectIs = "false";
            }
else {
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $subjectIs = "true";
            }
        }

        ?>
</td><tr>
        <tr><td colspan="2">Bericht:&nbsp;
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if ($_POST['message'] == ""){
                echo "<span class=\"rood\"><-- Niet ingevuld</span>";
                $massageIs = "false";
            }
else {
                echo "<span class=\"groen\"><-- OK</span>";
                $messageIs = "true";
            }
        }

        ?>

        <br><textarea name="message" cols="120" rows="20"><?php if (isset($_POST['submit'])){ echo $_POST['message']; } ?></textarea></td></tr>
        <tr><td colspan="2"><input type="submit" name="submit" value="Verzenden">
        <?php
        if (isset($_POST['submit'])){
            if ($fromIs == "true"){
                if ($fromMailIs == "true"){
                    if ($toIs == "true"){
                        if ($subjectIs == "true"){
                            if ($messageIs == "true"){
                                $headers = "From: ".$_POST['from']." <".$_POST['fromMail'].">\n";
                                $headers .= "Message-ID: <".$now."maildeamon@".$_SERVER['SERVER_NAME'].">\n";
                                $headers .= "X-Mailer: PHP v".phpversion()."\n";
                                $headers .= "MIME-Version: 1.0\n";
                                //$headers .= "Content-Type: text/plain; charset=\"iso-8859-1\"";
                                $headers .= "Content-Type: text/html; charset=\"iso-8859-1\"";
                                //$headers .= "Content-Type: multipart/related; boundary=\"{$mime_boundary}\"\n";
                                //$message = $_POST['message'];

                                $message = nl2br($_POST['message']);
                                mail ($_POST['to'], $_POST['subject'], $message, $headers);
                                $okIs = "true";
                            }
                        }
                    }
                }
            }

            if ($okIs == "true"){
                echo "<span class=\"groen\"><-- E-mail met succes verzonden</span>";
            }
else {
                echo "<span class=\"rood\"><-- E-mail niet verzonden</span>";
            }
        }

        ?>

        </td></tr>
    </table>
</form>
</td></tr></table>
</body>
</html>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 14:42:59
 
Nick Mulder

Nick Mulder

30/01/2007 23:18:00
Quote Anchor link
Prima script verder, maar 3 puntjes: je verstuurd niks; mail(), als je het zelf had gemaakt wist je dit en nl2br bij contenttype plain/text?
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

30/01/2007 23:24:00
Quote Anchor link
Ik snap helemaal niet wat je bedoelt:
1. Ik heb het wel degelijk zelf geschreven, in die zin dat ik van verschillende plekken op internet stukjes code heb gezocht en die dan met mijn eigen kennis aangevuld. Ik begrijp voor 100% wat hier staat.
2. Ik verstuur niks? daar kan ik helemaal niet volgen, zoals ik het zie staat er:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
mail ($_POST['to'], $_POST['subject'], $message, $headers);

3. Als je goed gekeken had zou je gezien hebben dat voor Content-Type text/plain een dubbele // staat, die speelt dus niet mee, dat is een overblijfseltje van vorige experimenten toen ik nog geen nl2br had en geen tinyMCE in mijn script. Sinds ik html er heb bijgebracht gebruikt het script da andere Content-Type regel, die van text/html natuurlijk. Maar goed, ik heb de regel met dubbele // volledig weggehaald, maar dat lost het probleem niet op.

Groetjes
Hansje
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

30/01/2007 23:43:00
Quote Anchor link
Je voert nu de mail functie uit zonder de returnwaarde te controleren. Probeer eens zo:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if (mail ()) {
        // mail verzonden
    }
?>

Verder is deze methode om te kijken of een form verzonden is:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    if (isset($_POST['submit'])){
?>

niet de juiste. Gebruik in plaats daarvan liever:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
    
    }

?>
 
Hans Vereyken

Hans Vereyken

31/01/2007 08:30:00
Quote Anchor link
Het probleem lag niet in het script, de SMTP server van de host was tijdelijk uitgevallen, mijn mailbox zit nu helemaal vol met test-berichten :-P.
@ Jan Koehoorn: Bedankt! Ik ga zeker nog verder experimenteren met de returnwaarde van de e-mail en de methode of de form verzonden is.

Groetjes
Hansje
 
Nick Mulder

Nick Mulder

31/01/2007 16:48:00
Quote Anchor link
Ok, ik zat op me psp dat te typen... klein beeldscherm is niet echt handig om mee scripts te lezen en te typen =P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.